06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 Matcha – Az újra felfedezett csoda

2016. 01. 11. 2 perc olvasás
A tea eredete Yün, kínai tartományba nyúlik vissza, ahol a buddhista szerzetesek i.sz. a hetedik században egész Kínában elterjesztették természetes gyógyszerként, és más gyógynövényekhez hasonlóan megőrölték a jobb felhasználás érdekében.

Matcha legnagyobb hírneve Kínában, a Song-dinasztia alatt volt, ekkor kezdték el a Matchát rituálisan fogyasztani, és bambusz habverővel habosra keverni. A mongolok inváziója révén a 13. század elején Kínában a Matcha termesztése visszaesett, és a hagyományt a buddhista kolostorok zen szerzetesei átvitték Japánba, ahol a teaceremónia fő szimbóluma lett. Közel 800 éve a Matcha-t kizárólag a japán elitnek szánták, beleértve a szamurájokat is, és ma (a Kínába való visszatérésnek köszönhetően) ismét felfedezték.

Az árnyék varázsa

A Matcha-t jelenleg elsősorban Közép-Japánban, és Kínában termesztik, az egyedisége visszatükröződik a feldolgozása összetettségében. A gondosan kiválasztott palánták öt évig növekednek, az ültetvények bambusz, és rizs falvédőkkel vannak körbefuttatva, amelyek három héten keresztül elnyelik a nappali fény 90% -át, ez a folyamat növeli a levelek klorofill-tartalmát, ami a Matcha-t olyan varázslatos zöldé teszi. Az árnyéknak köszönhetően a növények a fény után nyúlnak, így a fiatal leveleik vékonyabbak, és hosszabbak. Ezeket a leveleket évente egyszer takarítják be, majd a kiszárításuk után speciális eljárással távolítják el a belső erezetüket. Az utolsó lépés maga az őrlésük, amelyet két, gránit malomkő közt végeznek nagyon lassan, ami nagyon finom, mély zöld port eredményez. Más típusú teáktól eltérően a Matcha nem megy keresztül erjedésen.

Japán vs. Kína

A kínai és japán Matcha tulajdonságaival kapcsolatos vélemények eltérőek. Mindkét típus kétségtelenül pozitív hatással van egészségünkre, és szinte csodás az összetételük, figyelembe véve az egészséges anyagok, és vitaminok mennyiségét. Mindkettőnek sajátos zöld színe van (bár a kínai fajta sötétebb zöld, a japán pedig ellenkezőleg világosabb), bársonyosan édes, és nagyon erős ízűek. Ennek ellenére a japán változata sokkal drágább – ennek az oka a több évszázados folyamatos hagyománya, amelynek során a Matcha elkészítése majdnem tökéletes lett, vagy, hogy évente csak korlátozott mennyiségben állítják elő, vagy épp azért, mert a japán teaceremónia éke. Azt a tényt viszont nem lehet letagadni, hogy a kínai Matcha minősége hirtelen megemelkedett, és próbál a nemes eredetére építeni.

Matcha mint gyógyszer

A Matcha szó szerint az egészség kincstára, amellett, hogy a húgyhólyag, és prosztatarák kezelésére gyakorolt ​​pozitív hatásait vizsgálják, csökkenti a cukorbetegség vagy a szennyezett környezet által okozott belső szervkárosodást is.

Gazdag forrása:

  • vitaminoknak (B1, B2, B5, B10, B12, C, E és K)
  • L-teaninnek (amely egy aminosav, amely javítja a tanulási képességet, ugyanakkor segít az idegesség, és az ingerlékenység, valamint a relaxáció érzésének a kialakításában)
  • az epigalokatechin-galátnak (EGCG) széles hatásspektrummal rendelkezik - nagyon hatékony zsírégető, és anyagcsere-gyorsítóként működik. Ugyancsak csökkenti az izomfájdalmat, ezért nagyon népszerű az aktív sportolók körében, vagy a sérülésekből, illetve a túlzott stresszből való kilábalásból
  • végül, de nem utolsósorban, óriási antioxidáns képességekkel rendelkezik, és segít a szabad gyökök elleni küzdelemben, ami szintén lelassítja a test öregedését
  • tanninok - gyulladásgátló hatásúak, gyomor és bélproblémák kezelésében nyújtanak segítséget, megfázáskor kezelik a sérült nyálkahártyát
  • egyéb elemek - pl. kalcium, fluor, cink, vas, kálium stb.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»