06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kenya Embu County Green - zöld tea

Kód: 1764

Ha Kenyát az oroszlánok és zsiráfok földjeként képzeli el, akkor gyorsan tegye hozzá a teát is. Csak kóstolja meg a Kenya Embu County Green -t, és soha nem fogja elfelejteni. Az esőerdővel körülvett ültetvényről származó kenyai zöld tea friss és kellemesen fanyar csésze teát kínál, amely tökéletes a nap kezdetéhez és a délutáni pihenéshez.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 903 Ft /250 g 2 361 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Vidék
Vidék:
Embu County
Íz
Íz:
Friss, Enyhén fanyar
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 1800 m

Összetétel

Zöld tea Kenya Embu County 100%

Infúzió és tea íz

A kenyai Embu County Green egy klasszikus zöld tea, friss és enyhén fanyar ízzel. A főzet világos sárgászöld színű és kellemes füves illatú. Ez a tea bármikor felfrissíti Önt, amikor csak szüksége van rá.

A tea eredete

A tea Kenya fő készpénztermelő növénye, és a turizmus, a kávé és a virágok mellett a devizabevételek egyik fő forrása. A helyi gazdák fehér, sárga, fekete és természetesen zöld teát termelnek a legnagyobb vásárlók megrendelésére.

A kínai teafákat (Camellia sinensis) 1903-ban ültették először Kenyában, és 21 évvel később kezdték el kereskedelmi célokra hasznosítani. A tea minőségét és értékesítését a Kenya Tea Development Agency (Kenya Tea Development Agency) irányítja, amely több mint félmillió termelőt és közel 70 feldolgozóüzemet tömörít. A legtöbb kenyai teát az úgynevezett CTC (Crush, Tear, Curl) módszerrel állítják elő, amely során a leveleket összezúzzák, leszedik és göndörítik. Ez a termék homogén, erős ízű, és teakeverékek és reggeli teák alapanyagaként használják.

A kiváló minőségű kenyai teákat, köztük a Kenya Embu County Green -t is, hagyományos módszerekkel állítják elő: a leveleket és a rügyeket kézzel szedik, hagyják fonnyadni, és rövid, ismétlődő időszakokra magas hőmérsékletnek teszik ki. Az így nyert zöld teát lassan szárítják, válogatják és csomagolják. Legfeljebb 1 kg tea készül 4 kg leszedett levélből és rügyből.

A teatermesztők nagyon jól boldogulnak Kenyában. A vulkanikus talajok ásványi anyagokban gazdagok, a csapadék egész évben viszonylag rendszeresen esik, és a dombos táj kellemes hőmérsékletet biztosít a cserjék számára. A hosszú napsütéses napok és a trópusi éghajlat szintén előnyös.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató


1. A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CHINA CHUN MEE - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CHINA CHUN MEE - zöld tea

A kínaiak Ritka szemöldöknek nevezték el és naponta fogyasztják. A finom, könnyedén édeskés tea, amely frissít és tágítja az elmét, gyorsan hírét hallották az európaiak is. A hagyományos kínai zöld tea felsorakozott a népszerű frissítő italok közé az öreg kontinensen is. Állítólag az illata, mint a vihar után az erdő és a föld, és a gondos ízlelgetés után pedig szilva utóízt fedezhetünk fel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 749 Ft /250 g 1 900 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

CHINA SENCHA - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CHINA SENCHA - zöld tea

A zöld tea történelmében nagy mérföldkő, tőle származik a hosszú hagyománya a teaivásnak és a kezdetleges nagy kedveltsége is. Kiss Yojoki, Teák könyvéről van szó, 1191-ben öt létfontosságú szervet írt le, amelyekre a tea pozitív hatással van. Próbálja ki saját magán, hogy a könyv szerzője, a zen szerzetes Eisai nemcsak a levegőbe írt. Próbálja ki Ön is a tiszta kínai zöld teát. Semmi por, csak egész levelek! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 930 Ft /250 g 1 572 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

BANCHA CHINA - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BANCHA CHINA - zöld tea

A Bancha eredetileg japán, de miért is ne adjunk esélyt a kínai kolléganőjének. Rögtön mindkettőt megrendelheti és a hosszú nyugodt estéken kóstolgathatja, figyelheti, szimatolhatja... A Bancha China más körülmények között nőtt fel és más földművesek szüretelték mint, a Japánt, de a minőségéből nem veszít. Telt, gazdag az aromája és kellemesen frissítő. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 482 Ft /250 g 1 793 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»