06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kolkhida grúz zöld tea

Kód: 1810

Amikor azt mondja, hogy Kolkhida, hozzá kell tennie Grúziát. A névadó teanövény leveleiből készült hagyományos tea már az első kortynál felismerhető. Teljesen fanyarság mentes és mégis friss. Kedves édessége sokáig megmarad a szájban, virágos aromája pedig pillanatok alatt szétárad a szobában. A friss hegyi levegőben növekvő teanövényekből készül, amelyek találkoznak a tenger felől érkező szellővel. Egyedülálló éghajlat, egyedülálló tea.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 786 Ft /250 g 4 314 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Édes, Friss
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
250 - 300m

Összetétel

100%

Infúzió és a tea íze

A Kolkhida grúz zöld tea világos, tiszta színű infúziót ad a teának. A virágos és friss illatot édes, nagyon harmonikus íz kíséri. Bár ez egy zöld tea, hiányzik belőle a tipikus fanyarság. Ezt gazdagon helyettesíti egy olyan frissesség, amelybe gyorsan beleszeret.

A tea eredete

Az orosz királyi család is érdeklődött a grúziai teatermesztés lehetősége iránt 1900 körül. Ez mutatja, hogy a grúz tea egykor milyen fontos volt. Kétségtelenül érdekes, hogy senki sem nevezte másként, mint "orosz teának" (ahogy az Indiában termesztett teákat is "angolnak" nevezték). A kommunista vezetők, Lenin és Sztálin is kitörölhetetlen nyomot hagytak Grúzia teatörténelmén. Az előbbi azzal érvelt, hogy "a tea a proletárok itala, és sokat kell belőle termelnünk", az utóbbi pedig rendkívüli nyomást gyakorolt a grúz tea maximális termelése érdekében. Amint azonban a Szovjetunió összeomlott, és Grúzia független országgá vált, a teakertek leépültek, és a termelési létesítmények elavulttá váltak, mígnem bezárták őket. A grúzok nem rendelkeztek saját eljárásokkal, sőt talán még a teaipar fejlesztésére irányuló szándékkal sem.

Ennek ellenére sok kertben továbbra is nőttek a teafák, amelyeket néhány rajongó szüretelt és kézzel készített 50-100 kilogramm teát saját használatra és kiskereskedelmi értékesítésre. Csak 2000 után döntöttek úgy, hogy a grúz tea visszanyeri régi dicsőségét. Elindultak, hogy tanulmányozzák a tealevelek termesztésének és feldolgozásának hagyományos módszereit, különösen Kína Fujian régiójában. Most a teatermesztők egy generációja nő fel Grúziában, akik az újonnan szerzett tudásukat elődeik tapasztalatával ötvözik.

A grúz Kolkhida zöld tea a Camellia sinensis Kolkhida teanövényből készül, amely a Guria régióban található Kolkhida síkságon őshonos. Ez egy olyan terület, amelynek partjait a Fekete-tenger fürdeti, és amelyet hegyek vesznek körül. A párás tengeri levegő és a friss hegyi levegő által befolyásolt egyedülálló mikroklíma rendkívül kedvező a teanövények számára. Az a tény, hogy a Paulownia tomentosa botanikai nevű "kínai császárfák" árnyékában nőnek, szintén segíti a virágzást. Ezek védelmet nyújtanak a cserjéknek a szél, az árnyék és a nedvesség ellen. Lassan és egyenletesen tudnak növekedni, ami fontos az értékes aminosavak felhalmozódásához a levelekben.

A tea termelője egy olyan vállalat, amely mintegy 25 hektáron gazdálkodik korábban felhagyott ültetvényeken. Ez 2016 óta így van. Sikerét nemcsak a dolgozók lelkesedésének köszönheti, hanem annak is, hogy a kert magról nevelt új növényekkel újult meg. A teanövényeket ipari műtrágya nélkül termesztik, a leveleket kézzel szedik és dolgozzák fel. A grúz Kolkhida zöld tea teljesen egyedülállónak számít. A népszerű ázsiai zöld fajtákhoz képest teljesen más aromával és ízzel rendelkezik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A zöld teát öntse le 80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ASSAM TGFOP 1 -  fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ASSAM TGFOP 1 - fekete tea

Ne főzze sokáig a vizet. A tealeveleket szórja az előmelegített teáskannába és öntse rájuk a vizet. Három percig lúgozza és a borostyán színű főzetet szolgálhatja is. Kínálja vele a barátait, beszélgessenek, emlékezzenek és tervezzenek közösen. Ezekre a pillanatokra született ez az assami fekete tea. Azért lett teremtve, hogy harmóniát és nyugalmat vigyen oda, ahol azt megbecsülik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 090 Ft /250 g 2 836 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.

DARJEELING  TGFOP 1 GIELLE - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

DARJEELING TGFOP 1 GIELLE - fekete tea

Az amerikai azt kiáltaná "amazing", a német "wunderbar" és mi "brutális"! Következő finomság Darjeelingből, a valódi fekete indiai tea megérkezett. A nevét a tükör tiszta folyóról kapta, az ízében megtalálja a Himalája virágait, aromája a hegyi friss levegőre emlékeztet. A teinnek köszönhetően a Darjeeling TGFOP 1 Gielle jobb kedvre deríti, a tanninoknak köszönhetően megnyugtatja a gyomrot. Ajánljuk - próbálja ki! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 328 Ft /250 g 3 331 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - fekete tea

Már a nevéről is világos, hogy ez a tea a világhírességek közé tartozik. Magas hegyek között nőtt, kivételes gondossággal ápolták és a legnagyobb minőségű levelekből készült. A nepáli fekete tea delikátesz, lágy és enyhe virág ízzel rendelkezik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 886 Ft /250 g 4 355 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2023. 12. 19.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »