MEGGYES MÁMOR - zöld tea
Könnyen lehetne, tea a romantikusok számára. Romantikusok, akik szeretik a kedves színeket, a finom illatokat, a friss levegőt és a láthatár horizontját. Hozzájuk tartozik? Ha igen, mindenképpen próbálja ki a Meggyes mámor zöld teát. Elviszi a béke és a harmónia helyeire, és meggyvirág szirmaival borítja. A sencha, amelyre épül, kissé stimulálja, a liofilizált meggy védi az ereket és elmélyíti az alvást.
Összetétel
Zöld tea Sencha, Meggy darabok 2%, Csipkebogyó héj, Természetes aroma, RózsaszirmokA TEA HATÁSA ÉS ÍZE
A Meggyes mámor zöld tea teljes mértékben megfelel a nevének. Mivel minőségi kínai Sencha alapú, az infúzióban felismeri a zöld tea kellemes fanyarságát és gyengeségét. Ezt azonban gyönyörűen kiegészíti a cseresznye édessége és a rózsaszirom illata. A Meggyes mámor zöld tea forró és jeges változatokban is alkalmas, reggel, délben és kora este.
A TEA EREDETE
Kit ne érdekelni, honnan származik az a tea, amit iszik Az ételek eredetének ismerete nemcsak trend, hanem mindenekelőtt annak minőségének ellenőrzése. Ezért nem titkolunk el semmit.
A Sencha az egyik legfinomabb tea. Noha eredetileg csak Japánban gyártották, a kínai gyártóknak hamarosan sikerült a csúcsminőséget is elérniük. A Meggyes mámor teánál ezért Senchához nyúltunk a kínai Huang Shan hegyláncról, amely a híres Anhui teatartományban található. Nem csak a teák, hanem a csodálatos természet is vonzerő, amely Anhui-t turisztikai látványossággá tette az UNESCO világörökség részévé.
A Senchán érdekes, hogy levelei gyönyörű, smaragd színű hosszú tűkhöz hasonlítanak. Anhuiban a teát általában áprilisban kezdik betakarítani, még mindig a kézi szedés dominál. Ez garancia a kínai teafák (Camellia sinensis) legmagasabb minőségű leveleinek összegyűjtésére és gondos tárolására a kosarakban. Ezekben a teát feldolgozó üzemekbe viszik át. A zöld tea kínai gyártásának hagyományos módja egy serpenyőben sütés. Így tipikus füstöt és kellemes, mély tónust kapnak. Ezen Sencha esetében azonban a japán eljárást alkalmazták - a levelek hervadás után ismételt, de rövid gőzölésen mentek keresztül. Ez megállította az enzimek oxidációját és megőrzi a tea összes aromás anyagát.
Akit magával ragadt a minőségi Sencha, minden bizonnyal megerősíti, hogy egész nap fogyasztható. Serkentő képessége nagyon kellemes és fokozatos. Ezenkívül ez a zöld tea elősegíti a kognitív funkciókat, elősegíti a jó emésztést, lázas állapotok vagy a jobb sebgyógyulás érdekében ajánlott.
Természetesen nem hagyhatjuk ki a meggyfát (Prunus cerasus) sem. Ez a népszerű gyümölcs egész Európában megtalálható, és a régészek már a bronzkorban dokumentálták a létezését. A gyümölcs 20-25 méter magas lombhullató fákon érik, amelyek általában áprilisban virágoznak, és június és augusztus között hozzák a termést. A meggy csonthéjas gyümölcs, húsa számos értékes anyagot tartalmaz, például jódot, kalciumot vagy mangánt, C-, A- és B6-vitamint. Végül a fagyasztva szárított meggydarabokat egy olyan európai beszállítótól hoztuk, amely rendszeresen tanúsítja termékei egészségességét, és ügyel a környezet védelmére a gyártás, a tárolás és a szállítás során.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.