06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

Kolkhida grúz zöld tea

Kód: 1810

Amikor azt mondja, hogy Kolkhida, hozzá kell tennie Grúziát. A névadó teanövény leveleiből készült hagyományos tea már az első kortynál felismerhető. Teljesen fanyarság mentes és mégis friss. Kedves édessége sokáig megmarad a szájban, virágos aromája pedig pillanatok alatt szétárad a szobában. A friss hegyi levegőben növekvő teanövényekből készül, amelyek találkoznak a tenger felől érkező szellővel. Egyedülálló éghajlat, egyedülálló tea.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 736 Ft /250 g 4 294 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Grúzia
Vidék
Vidék:
Guria
Íz
Íz:
Édes, Friss
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
250 - 300m

Összetétel

100%

Infúzió és a tea íze

A Kolkhida grúz zöld tea világos, tiszta színű infúziót ad a teának. A virágos és friss illatot édes, nagyon harmonikus íz kíséri. Bár ez egy zöld tea, hiányzik belőle a tipikus fanyarság. Ezt gazdagon helyettesíti egy olyan frissesség, amelybe gyorsan beleszeret.

A tea eredete

Az orosz királyi család is érdeklődött a grúziai teatermesztés lehetősége iránt 1900 körül. Ez mutatja, hogy a grúz tea egykor milyen fontos volt. Kétségtelenül érdekes, hogy senki sem nevezte másként, mint "orosz teának" (ahogy az Indiában termesztett teákat is "angolnak" nevezték). A kommunista vezetők, Lenin és Sztálin is kitörölhetetlen nyomot hagytak Grúzia teatörténelmén. Az előbbi azzal érvelt, hogy "a tea a proletárok itala, és sokat kell belőle termelnünk", az utóbbi pedig rendkívüli nyomást gyakorolt a grúz tea maximális termelése érdekében. Amint azonban a Szovjetunió összeomlott, és Grúzia független országgá vált, a teakertek leépültek, és a termelési létesítmények elavulttá váltak, mígnem bezárták őket. A grúzok nem rendelkeztek saját eljárásokkal, sőt talán még a teaipar fejlesztésére irányuló szándékkal sem.

Ennek ellenére sok kertben továbbra is nőttek a teafák, amelyeket néhány rajongó szüretelt és kézzel készített 50-100 kilogramm teát saját használatra és kiskereskedelmi értékesítésre. Csak 2000 után döntöttek úgy, hogy a grúz tea visszanyeri régi dicsőségét. Elindultak, hogy tanulmányozzák a tealevelek termesztésének és feldolgozásának hagyományos módszereit, különösen Kína Fujian régiójában. Most a teatermesztők egy generációja nő fel Grúziában, akik az újonnan szerzett tudásukat elődeik tapasztalatával ötvözik.

A grúz Kolkhida zöld tea a Camellia sinensis Kolkhida teanövényből készül, amely a Guria régióban található Kolkhida síkságon őshonos. Ez egy olyan terület, amelynek partjait a Fekete-tenger fürdeti, és amelyet hegyek vesznek körül. A párás tengeri levegő és a friss hegyi levegő által befolyásolt egyedülálló mikroklíma rendkívül kedvező a teanövények számára. Az a tény, hogy a Paulownia tomentosa botanikai nevű "kínai császárfák" árnyékában nőnek, szintén segíti a virágzást. Ezek védelmet nyújtanak a cserjéknek a szél, az árnyék és a nedvesség ellen. Lassan és egyenletesen tudnak növekedni, ami fontos az értékes aminosavak felhalmozódásához a levelekben.

A tea termelője egy olyan vállalat, amely mintegy 25 hektáron gazdálkodik korábban felhagyott ültetvényeken. Ez 2016 óta így van. Sikerét nemcsak a dolgozók lelkesedésének köszönheti, hanem annak is, hogy a kert magról nevelt új növényekkel újult meg. A teanövényeket ipari műtrágya nélkül termesztik, a leveleket kézzel szedik és dolgozzák fel. A grúz Kolkhida zöld tea teljesen egyedülállónak számít. A népszerű ázsiai zöld fajtákhoz képest teljesen más aromával és ízzel rendelkezik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

A zöld teát öntse le 80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GRÚZ ZÖLD TEA MAGHALI ETSERI

Határozottan nehéz újraalkotni egy fenomént. De van egy jó hírünk a kiváló és minőségi teák szerelmeseinek. Grúziában ez sikerült. Lassan, de biztosan, az új termelők és teamesterek szakértelmének és a mesterségük iránti szeretetének köszönhetően az egykori miniszterelnök leporolja az évszázadok során kifinomult készségeket, és egy egyedülálló grúz kincset hoz a piacra. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 515 Ft /250 g 3 806 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

Grúziai Gold Green tea - fehér és zöld tea keveréke
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Grúziai Gold Green tea - fehér és zöld tea keveréke

A fehér és a zöld csodálatosan passzol egymáshoz! Két grúz tea egyedülálló keverékében a Gold Green Tea édes, melengető és jellegzetesen grapefruitos ízt biztosít. Az ital kellemesen frissítő, egész napos kortyolgatásra alkalmas. Kóstolja meg a lassan visszatérő kertekből származó teát. Grúzia nagyszerű teaújjáéledésen megy keresztül, és gondoskodik arról, hogy ismét kiváló minőségű terméssel és érdekes ízekkel lássa el a világot. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 779 Ft /250 g 5 512 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

Grúziai fekete tea Kolkhida
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Grúziai fekete tea Kolkhida

Vonzó ital egész napos kortyolgatásra - így jellemezhetjük a hagyományos grúz teát, a Kolkhidát. Az Európa és Ázsia határán fekvő különleges helyről származó különleges tealevelek elvarázsolják Önt finom, mégis tartós ízükkel, malátás, fűszeres és citromos aromáikkal. A gazdák a teanövényeket a gyönyörűen virágzó paulownia fák, az úgynevezett császárfák alá ültetik, amelyek ideális mikroklímát teremtenek, és biztosítják a kívánt árnyékot. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 515 Ft /250 g 3 806 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »