06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MARTILAPU VIRÁGA BIO (Tussilago farfara) - gyógynövény

Kód: 1392

Általában  barátságtalan helyen növekszik, de érdemes odafigyelni rá. A cink és a kálium mellett a martilapu sárga virága többek között flavonoidokat, illóolajokat, iszapot, mustárt és fitoszterolt tartalmaz.  Teákat, borogatásokat, fürdőket és szirupokat például köhögésre, rekedtségre, különböző gyulladásokra és duzzadt végtagokra használják.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 946 Ft /250 g 3 579 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
Nem
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Martilapu BIO 100%

Egy tapasztalatlan megfigyelő számára a martilapu távolról  hasonlíthat a pitypangra. Mindkettő virágának színe mint a ragyogó napnak és ugyanabba a rendbe tartoznak asteraceae (őszirózsafélék). Közelebbről megvizsgálva azonban sok nyilvánvaló különbség van. Az orvosi martilapu szára barna pelyhekkel borított és körülbelül 25 cm magas.  Különlegessége, hogy a levelek csak a gyógynövény virágzása után nőnek.


A martilapu látható egész Európában, de Észak-Afrikában és Észak-Amerikában is megtalálható, India felé pedig az ázsiai kontinensen. Évelő növény, amely a víz, rétek és mezők közelében virágzik.


Tudományos neve Tussilago farfara. Az első szó a köhögés latin kifejezésén alapul, az utóbbi képletesen azt jelenti, „liszt por”, amely leírja a fehér felület a martilapu  levelén. A növénygyűjtők gyűjtik a virágokat és leveleket. Különösen a lassan szárított virágokból készült főzet nagyon népszerű volt az egészségügyi előnyök szempontjából. Használatának azonban ésszerű adagokban kell lennie, és legfeljebb hat hét után hosszabb szünetet ajánlunk. Ugyanakkor a terhes és szoptató nőknek és kisgyermekeknek fogyasztása teljesen elkerülendő. A szív- és májbetegségben szenvedőknek előzetesen konzultálniuk kell a kezelőorvossal.

Hatásai - teák

Martilapu
Hatásai - Martilapu

Használati útmutató

A martilaput az élelmiszer-szabvány szerint dolgozzák fel, de az 58/2018 számú rendelet értelmében nem szabad élelmiszerként felhasználni.A martilaput külső felhasználásra történő előkészítésének alapanyagaként értékesítjük.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


MASALA CHAI - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MASALA CHAI - fekete tea

Az indiai teát főleg a tavasz beköszöntével vagy a hosszú téli esték során fogja a legjobban értékelni. A speciális összetevői képesek beindítani a vérkeringést, felmelegíteni az egész testet, fokozni az immunrendszert, elűzni a baktériumokat és vírusokat. Illatos fűszerekkel van telerakva, ennek köszönhetően egyedi illattal és eredeti ízzel rendelkezik. Az eredeti Masala Chai-t az ajurvéd recept szerint tejjel, mézzel vagy nádcukorral is ízesítheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 672 Ft /250 g 2 669 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

PU  ERH  SUPER BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH SUPER BIO

Amikor hiányzik az öröm az életéből, amikor szüksége van élénkítésre, amikor barátra van szüksége az esős délutánon... Mindig itt van a minőségi tea. Ez minden oldalról örömöt szerez. Az ízlelőbimbók fürdeni fognak, az emésztés boldogan felugrik, a rosszkedv elillan messze földre. A Pu Erh Bio minőségben ízletes boldogság minden napra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 779 Ft /250 g 3 512 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

CHINA PAI MUTAN - fehér tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CHINA PAI MUTAN - fehér tea

Édes, laktató, frissítő - a kínai Fujian tartomány legmagasabb minőségű fehér teája, amely a tea imádók körében világszerte közkedvelt. Fehér bazsarózsa, mint ahogy még nevezik, egész napi fogyasztásra is alkalmas. Azok, akik szorgalmasan dolgoznak, intenzíven pihennek vagy aktívan sportolnak - mindig szívesen kortyolnak a lágy finomságból. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 094 Ft /250 g 3 237 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»