06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 KUKICHA - vadlúd Japánból

2018. 06. 15. 2 perc olvasás
Ha egy marék szárított levelet képzel el a Kukicha szó hallatán, akkor a Kukicha érdekes, és üdvözölt felfedezés lesz az Ön számára. Kukicha eredete ugyanott keresendő, ahonnan a legjobb minőségű teák származnak, mint például a Matcha, a Sencha, vagy a Gyokuro.

Egy kicsit más tea

A Kagoshima japán régiójában található aktív Sakurajima vulkán alatt a Camellia sinensis kínai teacserje ideális feltételeket talált a növekedéséhez. Az ültetvényeket beárnyékoló nádhálóknak köszönhetően a teacserjékbe nagyon sok jótékony anyag jut, és a növények megőrzik a megtéveszthetetlen friss színüket, illatukat, és természetesen a legmagasabb minőségüket.

A fent említett Sencha, Matcha, vagy a Gyokuro-teákkal ellentétben, amelyekhez csak néhány tealevelet gyűjtenek be, a Kukicha-hoz főleg ezeknek a teafáknak a fehéres gallyait, és szárait takarítják be - ezért adtuk a Kukicha-nak a "gallytea" nevet. A Kiotó térségében Karigane-nak is nevezik, ami lefordítva vadlibát jelent. A japánoknak ez a szárított tea a struktúrájával a folyón lebegő farönköket juttatja eszükbe, amelyek a vándorló madaraknak gyakran pihenőhelyként szolgálnak a délre vezető vándorlásuk során.

Az umami íze, és ereje

A Kukicha tea fogyasztásának a kezdeteiről az a hír járja, hogy az helyi termelők a jó termést megakarták ünnepelni, de a bevétel végett az összes tealevelet el kellett adniuk, így nem volt más választásuk, mint a kedvenc italukat a tealevelek szárított gallyaiból, és száraiból főzzék meg. Ez a tea azonban annyira meglepte őket finom, édes ízével, hogy fokozatosan felépült a nagyon erős pozíciója, ami a mai napig kitartott.

Kukicha-t élénk zöld szín jellemzi, gyengéd füves illat, és magával ragadó édes íz, szezámmagos lehelettel, könnyed fanyar ízzel. A Kukicha tea sajátos jellemzője az úgynevezett umami aroma, amely japánul annyit jelent, hogy finom és ízletes. Az umami a hagyományos édes, sós, savanyú, és keserű ízek mellett szintén érzékelhető. A receptorjait csak viszonylag nemrég fedezték fel, melyek reagálnak a glutaminsavra, és annak a sóira.

 

Kukicha és az egészség

Nem szabad alábecsülni a Kukicha egészségre gyakorolt ​​hatását - bár többnyire "csak" szárakból tevődik össze, az egészségre gyakorolt jótékony hatásai igazán felbecsülhetetlenek:

  • L - teanin - egy aminosav, amely a tea édes ízét okozza, pihentető hatással van az emberi szervezetre, ellazít, pihentet, és segít például álmatlanságban
  • Olyan fontos elemeket tartalmaz, mint például a kalcium, vas, mangán, cink, vagy a magnézium, valamint A, B, C, E és K vitaminok. Ezek az anyagok ebben a formában nagyon jól felszívódnak, és nem terhelik a szervezetet, mint például az ásványvizek.
  • Semlegesítő anyagként szolgál a test túlzott savassága esetén, és segít az osteoporosis, émelygés, gyulladásos, bőr- és szívbetegségek kezelésében, és megelőzésében
  • Az utóbbi időben fokozott figyelmet fordítanak a teára a rák megelőző hatása, és a fogyásra gyakorolt hatása végett

A Kukicha tea hatalmas előnye a nagyon alacsony mennyiségű tein tartalma, amely miatt ideális mindennapi fogyasztásra, még terhes, vagy szoptató nők és gyermekek számára is.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»