06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO - zöld tea

Kód: 1787

Talán "vadlúd" vagy "gallytea" néven ismeri. A Kukicha valóban különleges, mind szokatlan megjelenése, mind exkluzív íze miatt. Az organikusan termesztett, árnyékos senchi szárának és gallyainak darabkái finom füves aromával és édes ízzel gyönyörködtetik Önt a csészében. Bizonyára felismeri benne a mitikus umamit. A Kukicha nagyon kevés teint tartalmaz, így egész nap élvezheti.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
21 388 Ft /250 g 8 555 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Friss, Umami
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
4 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Zöld tea Japan Kukicha Kagoshima Kagoshima Premium BIO 100%

A tea főzete és íze

Japán Kukicha Kagoshima Premium BIO a főzet színe sárgától a narancssárgáig terjed, illata könnyű, mintha virágos édes lenne. Ízében az umami, azaz a kellemes finomság és az ínycsiklandóság dominál. Összességében a tea nagyon kellemes, minden korty újra megkóstolásra késztet.

A tea eredete


Kagosima régiót Japán déli kapujának tartják. Az óceán felől érkező szellő szubtrópusi éghajlatot biztosít, az időjárás egész évben enyhe, és a vulkáni tevékenység miatt nagy részét vulkáni hamuréteg borítja. Shirasunak hívják. Miért beszélünk róla a tea kapcsán? Ez a hamu ugyanis gazdag ásványi anyagokban, amelyeket a teanövények annyira szeretnek. Valamint a bőséges csapadék és a köd, amelyet a Kagoshima ültetvények kapnak.

Az első teafák Kagoshimában állítólag már i. e. 700-ban termettek, de nagyobb figyelmet a 17. század elején kaptak, amikor a gazdák céltudatosan ültették őket ültetvényekbe. Ez növelte ugyan a teatermelést, de a minőség nem volt jó. A 19. század végén változás következett be. A gazdák létrehozták az első teatermelői szövetségeket, és fokozatosan megtanulták fejleszteni a termesztési és feldolgozási technikákat a híres Makinohara és Shizuoka tearégiókban. A 20. század közepén visszatértek Kagoshimába, bevezették a Yabukita teanövény új (Shizuokában kifejlesztett) fajtáját, és a termelés minősége meredeken emelkedni kezdett.

A bizonyíték a Japán Kukicha Kagoshima Premium BIO. Alapvetően a szüret előtt árnyékolt, organikusan termesztett sencha szárából és gallyaiból áll. Ennek köszönhetően a levelekben megmaradt a maximális mennyiségű L-theanin és más, a kapott ital egyedülálló édességéért felelős anyagok. A kukicha ízének elmélyítése érdekében a gazdák magas hőmérsékleten dolgozták fel. Az illata mesés, és az umami íze nem hagyható figyelmen kívül.

Ha azt gondolja, hogy a kukichát szándékosan hozták létre, akkor téved. Mint oly sok jó dolog, ez a tea is egy kis véletlen folytán jött a világra. A szárított gallyakból és szárakból a szegény parasztok szükségből teát készítettek. De nagyon meglepődtek, hogy milyen fantasztikus íze van, és így a kukicha híre elterjedt a világban. A kukicha tea teljes története, beleértve az egészségügyi előnyeit is, a cikkben olvasható Kukicha - vadlúd Japánból.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 80 °C Elkészítési idő 1-1,5 perc Mennyiség 5g/ 250 ml
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 880 Ft /250 g 3 552 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea

A hegyvidéki Kyushu sziget híres Japán legaktívabb vulkánjáról, forró forrásairól és gazdag történelméről, valamint kiterjedt teaültetvényekről. Évszázadok óta tökéletes tisztaságú és finom illatokkal és ízekkel látják el a világot. Japán Gyokuro a BIO minőségben az egyik legjobb. Nádas szőnyeg árnyékában növekszik, finoman lágy és gyümölcsös édes. Ennek a teának, a beceneve Jade Dew. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
31 137 Ft /250 g 12 455 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.

JAPAN KUKICHA BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN KUKICHA BIO

Azt mondják: "Nápoly látni és meghalni". Mi egy kicsit módosítottunk rajta mi úgy gondoljuk, hogy „nézze meg Japán Nápolyát, és igyon egy teát”. Pontosan így nevezik a japán zöld tea szerelmeseinek a paradicsomát, a Kagoshima prefektúrát. A helyi kukicha közismert, és ha ráadásul a kis termelők ökológiai ültetvényeiből származik, akkor tökéletes ízű, igazi ritkasága vár Önre.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
21 739 Ft /250 g 8 696 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 10. 06.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »