

Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - zöld tea
Ez valami különleges! Ez a ritka japán tea édességgel, finomsággal és a mogyoró félék enyhe nyomával a lecsengésben fog gyönyörködtetni. Az asamushi teák az ültetvényen való nagyon rövid ideig tartó rövid gőzölésnek köszönhetően megőrzik finomságukat és különleges ízüket. Kóstolja meg a Kyushu-szigeti biofarm termését. A tea klasszikusan vagy hidegen is elkészíthető. Minden alkalommal másképp lesz csodálatos.
Összetétel
Zöld tea Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO 100%A tea főzete és íze
A Japan Kabusencha Asamushi BIO a főzetnek világos, zöldtől a zöldessárgáig terjedő színt kölcsönöz. A főzet illata nagyon friss, íze enyhén fűszeres, ugyanakkor könnyű és édes. A nagyon gazdag aromát a pörkölt mogyoró jegyei erősítik.
Ez a tea elkészíthető a klasszikus módon (forró vízzel leöntve), de szobahőmérsékleten vagy hűtőben áztatva is kiváló. Ízének gazdagsága nagyon kellemesen meg fogja lepni Önt.
A tea eredete
A Japánból származó zöld teákról már sok írás született. Végül is a 9. század óta isszák, és az ottani ültetvények többsége erre koncentrál. A világ más részeiből származó zöld teától eltérően a japán zöld tea jellegzetes ízprofillal rendelkezik - a teafogyasztók leírása szerint vegetális, zöld jegyekkel, amelyek a tengeri moszat aromája felé hajlanak. Ez az oka annak is, hogy számos fajtát nagyon alacsony hőmérsékleten ajánlott áztatni. Virágos, friss és enyhén fűszeres ízárnyalatokat bocsáthatnak ki. Pontosan ez a helyzet a Japan Kabusencha Asamushi BIO esetében. Ha ki akarja élvezni minden értékét, semmiképpen ne féljen kísérletezni az előkészítéssel. Így a legtöbbet hozhatja ki a teában rejlő lehetőségekből. Honnan ered az egyedisége? Elmondjuk.
A Japan Kabusencha Asamushi BIO egy biogazdálkodással kezelt teakertből származik. Ez már önmagában garancia a kivételes minőségre. Az ültetvények Kyushu szigetén, mintegy 500 méteres magasságban találhatók. Erdők veszik körül őket, amelyek különleges mikroklímát biztosítanak. A teanövényeket szinte megszakítás nélkül ködben és árnyékban tartják. Ennek eredményeképpen leveleik lassan nőnek és felhalmozódnak az L-theaninban, amely az ital édességéért felelős.
A japán gazdák azonban nem csak a természetes árnyékolásra hagyatkoznak. Két-három héttel a szüret előtt a kínai teafákat (Camellia sinensis) speciális kabuse szőnyegekkel takarják le. A kabusecha szó a tea nevében a használatukra utal. A második "titokzatos szó" azt a módot írja le, ahogyan a tealeveleket a szedés után kezelték. Ez egy olyan lépés, amelynek során a teát közvetlenül az ültetvényen enyhén és rövid ideig gőzölik. Ez megállítja a természetes oxidációs folyamatokat, és megőrzi a maximális aromás vegyületeket. A szakértők különbséget tesznek asamushi (a gőzzel való érintkezés 30-40 másodpercig tart), chuumushi (a gőzzel való érintkezés 40-60 másodpercig tart) és fukamushi (a gőzzel való érintkezés 60-180 másodpercig tart) között.
Ahhoz, hogy teljes legyen a tea minőségéhez hozzájáruló körülmények listája, hozzá kell tennünk a japán farmerek és teafeldolgozók gondosságát is. Az ültetvények műtrágya nélküli, organikus módon történő kezelése a teljes természetes ökoszisztéma iránti érzékenységet, valamint a tudás és a készségek folyamatos fejlesztésére való törekvést igényel. A Japan Kabusencha Asamushi BIO kétféleképpen készíthető el. A hagyományos elkészítéshez használjon 5 gramm teát 250 milliliter vízhez. Forraljuk fel a vizet, hagyjuk 70°C-ra lehűlni, és 90-120 másodpercig áztassuk a teát (vagy használjunk 80°C-os forró vizet, és 60-90 másodpercig áztassuk a leveleket).
A hideg készítményt is tesztelheti. Csak öntsön 10 gramm tealevelet 1 liter forrásvízre, és hagyja szobahőmérsékleten vagy a hűtőben néhány órán át állni.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A zöld teát öntse fel 80°C-os vízzel, 5 g tea és 250 ml víz arányában, az áztatási idő 30-60 másodperc.
Vagy öntsön 90 °C-os vizet, és hagyja 60-90 másodpercig áztatni.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

VANÍLIÁS SZILVA - gyümölcs tea

EPRES KRÉM - gyümölcs tea
