

JAPAN KAMAIRICHA BIO – zöld tea
Tealevelet a serpenyőre? Az egyedülálló kamairicha zöld tea esetében a válasz határozottan igen! Sőt, a nehéz, vasból készült serpenyő alkalmazása az alfája, és az omegája a kamairicha zöld tea előállításának. Az úgynevezett „kínai módszer”, vagyis a száraz levegővel való perzselés manapság Japánban szerte nagyon ritka. És, maga a kamairicha is valódi ritkaság - egyes források szerint az egész japán tea termelésnek csak egy százalékát teszi ki.
Összetétel
100%A tea infúziója és íze
A Kamairicha BIO gyönyörű sárgás-narancs színű infúziót biztosít. Gazdag aromája van, melyben biztosan felismerhető a forró vasserpenyőn való sütés. Íze frissítő (de nem fanyar), édes, diós és pörkölt. Ez a tea kiválóan alkalmas egész napos kortyolgatásra.
A tea eredete
Miyazaki prefektúra Kyushu sziget keleti partján fekszik, délről és keletről a Csendes-óceán mossa partjait. Nem érdektelen, hogy területének több mint 10 százalékát természeti parkok, növény- és állatvilágban gazdag tájak borítják. És a helyi lakosok megfelelően büszkék is rá.
Ami a teafákat illeti, a meleg éghajlatnak és a sok napsütésnek köszönhetően nagyon jól fejlődnek a Myiazaki ültetvényeken. A nagy, viszonylag sík teakertekben évente négyszer, áprilistól szeptemberig lehet szüretelni. A termékeny talaj és a gyakori csapadék is előnyös számukra. A terület, ahonnan ez a tea származik, 600 méter magasan fekszik, és organikusan termesztik. A bokrokat nem trágyázzák vagy kezelik ipari termékekkel, a tea betakarítása és feldolgozása pedig a környezetvédelem szem előtt tartásával történik.
Amilyen érdekes az a környezet, ahonnan ez a ritka tea származik, olyan érdekes az előállítás módja is. Ettől olyan kevéssé "japán" ízű és vonzó. A japán hagyomány szerint a tealeveleket szedés után rövid ideig hagyják fonnyadni, majd többször gőzölik. A kamairichát azonban párolás helyett pirították.
Ahogy Kínában, a japán munkások a betakarított teát forró vasedényekbe öntötték, és 300 ⁰C-on, állandóan kevergetve pörkölték. Ez megakadályozta az enzimek oxidálódását, megszárította a leveleket, és vékony tűvé formálta őket, amelyek a japán görbe magatama gyöngyökre hasonlítanak. Maguk a japánok az így előállított teát "kínai zöld teának" nevezik, mivel a kínai eljárás szerint dolgozták fel.
A Kamairicha BIO teát a szokásos módon is elkészítheti, de javasoljuk, hogy próbálja ki az úgynevezett grandpa style - t is (egyébként Kínában a legtöbben így isszák a teát): öntse a szükséges mennyiségű tealevelet egy nagy bögrébe vagy esetleg termoszba, öntsön rá egy adag vizet, és hagyja ázni a szokásos módon. Amikor megissza a teát, öntse a vizet újra a levelekre... és újra és újra. Nincs szüksége szűrőre, nincs szüksége edényekre. És egész nap élvezheti kedvenc italát.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Tealevelet a serpenyőre? Az egyedülálló kamairicha zöld tea esetében a válasz határozottan igen! Sőt, a nehéz, vasból készült serpenyő alkalmazása az alfája, és az omegája a kamairicha zöld tea előállításának. Az úgynevezett „kínai módszer”, vagyis a száraz levegővel való perzselés manapság Japánban szerte nagyon ritka. És, maga a kamairicha is valódi ritkaság - egyes források szerint az egész japán tea termelésnek csak egy százalékát teszi ki.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - zöld tea

JAPAN SHIZUOKA GABALONG BIO- zöld tea
