06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO - zöld tea

Kód: 1778

Ez valami különleges! Ez a ritka japán tea édességgel, finomsággal és a mogyoró félék enyhe nyomával a lecsengésben fog gyönyörködtetni. Az asamushi teák az ültetvényen való nagyon rövid ideig tartó rövid gőzölésnek köszönhetően megőrzik finomságukat és különleges ízüket. Kóstolja meg a Kyushu-szigeti biofarm termését. A tea klasszikusan vagy hidegen is elkészíthető. Minden alkalommal másképp lesz csodálatos.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
37 057 Ft /250 g 14 823 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Gyengéd, Aromás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Zöld tea Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO 100%

A tea főzete és íze

A Japan Kabusencha Asamushi BIO a főzetnek világos, zöldtől a zöldessárgáig terjedő színt kölcsönöz. A főzet illata nagyon friss, íze enyhén fűszeres, ugyanakkor könnyű és édes. A nagyon gazdag aromát a pörkölt mogyoró jegyei erősítik.

Ez a tea elkészíthető a klasszikus módon (forró vízzel leöntve), de szobahőmérsékleten vagy hűtőben áztatva is kiváló. Ízének gazdagsága nagyon kellemesen meg fogja lepni Önt.

A tea eredete

A Japánból származó zöld teákról már sok írás született. Végül is a 9. század óta isszák, és az ottani ültetvények többsége erre koncentrál. A világ más részeiből származó zöld teától eltérően a japán zöld tea jellegzetes ízprofillal rendelkezik - a teafogyasztók leírása szerint vegetális, zöld jegyekkel, amelyek a tengeri moszat aromája felé hajlanak. Ez az oka annak is, hogy számos fajtát nagyon alacsony hőmérsékleten ajánlott áztatni. Virágos, friss és enyhén fűszeres ízárnyalatokat bocsáthatnak ki. Pontosan ez a helyzet a Japan Kabusencha Asamushi BIO esetében. Ha ki akarja élvezni minden értékét, semmiképpen ne féljen kísérletezni az előkészítéssel. Így a legtöbbet hozhatja ki a teában rejlő lehetőségekből. Honnan ered az egyedisége? Elmondjuk.

A Japan Kabusencha Asamushi BIO egy biogazdálkodással kezelt teakertből származik. Ez már önmagában garancia a kivételes minőségre. Az ültetvények Kyushu szigetén, mintegy 500 méteres magasságban találhatók. Erdők veszik körül őket, amelyek különleges mikroklímát biztosítanak. A teanövényeket szinte megszakítás nélkül ködben és árnyékban tartják. Ennek eredményeképpen leveleik lassan nőnek és felhalmozódnak az L-theaninban, amely az ital édességéért felelős.

A japán gazdák azonban nem csak a természetes árnyékolásra hagyatkoznak. Két-három héttel a szüret előtt a kínai teafákat (Camellia sinensis) speciális kabuse szőnyegekkel takarják le. A kabusecha szó a tea nevében a használatukra utal. A második "titokzatos szó" azt a módot írja le, ahogyan a tealeveleket a szedés után kezelték. Ez egy olyan lépés, amelynek során a teát közvetlenül az ültetvényen enyhén és rövid ideig gőzölik. Ez megállítja a természetes oxidációs folyamatokat, és megőrzi a maximális aromás vegyületeket. A szakértők különbséget tesznek asamushi (a gőzzel való érintkezés 30-40 másodpercig tart), chuumushi (a gőzzel való érintkezés 40-60 másodpercig tart) és fukamushi (a gőzzel való érintkezés 60-180 másodpercig tart) között.

Ahhoz, hogy teljes legyen a tea minőségéhez hozzájáruló körülmények listája, hozzá kell tennünk a japán farmerek és teafeldolgozók gondosságát is. Az ültetvények műtrágya nélküli, organikus módon történő kezelése a teljes természetes ökoszisztéma iránti érzékenységet, valamint a tudás és a készségek folyamatos fejlesztésére való törekvést igényel. A Japan Kabusencha Asamushi BIO kétféleképpen készíthető el. A hagyományos elkészítéshez használjon 5 gramm teát 250 milliliter vízhez. Forraljuk fel a vizet, hagyjuk 70°C-ra lehűlni, és 90-120 másodpercig áztassuk a teát (vagy használjunk 80°C-os forró vizet, és 60-90 másodpercig áztassuk a leveleket).
A hideg készítményt is tesztelheti. Csak öntsön 10 gramm tealevelet 1 liter forrásvízre, és hagyja szobahőmérsékleten vagy a hűtőben néhány órán át állni.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 1-2 perc Mennyiség 5g/ 250 ml

Használati útmutató

A zöld teát öntse fel 80°C-os vízzel, 5 g tea és 250 ml víz arányában, az áztatási idő 30-60 másodperc.
Vagy öntsön 90 °C-os vizet, és hagyja 60-90 másodpercig áztatni.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

Az árnyékos kertek Bio minőségű japán királya. Finomított ízű zöld tea, amely lágyságával és mégis erőteljes intenzitása révén teljesen aláveti Önt. Gazdag színének köszönhetően elnyerte magának a jade könny jelentését, és olyan benyomást kelt Önben hogy minden érzékszervével élvezni fogja. Nem hiába, a Gyokuro az egyik legjobb japán tea, amelyet csak a legelismertebb vendégek imádnak, és a Miyazaki terület egyike az egyedi drágaköveknek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
35 000 Ft /250 g 14 000 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO – zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO – zöld tea

A Nap és az árnyék játéka. Olyan teák, amelyeket a szedés előtt néhány napig kabusé szőnyeggel védtek, hogy minél több édes és finom vajas jegyet gyűjtsenek a leveleikben. A japán tea szerelmesei tudják, hogy a teanövények termesztése során a fény és a szürkület használatának finom különbségei jelentik a különbséget a végső ital élvezeti értékében. A japán Kabusecha Premium BIO zöld tea ennek ékes példája. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
35 385 Ft /250 g 14 154 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.

JAPAN SENCHA YABUKITA – zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN SENCHA YABUKITA – zöld tea

Kevés ember dicsekedhet azzal, hogy a munkája teljesen megváltoztatta a felkelő nap földjének a tea bajnokságát. Egy Sugiyama Hikosaburo nevű férfi a teacserjékből kinemesítette a Yabukita fajta teafát, így neki köszönhetjük, hogy mi is élvezhetjük minden egyes csésze zöld teából származó tökéletes ízek játékát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
52 291 Ft /250 g 20 916 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2024. 06. 03.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»