06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN KUKICHA BIO

Kód: 1487
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Azt mondják: "Nápoly látni és meghalni". Mi egy kicsit módosítottunk rajta mi úgy gondoljuk, hogy „nézze meg Japán Nápolyát, és igyon egy teát”. Pontosan így nevezik a japán zöld tea szerelmeseinek a paradicsomát, a Kagoshima prefektúrát. A helyi kukicha közismert, és ha ráadásul a kis termelők ökológiai ültetvényeiből származik, akkor tökéletes ízű, igazi ritkasága vár Önre. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
21 739 Ft /250 g 8 696 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Virágos
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
4 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
57m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100%

A tea infúziója és íze

A tea főzete jellegzetesen friss, zöldessárga színű, melynek az íze gyógynövényes, és édes, kissé fűszeres befejezéssel.

A tea eredete

A Kyushu szigeten található japán Kagoshima régió meleg klímája ideális feltételeket kínál a tea termesztéséhez. Ezenkívül a mai napig is aktív Sakurajima vulkán, amely a helyi tea-ligetekre néz, elegendő tápanyagot szolgáltat a talajnak, ezáltal a tealevelek ízletesebbek. És nem csak a tealevelek.

A Kukicha tea a leveleken kívül "csak" szárakat, ereket, és gallyakat tartalmaz, amelyek első pillantásra nem tűnnek csábítónak, ám a belőlük kapott infúzió finom íze meg fogja lepni, amely a finomságát a magas L-teanin tartalmának köszönheti. Csak a növények ezen részei tartalmazzák ilyen bőségesen az L-teanint, mivel a levelek a fotoszintézis során elveszítik ezt a vegyületet.

Kiotóban "vadliba" -nak is hívják a teát, mivel a teacserjék ágain megszoknak pihenni a vándorló madarak, de Japán más részein gallyas teának is hívják. A legmagasabb minőségű kukicha ugyanazon teacserjéből származik, mint a gyokura, de szorosan mögötte sencha, és matcha áll.

Amint az a felkelő nap földjén már szokás, a kukicha is árnyékoláson megy keresztül. A speciális hálók biztosítják, hogy a nap sugarainak csak az 50% -a érje el a teacserjéket, ezzel olyan körülményeket teremtenek, mint amelyben ezen fák vadfajtái nőnek.

A Kagoshima prefektúra kisüzemi termelői teljes mértékben kihasználják a természet által kínált lehetőségeket. Ezért is a biogazdálkodás elvei szerint termesztik a teacserjéket, a tealeveleket kézzel gyűjtik be, és dolgozzák fel, amely tudás generációról generációra öröklődik. A Japánban a Kukicha bio tea nagy részét a tealevelek erezetei alkotják, ami nemcsak valódi ritkasággá teszi ezt a teát, hanem jelentősen befolyásolja a teljes ízét is. A Japán Kukicha bio teának alacsony a tein tartalma, így nyugodtan fogyasztható a nap bármely szakaszában, nem kell tartania az álmatlanságtól az elfogyasztása után. A friss, édes íznek köszönhetően, enyhe pikánsággal meleg, és hidegen is fogyasztható, igazán nehéz megmondani, melyik variánsa a finomabb.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 90 °C Elkészítési idő 1 perc Mennyiség 3g/115 ml

Használati útmutató

  1. Első infúzió - Öntse le a Kukicha-t  90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
  2. Második infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C,  áztatási idő 1 perc.
  3. Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 7.

Értékelés: kitűnő
Kiváló tea, nagyszerű íz, intenzív és ugyanakkor kellemes aroma, szeretem a kis mennyiségű teint. A kedvenc teám :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 880 Ft /250 g 3 552 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.

Japan Sencha koffeinmentes BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Japan Sencha koffeinmentes BIO - zöld tea

Zöld kertek, öreg templomok, vulkánok és hegyi fürdők földje. Ez Japán, ami a hagyományos kultúrán és a csodás természeten kívül rendkívüli minőségű teát adott a világnak. Mi Sencha formájában hoztuk el Önnek, ami a legszigorúbb elvárásoknak felel meg, ami a termelést és a gyártást illeti. A Japan Sencha BIO ráadásul koffeinmentes, ezért egésznapi fogyasztásra alkalmas. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 916 Ft /250 g 3 967 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.

JAPAN GYOKURO  - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO - zöld tea

Ez elnyeri a tetszését! Kínálatunkban megtalálja azt a teát amelyet baráti összejövetel során szolgálnak fel a japán vendégeknek. Nagyon különleges körülmények között termesztik, ezért van valami, ami a többiből hiányzik - az umami ötödik íze. A Japán Gyokuro tea finom, lágy, enyhe édes sósságát fogja észrevenni. Jobban leírni nem tudjuk. Kóstolja meg Ön is, az Uji-dombokról származó hagyományos zöld tea biztosan nem fog csalódást okozni.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
21 538 Ft /250 g 8 615 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 02. 28.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»