06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kolkhida grúz zöld tea

Kód: 1810

Amikor azt mondja, hogy Kolkhida, hozzá kell tennie Grúziát. A névadó teanövény leveleiből készült hagyományos tea már az első kortynál felismerhető. Teljesen fanyarság mentes és mégis friss. Kedves édessége sokáig megmarad a szájban, virágos aromája pedig pillanatok alatt szétárad a szobában. A friss hegyi levegőben növekvő teanövényekből készül, amelyek találkoznak a tenger felől érkező szellővel. Egyedülálló éghajlat, egyedülálló tea.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 786 Ft /250 g 4 314 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Édes, Friss
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
250 - 300m

Összetétel

100%

Infúzió és a tea íze

A Kolkhida grúz zöld tea világos, tiszta színű infúziót ad a teának. A virágos és friss illatot édes, nagyon harmonikus íz kíséri. Bár ez egy zöld tea, hiányzik belőle a tipikus fanyarság. Ezt gazdagon helyettesíti egy olyan frissesség, amelybe gyorsan beleszeret.

A tea eredete

Az orosz királyi család is érdeklődött a grúziai teatermesztés lehetősége iránt 1900 körül. Ez mutatja, hogy a grúz tea egykor milyen fontos volt. Kétségtelenül érdekes, hogy senki sem nevezte másként, mint "orosz teának" (ahogy az Indiában termesztett teákat is "angolnak" nevezték). A kommunista vezetők, Lenin és Sztálin is kitörölhetetlen nyomot hagytak Grúzia teatörténelmén. Az előbbi azzal érvelt, hogy "a tea a proletárok itala, és sokat kell belőle termelnünk", az utóbbi pedig rendkívüli nyomást gyakorolt a grúz tea maximális termelése érdekében. Amint azonban a Szovjetunió összeomlott, és Grúzia független országgá vált, a teakertek leépültek, és a termelési létesítmények elavulttá váltak, mígnem bezárták őket. A grúzok nem rendelkeztek saját eljárásokkal, sőt talán még a teaipar fejlesztésére irányuló szándékkal sem.

Ennek ellenére sok kertben továbbra is nőttek a teafák, amelyeket néhány rajongó szüretelt és kézzel készített 50-100 kilogramm teát saját használatra és kiskereskedelmi értékesítésre. Csak 2000 után döntöttek úgy, hogy a grúz tea visszanyeri régi dicsőségét. Elindultak, hogy tanulmányozzák a tealevelek termesztésének és feldolgozásának hagyományos módszereit, különösen Kína Fujian régiójában. Most a teatermesztők egy generációja nő fel Grúziában, akik az újonnan szerzett tudásukat elődeik tapasztalatával ötvözik.

A grúz Kolkhida zöld tea a Camellia sinensis Kolkhida teanövényből készül, amely a Guria régióban található Kolkhida síkságon őshonos. Ez egy olyan terület, amelynek partjait a Fekete-tenger fürdeti, és amelyet hegyek vesznek körül. A párás tengeri levegő és a friss hegyi levegő által befolyásolt egyedülálló mikroklíma rendkívül kedvező a teanövények számára. Az a tény, hogy a Paulownia tomentosa botanikai nevű "kínai császárfák" árnyékában nőnek, szintén segíti a virágzást. Ezek védelmet nyújtanak a cserjéknek a szél, az árnyék és a nedvesség ellen. Lassan és egyenletesen tudnak növekedni, ami fontos az értékes aminosavak felhalmozódásához a levelekben.

A tea termelője egy olyan vállalat, amely mintegy 25 hektáron gazdálkodik korábban felhagyott ültetvényeken. Ez 2016 óta így van. Sikerét nemcsak a dolgozók lelkesedésének köszönheti, hanem annak is, hogy a kert magról nevelt új növényekkel újult meg. A teanövényeket ipari műtrágya nélkül termesztik, a leveleket kézzel szedik és dolgozzák fel. A grúz Kolkhida zöld tea teljesen egyedülállónak számít. A népszerű ázsiai zöld fajtákhoz képest teljesen más aromával és ízzel rendelkezik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A zöld teát öntse le 80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Grúziai Gold Green tea - fehér és zöld tea keveréke
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Grúziai Gold Green tea - fehér és zöld tea keveréke

A fehér és a zöld csodálatosan passzol egymáshoz! Két grúz tea egyedülálló keverékében a Gold Green Tea édes, melengető és jellegzetesen grapefruitos ízt biztosít. Az ital kellemesen frissítő, egész napos kortyolgatásra alkalmas. Kóstolja meg a lassan visszatérő kertekből származó teát. Grúzia nagyszerű teaújjáéledésen megy keresztül, és gondoskodik arról, hogy ismét kiváló minőségű terméssel és érdekes ízekkel lássa el a világot. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 846 Ft /250 g 5 538 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

Grúziai Oolong Guria
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Grúziai Oolong Guria

Egy tea, amely illatos erdőben, virágok és ásványvízforrások közelében termett, egyszerűen csodálatos lehet. És az is! A Grúz Guria Oolong illatában méz, gyümölcsök és gyógynövények érződnek, ízében pedig lágyság, fűszeresség és friss bogyós gyümölcsök érződnek. Ha teáról van szó, Grúzia ismét a világ élvonalában van. Helyreállítja őshonos ültetvényeit, oktatja a gazdákat és gondoskodik természeti erőforrásairól. Ez a tea a bizonyíték arra, hogy jó úton jár. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 007 Ft /250 g 4 803 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.

Grúz vörös tea Gaba Qvevri
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Grúz vörös tea Gaba Qvevri

Ez a tea a hagyományos grúz Qvevri borászati edény és a modern Gaba erjesztési technológia kombinációjának eredménye. Ezek kölcsönhatása egy gazdag karakterű, aromájú és ízű italt eredményez. Üdvözöljük a festői Guria régióban. Fedezze fel a tengerpartot és a hegyeket, az építészetet és az embereket. Egy csésze Gaba Qvevri vörös teában felfedezheti egész Grúziát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 151 Ft /250 g 6 060 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 02. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»