06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - zöld tea

Kód: 1778

Ez valami különleges! Ez a ritka japán tea édességgel, finomsággal és a mogyoró félék enyhe nyomával a lecsengésben fog gyönyörködtetni. Az asamushi teák az ültetvényen való nagyon rövid ideig tartó rövid gőzölésnek köszönhetően megőrzik finomságukat és különleges ízüket. Kóstolja meg a Kyushu-szigeti biofarm termését. A tea klasszikusan vagy hidegen is elkészíthető. Minden alkalommal másképp lesz csodálatos.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
36 873 Ft /250 g 14 749 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Gyengéd, Aromás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Zöld tea Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO 100%

A tea főzete és íze

A Japan Kabusencha Asamushi BIO a főzetnek világos, zöldtől a zöldessárgáig terjedő színt kölcsönöz. A főzet illata nagyon friss, íze enyhén fűszeres, ugyanakkor könnyű és édes. A nagyon gazdag aromát a pörkölt mogyoró jegyei erősítik.

Ez a tea elkészíthető a klasszikus módon (forró vízzel leöntve), de szobahőmérsékleten vagy hűtőben áztatva is kiváló. Ízének gazdagsága nagyon kellemesen meg fogja lepni Önt.

A tea eredete

A Japánból származó zöld teákról már sok írás született. Végül is a 9. század óta isszák, és az ottani ültetvények többsége erre koncentrál. A világ más részeiből származó zöld teától eltérően a japán zöld tea jellegzetes ízprofillal rendelkezik - a teafogyasztók leírása szerint vegetális, zöld jegyekkel, amelyek a tengeri moszat aromája felé hajlanak. Ez az oka annak is, hogy számos fajtát nagyon alacsony hőmérsékleten ajánlott áztatni. Virágos, friss és enyhén fűszeres ízárnyalatokat bocsáthatnak ki. Pontosan ez a helyzet a Japan Kabusencha Asamushi BIO esetében. Ha ki akarja élvezni minden értékét, semmiképpen ne féljen kísérletezni az előkészítéssel. Így a legtöbbet hozhatja ki a teában rejlő lehetőségekből. Honnan ered az egyedisége? Elmondjuk.

A Japan Kabusencha Asamushi BIO egy biogazdálkodással kezelt teakertből származik. Ez már önmagában garancia a kivételes minőségre. Az ültetvények Kyushu szigetén, mintegy 500 méteres magasságban találhatók. Erdők veszik körül őket, amelyek különleges mikroklímát biztosítanak. A teanövényeket szinte megszakítás nélkül ködben és árnyékban tartják. Ennek eredményeképpen leveleik lassan nőnek és felhalmozódnak az L-theaninban, amely az ital édességéért felelős.

A japán gazdák azonban nem csak a természetes árnyékolásra hagyatkoznak. Két-három héttel a szüret előtt a kínai teafákat (Camellia sinensis) speciális kabuse szőnyegekkel takarják le. A kabusecha szó a tea nevében a használatukra utal. A második "titokzatos szó" azt a módot írja le, ahogyan a tealeveleket a szedés után kezelték. Ez egy olyan lépés, amelynek során a teát közvetlenül az ültetvényen enyhén és rövid ideig gőzölik. Ez megállítja a természetes oxidációs folyamatokat, és megőrzi a maximális aromás vegyületeket. A szakértők különbséget tesznek asamushi (a gőzzel való érintkezés 30-40 másodpercig tart), chuumushi (a gőzzel való érintkezés 40-60 másodpercig tart) és fukamushi (a gőzzel való érintkezés 60-180 másodpercig tart) között.

Ahhoz, hogy teljes legyen a tea minőségéhez hozzájáruló körülmények listája, hozzá kell tennünk a japán farmerek és teafeldolgozók gondosságát is. Az ültetvények műtrágya nélküli, organikus módon történő kezelése a teljes természetes ökoszisztéma iránti érzékenységet, valamint a tudás és a készségek folyamatos fejlesztésére való törekvést igényel. A Japan Kabusencha Asamushi BIO kétféleképpen készíthető el. A hagyományos elkészítéshez használjon 5 gramm teát 250 milliliter vízhez. Forraljuk fel a vizet, hagyjuk 70°C-ra lehűlni, és 90-120 másodpercig áztassuk a teát (vagy használjunk 80°C-os forró vizet, és 60-90 másodpercig áztassuk a leveleket).
A hideg készítményt is tesztelheti. Csak öntsön 10 gramm tealevelet 1 liter forrásvízre, és hagyja szobahőmérsékleten vagy a hűtőben néhány órán át állni.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 1-2 perc Mennyiség 5g/ 250 ml

Használati útmutató

A zöld teát öntse fel 80°C-os vízzel, 5 g tea és 250 ml víz arányában, az áztatási idő 30-60 másodperc.
Vagy öntsön 90 °C-os vizet, és hagyja 60-90 másodpercig áztatni.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO – zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO – zöld tea

Azt tudja, hogy milyen illatú a reggel? Most kérjük felejtse el, a kicsit odaégett szalonna, és a kávé illatát. A japánok, a nap ezen korai szakaszát sokkal költőibben érzékelik. Szerintük a reggelek az erdők, és a tengerek homályába vannak beburkolva. Pontosan ezt érzékelheti egy csésze tökéletes, és csábító Sencha asanoka tea elfogyasztása után, melynek a neve szabad fordításban annyit jelent, hogy a reggel aromája. A bio minőségű, prémium zöld tea ritkaságnak számít az… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
38 779 Ft /250 g 15 512 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO - zöld tea

A ködbe borított legenda, amely hordozza a tavasz energiáját és az ízét, amely arra készteti Önt, hogy évről évre türelmetlenül várja az első levelek betakarítását. De vigyázat! A Kirishima régióból származó Shincha olyan fényűző, maguknak a japánoknak, hogy ritkán kerül a külföldi piacra. Ezért élvezze az egyedülálló lehetőséget, hogy megkóstolja ezt a tea-ritkaságot, és vonzza belőle a fiatalság és a frissesség erejét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
80 936 Ft /250 g 32 375 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea

A felkelő nap országa újabb értékes kincseit kínálja a világnak, amely sok japán zöld teát kedvelőt elcsábít. Az egyedülálló és valóban rendkívüli Gyokuro Shincha Kiwami összhangban állt a természettel és felesleges emberi beavatkozás nélkül. Ennek eredményeként rendkívüli és intenzív ízt tud nyújtani, aminek olyan könnyű engedni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
52 525 Ft /250 g 21 010 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »