06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 Hogyan készítse el a Matcha-ját otthon?

2018. 07. 13. 2 perc olvasás
A hosszú múltra visszatekintő, és az összetett rituális előállítású zöld tea lassan, de biztosan elhagyja az ortodox teaültetvényeket. A minőségi matcha rajongók köre egyre inkább bővül. Sokan a számukra legmegfelelőbb teát a saját otthonukban szeretnék elkészíteni. Akik ilyen döntést hoznak, azoknak két lehetőségük van.

A matcha házi elkészítéséhez szükséges felszerelés

Egyetlen, amit Önöknek tanácsolhatunk, hogy biztos próbálja ki a matcha teát. Először is, egyszerűen a konyhában található felszereléssel próbálja meg elkészíteni. Ha megtetszik Önöknek, keressenek inspirációt könyvekből, vagy videókból arról, hogy hogyan készítsék el a matcha-jukat.

Miért érdemes megkóstolnia a matcha-t – dióhéjban

Uhrančivě zelený pudr je kromě jiného skvělým povzbuzovačem. Takže tam, kde potřebujete podat duševní či tělesný výkon se uplatní náramně. Matchi přicházejí na chuť lidé kreativní, s náročným zaměstnáním, sportovci, vyznavači zdravého životního stylu, studenti… Zkrátka ti, co hledají smyslové zážitky a upřednostňují nejvyšší kvalitu. Co se chuti týká, jde o velmi interesantní záležitost. Lehce pikantní, lehce svíravá a nakonec sladká matcha vás nenechá při jednom šálku (tedy misce). Protřelí ochutnávači snadno odliší matchu japonskou od čínské. Nejen podle barvy, ale i aroma a chuti. Máte-li rádi čaje v jejich nejpřirozenější podobě, hledáte-li silný antioxidant a nápoj s detoxikačními, protizánětlivými a civilizačním chorobám předcházejícími účinky, volte matchu.

A vonzó küllemű zöld por többek között remek stimuláns. Tehát akkor, amikor mentálisan, vagy fizikailag kell helytállniuk, rendkívül hasznos. A matcha a kreatív, elfoglalt emberek, sportolók, az egészséges életmód szerelmeseinek, és a diákok életviteléhez ideális. Röviden azok számára, akik a szenzoros élményeket, és a legmagasabb minőséget részesítik előnyben. Az íze igazán figyelemre méltó. Az enyhén pikáns, kissé fanyar, és a végen édes matcha-ból egy csésze (azaz tál) sosem elég. A már jártas fogyasztók könnyen megkülönböztetik a japán matcha-t a kínai matcha-tól. Nem csak a színük, hanem az aromájuk, és az ízük is különbözik. Ha szereti a teákat a legtermészetesebb formájukban, ha erős antioxidánst, és detoxikáló hatású italt keres, amely egyben gyulladás csökkentő hatású, és megvédi a civilizációs megbetegedésektől, akkor válassza a matcha-t.

Hogyan készítsünk el a matcha-t – röviden

Minden a vásárlásánál kezdődik. Csakis kiváló minőségű matcha-t vásároljon, ellenőrzött forrásból, ahol részletesen ismertetik az eredetét. Ezután induljon el a konyhájába…

  1. Készítsen elő egy szélesebb tálat, teáskanalat, elektromos tejhabarót, forró vizet, és konyharuhát (mi mindent az Ikea-ban vásároltunk meg, és minden meg is felelt a művelethez).
  2. Vegyen ki a csomagolásból ½ teáskanál matcha-t, és kis szitán keresztül szitálja át a tálkájába.
  3. Öntse le a matcha-ját 75 ° C-os vízzel (normál körülmények között körülbelül 2 perccel a forrása után hűl le ilyen hőmérsékletűre a víz).
  4. Merítse ebbe a keverékbe a tejhabaróját és habarja habosra a teáját.

Ez minden. Az egyetlen buktatója ennek a folyamatnak abban rejlik, ha a tejhabaróját nem meríti elég mélyre a teájába. A matcha-ja egyből kifröccsenhet a falára, asztalára, de még a pólójára is. Ezért inkább legyen óvatos és magasabb tálban keverje fel. Igen, erre az esetre ajánlottuk, hogy készítsen elő konyharuhát is. A jól felhabosított matcha (valóban csak néhány másodpercig kell habarnunk) besűrűsödik, és a tetejét finom hab borítja.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»