

Kókuszos-rumos szimfónia - gyümölcstea
Mire van szüksége a pihenéshez és a regenerálódáshoz? Nem sok mindenre. A kókuszos-rumos szimfónia gyümölcstea egy kényelmes fotel, egy meleg takaró és egy kellemes társaság. Lédús almából, édes mazsolából és egzotikus kókuszdióból kevertünk egy egyedülálló teakeveréket. Fahéjdarabkákkal, hibiszkusszal és szeletelt mandulával együtt könnyedén elviszi Önt bárhová, ahová csak szeretné. Akár egy trópusi paradicsomba.
Összetétel
Alma darabok, Mazsola, Kókusz, Fahéj, Hibiszkusz, Mandula szeletek, Természetes aromaInfúzió és tea íz
A Kókuszos-rumos szimfónia - gyümölcstea lágy rózsaszínű, ha forró vízzel öntjük le. Illata kellemesen kókuszos, édes és valóban egy kissé rumos. Az első kóstoláskor érezni a finom kókusz illatát, amelyet hamarosan a fahéj meleg és fűszeres jegyei egészítenek ki. Minden korty édes, fűszeres és frissítő.
A tea eredete
Tényleg mindent tud a kókuszdióról? Beszéljünk egy kicsit többet erről a Kókuszos-rumos szimfónia gyümölcstea nélkülözhetetlen összetevőjéről.
A kókuszdió a kókuszpálma (Cocos nucifera) termése. Magas tápértékéről és változatos felhasználási lehetőségeiről ismert. Indonéziából, valószínűleg a Szunda-szigetekről származik, és a világ számos részén elterjedt. És teljesen természetesen. Óceánokon és tengereken kelt át, köszönhetően annak, hogy képes úszni a vízen.
A kókuszpálmák trópusi éghajlaton, ahol elegendő eső esik, jól fejlődnek. Kedvező körülmények között a kókuszdió csírázhat. Az új növények általában három év múlva teremnek. A legnagyobb kókuszdiótermelők Indonézia, a Fülöp-szigetek és India, amelyek együttesen a világ össztermésének mintegy 70 százalékát takarítják be. További jelentős termelők: Srí Lanka, Brazília, Vietnam, Pápua Új-Guinea, Mianmar, Mexikó és Thaiföld.
A kókuszpálmáknak három fő fajtája létezik: Magas, törpe és hibrid. A magas pálmák hosszabb gazdasági élettartamúak, míg a törpepálmák korábban kezdenek termést hozni, de rövidebb gazdasági élettartamúak. A hibrid pálmák olyan hibridek, amelyek általában nagyobb terméshozamúak és jobb minőségűek.
A kókuszdió tápanyagokban gazdag, részeit különböző kulináris és ipari alkalmazásokban használják. A kókuszdió húsa rostokban és egészséges zsírokban gazdag, míg a kókuszvíz hidratáló tulajdonságairól ismert. A kókuszolajat és a kókuszvajat gyakran használják a főzéshez és a sütéshez, de a kozmetikai iparban is. A kókuszliszt a búzaliszt gluténmentes alternatívája. Az úgynevezett kopra - a kókuszdió őrölt és szárított magja - nagyon ismert és népszerű. A kókuszdióhéjból a koir, egy kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkező textilszál.
Tanult valami újat? Úgy gondoljuk, hogy igen. Most már csak az van hátra, hogy megkóstolja a rendkívül érdekes kókuszdiót tartalmazó teát.
Természetesen érdemes megemlíteni az almát is, amely szintén megtalálható a teában. Az alma egy kerek, ehető gyümölcs. Az egész világon termesztett almafa (Malus domestica) termése. Eredete Közép-Ázsiában található. Azonban nemcsak ott, hanem Európában is évezredek óta termesztik. Gazdagok A-, B6-, C-, E- és K-vitaminokban. Olyan ásványi anyagokat is tartalmaznak, mint a kalcium, vas, magnézium, mangán és kálium.
És ne feledkezzünk meg a fahéjról sem, amely a babérfélék (Lauraceae) családjába tartozó örökzöld trópusi fák aromás kérge. A termelés szempontjából a legfontosabbak a Srí Lankán őshonos ceyloni fahéjfa és a Burmában őshonos kínai fahéjfa, amelyet Dél-Kínában, Thaiföldön és Indonéziában is termesztenek. A fahéj olyan értékes anyagokat tartalmaz, mint a fahéjaldehid, amely jellegzetes illatát és ízét adja, és ismert az emésztésre és az általános felfrissülésre gyakorolt pozitív hatásairól.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
1. Forráza le a gyümölcs teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3. Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KARÁCSONYI SÜTEMÉNY - gyümölcs tea

BETLEHEMI CSILLAG - gyümölcs tea
