Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - fahéj
Ugye már érzi is? Igen, ez a karácsony illata. Pontosan ez az ünnep jut az eszébe a legtöbb embernek, ha megillatozza az őrölt fahéjat. A második legnépszerűbb fűszer Európában (a fekete bors mögött) az ellenfelét az ízével egyszerűen felülmúlja, és az egészségügyi előnyeiről még csak említést sem tettünk.
A fahéj pozitív hatásai a következők:
- Gyulladáscsökkentő hatású
- Az antioxidánsok gazdag forrása
- Elnyomja a szívproblémák kialakulásának a kockázatát,
- Növeli a szervezet érzékenységét az inzulinra, ezzel segítve a másodfokú cukorbetegségben szenvedő embereket
- Csökkenti a vércukorszintet
- A fogyasztását javasoljuk, a neurodegeneratív megbetegedésekben küzdő embereknek
- Megakadályozza a gombás és bakteriális fertőzést
- Gondoskodik a szájüreg egészségéről, és felfrissíti a leheletet
- Tisztítja, és táplálja a bőrt
A fahéjat talán mindenki ismeri. Azt, viszont lehet, hogy nem tudta, hogy amit a boltok polcain talál valószínű nem eredeti fahéj. Két típusa létezik: a ceyloni, és a kínai. A boltok polcain általában a kínai (vagy Cassia) változatát találja. Sajnos, ugyanúgy, mint az átlag utánzatoknál, a kínai változatának ugyanolyan az íze, illata, és még néhány egészségügyi előnye is fellelhető, de egyikük sem olyan intenzív és olyan jó, mint az eredeti fahéjé. És ez csakis a ceyloni fahéj. Ez egy ritka fűszer, melynek az ára természetesen magasabb. Ha azonban megkóstolja, már sosem fog visszatérni a kínai változatához. Annál is inkább, mert a cassia fahéjhoz képest nem tartalmaz olyan magas mértékben kumarint, amely nagyobb adagokban károsíthatja a májat.
A fahéj lényegében a ceyloni (vagy a kínai) fahéjfa szárított kérge, amely természetesen tipikus tekercsekké görbül. Különleges íze, és aromája azonnal uralma alá veszi a belőle készült étkeket, és italokat. De a fűszeres édességével az uralkodása több mint kellemes.
A fahéj zúzott, őrölt formájával találkozhat a leggyakrabban, a kulináris felhasználása határtalan. A terhes és szoptató nőknek, a máj, vagy cukorbetegségben szenvedőknek viszont óvatosnak kell lenniük a fogyasztásával kapcsolatban, ajánljuk, hogy inkább a ceyloni változatát fogyasszák.