06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - zöld tea

Kód: 1643

Felejtse el mindazt, amit a japán zöld teákról tud. Hogy a senchának fanyarnak kell lennie a nyelven, füves vagy akár halas felhangokkal? Akkor még nem kóstolta a mélyen főzött sencha fukamushi-cha-t, amely inkább hasonlít a gyukurohoz vagy a kabusechához. A biogazdálkodással termesztett teanövények levelei nem hagynak kétséget afelől, hogy valóban kivételes teát kortyolgat. A Kagoshima prefektúra gazdáinak egyszerűen van érzékük a zöld teához.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
34 565 Ft /250 g 13 826 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Édeskés, Umami
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
10 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Japan Sencha Fukamushi-cha BIO 100%

A tea főzete és íze

A világos zöldes színű főzet nagyon intenzív jegyekkel rendelkezik, és az úgynevezett mély főzetnek köszönhetően a legkevésbé sem fanyar. Ehelyett kellemes édességet élvezhet. Az umami íze nagyon erős, hosszú utóízzel.

A tea eredete

A Kagoshima régiót jól ismerik a tea szerelmesei. A Kjúsú-sziget déli csücskén található, és 200 kisebb-nagyobb szigetet foglal magába. Shizuoka után Kagoshima a második legnagyobb japán teatermelő, a helyi termés mintegy 30 százalékát adja. A termőterület híres a Kagoshima zöld tea márkájáról, amely 1992 óta a kiváló minőség garanciája.

Ha kíváncsiak lennének arra, hogy ez a tea pontosan honnan származik, akkor csak annyit tegyünk hozzá, hogy Kirishima városának környékéről, amely fontos kereskedelmi csomópont a Kirishima-hegy alatt, egy aktív vulkánokból álló komplexum alatt, amelynek legmagasabbja, a Karakunidake 1700 méter magasan van a tengerszint felett. A Kirishima környéki teaültetvények a nagyon termékeny vulkanikus talaj, a tiszta víz és a levegő előnyeit élvezik. A hegyeknek köszönhetően gyakran ködbe burkolóznak. Az éghajlatot nedves szubtrópusi éghajlatként jellemzik, forró nyarakkal és enyhe telekkel. Kirishima éves átlaghőmérséklete 15 ⁰C körül van, a legmagasabb hőmérséklet augusztusban körülbelül 25 ⁰C, januárban pedig körülbelül 5 ⁰C.

Most már csak annyi maradt hátra, hogy egy kicsit többet mondjak a fukamushi módszerről, amely ezt a senchát olyan vonzóvá teszi. A japán Senchát kora reggel szedik. Ezután a dolgozók hagyják a leveleket fonnyadni, és többször, nagyon rövid ideig (kb. 30 másodpercig) gőzölik őket. Ez megállítja az enzimek oxidációját, és "bezárja" az aromás vegyületeket, amelyek oly fontosak a kapott ital minősége szempontjából.

A Sencha Fukamuschit a szüret előtt néhány napig árnyékban tartják, hogy a levelek több aminosavat tudjanak felhalmozni az édes és finom íze mögött álló aminosavakból. Szedés után néhány órán át a napon is hagyják, hogy elhervadjon, de a dolgozók 90-120 másodpercig forró gőznek teszik ki. Ezt ismételten, körülbelül egy-egy percig.

Az így feldolgozott tea egyrészt nagyon mély és összetett ízű, másrészt törékeny, így kevésbé tűnhet jó minőségűnek. Ennek azonban az ellenkezője igaz, és az ínyencek tudják, hogy a tealevelek darabkái a kivételes minőség jelei. Végül is, könnyen meggyőződhet róla.

Hatásai - teák

  1. Első infúzió - Öntse le a Japan Sencha-t  90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
  2. Második infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C,  áztatási idő 1 perc.
  3. Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.
Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 90 °C Elkészítési idő 1 perc Mennyiség 3g/115 ml

Használati útmutató

  1. Első infúzió - Japán Sencha öntsön vizet 90°C-on 3 g/ 115 ml víz arányban. Hagyjuk 1 percig ázni (lefedett csészében), majd szűrje le.
  2. Második infúzió - a víz hőmérséklete 95°C, az infúziós idő 1 perc.
  3. Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95°C, az infúziós idő 2 perc.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

Az árnyékos kertek Bio minőségű japán királya. Finomított ízű zöld tea, amely lágyságával és mégis erőteljes intenzitása révén teljesen aláveti Önt. Gazdag színének köszönhetően elnyerte magának a jade könny jelentését, és olyan benyomást kelt Önben hogy minden érzékszervével élvezni fogja. Nem hiába, a Gyokuro az egyik legjobb japán tea, amelyet csak a legelismertebb vendégek imádnak, és a Miyazaki terület egyike az egyedi drágaköveknek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
34 833 Ft /250 g 13 933 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO – zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO – zöld tea

Azt tudja, hogy milyen illatú a reggel? Most kérjük felejtse el, a kicsit odaégett szalonna, és a kávé illatát. A japánok, a nap ezen korai szakaszát sokkal költőibben érzékelik. Szerintük a reggelek az erdők, és a tengerek homályába vannak beburkolva. Pontosan ezt érzékelheti egy csésze tökéletes, és csábító Sencha asanoka tea elfogyasztása után, melynek a neve szabad fordításban annyit jelent, hogy a reggel aromája. A bio minőségű, prémium zöld tea ritkaságnak számít az… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
38 779 Ft /250 g 15 512 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO - zöld tea

A ködbe borított legenda, amely hordozza a tavasz energiáját és az ízét, amely arra készteti Önt, hogy évről évre türelmetlenül várja az első levelek betakarítását. De vigyázat! A Kirishima régióból származó Shincha olyan fényűző, maguknak a japánoknak, hogy ritkán kerül a külföldi piacra. Ezért élvezze az egyedülálló lehetőséget, hogy megkóstolja ezt a tea-ritkaságot, és vonzza belőle a fiatalság és a frissesség erejét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
80 936 Ft /250 g 32 375 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »