

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO - zöld tea
Talán "vadlúd" vagy "gallytea" néven ismeri. A Kukicha valóban különleges, mind szokatlan megjelenése, mind exkluzív íze miatt. Az organikusan termesztett, árnyékos senchi szárának és gallyainak darabkái finom füves aromával és édes ízzel gyönyörködtetik Önt a csészében. Bizonyára felismeri benne a mitikus umamit. A Kukicha nagyon kevés teint tartalmaz, így egész nap élvezheti.
Összetétel
Zöld tea Japan Kukicha Kagoshima Kagoshima Premium BIO 100%A tea főzete és íze
Japán Kukicha Kagoshima Premium BIO a főzet színe sárgától a narancssárgáig terjed, illata könnyű, mintha virágos édes lenne. Ízében az umami, azaz a kellemes finomság és az ínycsiklandóság dominál. Összességében a tea nagyon kellemes, minden korty újra megkóstolásra késztet.
A tea eredete
Kagosima régiót Japán déli kapujának tartják. Az óceán felől érkező szellő szubtrópusi éghajlatot biztosít, az időjárás egész évben enyhe, és a vulkáni tevékenység miatt nagy részét vulkáni hamuréteg borítja. Shirasunak hívják. Miért beszélünk róla a tea kapcsán? Ez a hamu ugyanis gazdag ásványi anyagokban, amelyeket a teanövények annyira szeretnek. Valamint a bőséges csapadék és a köd, amelyet a Kagoshima ültetvények kapnak.
Az első teafák Kagoshimában állítólag már i. e. 700-ban termettek, de nagyobb figyelmet a 17. század elején kaptak, amikor a gazdák céltudatosan ültették őket ültetvényekbe. Ez növelte ugyan a teatermelést, de a minőség nem volt jó. A 19. század végén változás következett be. A gazdák létrehozták az első teatermelői szövetségeket, és fokozatosan megtanulták fejleszteni a termesztési és feldolgozási technikákat a híres Makinohara és Shizuoka tearégiókban. A 20. század közepén visszatértek Kagoshimába, bevezették a Yabukita teanövény új (Shizuokában kifejlesztett) fajtáját, és a termelés minősége meredeken emelkedni kezdett.
A bizonyíték a Japán Kukicha Kagoshima Premium BIO. Alapvetően a szüret előtt árnyékolt, organikusan termesztett sencha szárából és gallyaiból áll. Ennek köszönhetően a levelekben megmaradt a maximális mennyiségű L-theanin és más, a kapott ital egyedülálló édességéért felelős anyagok. A kukicha ízének elmélyítése érdekében a gazdák magas hőmérsékleten dolgozták fel. Az illata mesés, és az umami íze nem hagyható figyelmen kívül.
Ha azt gondolja, hogy a kukichát szándékosan hozták létre, akkor téved. Mint oly sok jó dolog, ez a tea is egy kis véletlen folytán jött a világra. A szárított gallyakból és szárakból a szegény parasztok szükségből teát készítettek. De nagyon meglepődtek, hogy milyen fantasztikus íze van, és így a kukicha híre elterjedt a világban. A kukicha tea teljes története, beleértve az egészségügyi előnyeit is, a cikkben olvasható Kukicha - vadlúd Japánból.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
