

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - zöld tea
Felejtse el mindazt, amit a japán zöld teákról tud. Hogy a senchának fanyarnak kell lennie a nyelven, füves vagy akár halas felhangokkal? Akkor még nem kóstolta a mélyen főzött sencha fukamushi-cha-t, amely inkább hasonlít a gyukurohoz vagy a kabusechához. A biogazdálkodással termesztett teanövények levelei nem hagynak kétséget afelől, hogy valóban kivételes teát kortyolgat. A Kagoshima prefektúra gazdáinak egyszerűen van érzékük a zöld teához.
Összetétel
Japan Sencha Fukamushi-cha BIO 100%A tea főzete és íze
A világos zöldes színű főzet nagyon intenzív jegyekkel rendelkezik, és az úgynevezett mély főzetnek köszönhetően a legkevésbé sem fanyar. Ehelyett kellemes édességet élvezhet. Az umami íze nagyon erős, hosszú utóízzel.
A tea eredete
A Kagoshima régiót jól ismerik a tea szerelmesei. A Kjúsú-sziget déli csücskén található, és 200 kisebb-nagyobb szigetet foglal magába. Shizuoka után Kagoshima a második legnagyobb japán teatermelő, a helyi termés mintegy 30 százalékát adja. A termőterület híres a Kagoshima zöld tea márkájáról, amely 1992 óta a kiváló minőség garanciája.
Ha kíváncsiak lennének arra, hogy ez a tea pontosan honnan származik, akkor csak annyit tegyünk hozzá, hogy Kirishima városának környékéről, amely fontos kereskedelmi csomópont a Kirishima-hegy alatt, egy aktív vulkánokból álló komplexum alatt, amelynek legmagasabbja, a Karakunidake 1700 méter magasan van a tengerszint felett. A Kirishima környéki teaültetvények a nagyon termékeny vulkanikus talaj, a tiszta víz és a levegő előnyeit élvezik. A hegyeknek köszönhetően gyakran ködbe burkolóznak. Az éghajlatot nedves szubtrópusi éghajlatként jellemzik, forró nyarakkal és enyhe telekkel. Kirishima éves átlaghőmérséklete 15 ⁰C körül van, a legmagasabb hőmérséklet augusztusban körülbelül 25 ⁰C, januárban pedig körülbelül 5 ⁰C.
Most már csak annyi maradt hátra, hogy egy kicsit többet mondjak a fukamushi módszerről, amely ezt a senchát olyan vonzóvá teszi. A japán Senchát kora reggel szedik. Ezután a dolgozók hagyják a leveleket fonnyadni, és többször, nagyon rövid ideig (kb. 30 másodpercig) gőzölik őket. Ez megállítja az enzimek oxidációját, és "bezárja" az aromás vegyületeket, amelyek oly fontosak a kapott ital minősége szempontjából.
A Sencha Fukamuschit a szüret előtt néhány napig árnyékban tartják, hogy a levelek több aminosavat tudjanak felhalmozni az édes és finom íze mögött álló aminosavakból. Szedés után néhány órán át a napon is hagyják, hogy elhervadjon, de a dolgozók 90-120 másodpercig forró gőznek teszik ki. Ezt ismételten, körülbelül egy-egy percig.
Az így feldolgozott tea egyrészt nagyon mély és összetett ízű, másrészt törékeny, így kevésbé tűnhet jó minőségűnek. Ennek azonban az ellenkezője igaz, és az ínyencek tudják, hogy a tealevelek darabkái a kivételes minőség jelei. Végül is, könnyen meggyőződhet róla.
Hatásai - teák
- Első infúzió - Öntse le a Japan Sencha-t 90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
- Második infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 1 perc.
- Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Első infúzió - Japán Sencha öntsön vizet 90°C-on 3 g/ 115 ml víz arányban. Hagyjuk 1 percig ázni (lefedett csészében), majd szűrje le.
- Második infúzió - a víz hőmérséklete 95°C, az infúziós idő 1 perc.
- Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95°C, az infúziós idő 2 perc.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - zöld tea

KUMAMOTO SOYO SENCHA PREMIUM BIO
