06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - zöld tea

Kód: 1643

Felejtse el mindazt, amit a japán zöld teákról tud. Hogy a senchának fanyarnak kell lennie a nyelven, füves vagy akár halas felhangokkal? Akkor még nem kóstolta a mélyen főzött sencha fukamushi-cha-t, amely inkább hasonlít a gyukurohoz vagy a kabusechához. A biogazdálkodással termesztett teanövények levelei nem hagynak kétséget afelől, hogy valóban kivételes teát kortyolgat. A Kagoshima prefektúra gazdáinak egyszerűen van érzékük a zöld teához.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
34 749 Ft /250 g 13 900 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Édeskés, Umami
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
10 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Japan Sencha Fukamushi-cha BIO 100%

A tea főzete és íze

A világos zöldes színű főzet nagyon intenzív jegyekkel rendelkezik, és az úgynevezett mély főzetnek köszönhetően a legkevésbé sem fanyar. Ehelyett kellemes édességet élvezhet. Az umami íze nagyon erős, hosszú utóízzel.

A tea eredete

A Kagoshima régiót jól ismerik a tea szerelmesei. A Kjúsú-sziget déli csücskén található, és 200 kisebb-nagyobb szigetet foglal magába. Shizuoka után Kagoshima a második legnagyobb japán teatermelő, a helyi termés mintegy 30 százalékát adja. A termőterület híres a Kagoshima zöld tea márkájáról, amely 1992 óta a kiváló minőség garanciája.

Ha kíváncsiak lennének arra, hogy ez a tea pontosan honnan származik, akkor csak annyit tegyünk hozzá, hogy Kirishima városának környékéről, amely fontos kereskedelmi csomópont a Kirishima-hegy alatt, egy aktív vulkánokból álló komplexum alatt, amelynek legmagasabbja, a Karakunidake 1700 méter magasan van a tengerszint felett. A Kirishima környéki teaültetvények a nagyon termékeny vulkanikus talaj, a tiszta víz és a levegő előnyeit élvezik. A hegyeknek köszönhetően gyakran ködbe burkolóznak. Az éghajlatot nedves szubtrópusi éghajlatként jellemzik, forró nyarakkal és enyhe telekkel. Kirishima éves átlaghőmérséklete 15 ⁰C körül van, a legmagasabb hőmérséklet augusztusban körülbelül 25 ⁰C, januárban pedig körülbelül 5 ⁰C.

Most már csak annyi maradt hátra, hogy egy kicsit többet mondjak a fukamushi módszerről, amely ezt a senchát olyan vonzóvá teszi. A japán Senchát kora reggel szedik. Ezután a dolgozók hagyják a leveleket fonnyadni, és többször, nagyon rövid ideig (kb. 30 másodpercig) gőzölik őket. Ez megállítja az enzimek oxidációját, és "bezárja" az aromás vegyületeket, amelyek oly fontosak a kapott ital minősége szempontjából.

A Sencha Fukamuschit a szüret előtt néhány napig árnyékban tartják, hogy a levelek több aminosavat tudjanak felhalmozni az édes és finom íze mögött álló aminosavakból. Szedés után néhány órán át a napon is hagyják, hogy elhervadjon, de a dolgozók 90-120 másodpercig forró gőznek teszik ki. Ezt ismételten, körülbelül egy-egy percig.

Az így feldolgozott tea egyrészt nagyon mély és összetett ízű, másrészt törékeny, így kevésbé tűnhet jó minőségűnek. Ennek azonban az ellenkezője igaz, és az ínyencek tudják, hogy a tealevelek darabkái a kivételes minőség jelei. Végül is, könnyen meggyőződhet róla.

Hatásai - teák

  1. Első infúzió - Öntse le a Japan Sencha-t  90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
  2. Második infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C,  áztatási idő 1 perc.
  3. Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.
Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 90 °C Elkészítési idő 1 perc Mennyiség 3g/115 ml

Használati útmutató

  1. Első infúzió - Japán Sencha öntsön vizet 90°C-on 3 g/ 115 ml víz arányban. Hagyjuk 1 percig ázni (lefedett csészében), majd szűrje le.
  2. Második infúzió - a víz hőmérséklete 95°C, az infúziós idő 1 perc.
  3. Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95°C, az infúziós idő 2 perc.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


AZ ÖRÖK ÉLET ELIXÍRJE - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

AZ ÖRÖK ÉLET ELIXÍRJE - zöld tea

Ázsia teli van titokkal. Az emberek ott megélik a száz éves kort, mindig mosolyognak, nem náthásak, nem is köhögnek, és még e mellé nagyon jól néznek ki. Hogy csinálják? Sokat meditálnak, tornáznak, egészségesen táplálkoznak és főleg - egész nap zöld teát kortyolgatnak. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 174 Ft /250 g 2 870 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

VANÍLIA - CITROMFŰ - zöld rooibos
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

VANÍLIA - CITROMFŰ - zöld rooibos

Visszafogott gyógynövényes tánca a Rooibos-nak a citrommal, naranccsal és vaníliával... Fél órás pihenést adjon magának és ebben a rohanó világban készítsen egy teáskannával ebből a mámorító illatú teából. Az íze tiszta örömöt fog hozni. Gondoljon a szeretteire és álmodozzon.   Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 291 Ft /250 g 2 916 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

HONEYBUSH BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

HONEYBUSH BIO

Honeybush szereti a vad Cape hegy oldalát, örül a tengerparti szellőnek, ami nedvességet eredményez, értékeli a rendszeres tüzeket. Amikor rügyezik, átvágja a szeszélyes terepet, amikor virágzik, narkotikus illatot terjeszt. Az egyetlen dolog, amit utál, az a műtrágya és a szennyezett levegő. És ezért imádjuk őt. Ugyanis a természet legteljesebb formáját kínálja. Határtalant és olyan törékenyt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 769 Ft /250 g 2 308 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

Megtekintette


DAMIANA - gyógynövény
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

DAMIANA - gyógynövény

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 759 Ft /250 g 3 104 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»