

CEYLONI FAHÉJ őrölt 2 - 7 mm
A fahéj az egyik legöregebb fűszer. Enyhe ízű és illatú, amelyet nem lehet nem észre venni. Az ízét felfedezheti forró italokban vagy desszertekben. A fahéj melegséget hoz a testébe és segíti az emésztést.
Összetétel
Fahéj 100%A tea főzete és íze
A fahéj ízét nem lesz nehéz bemutatnunk Önöknek. Egyszerűen, fahéjas. Nagyon kevés gyógynövény, vagy gyümölcs emlékeztetné az ízére. A cinnamaldehyd nevű illóolaj tartalmának köszönhetően mindenki pár másodperc alatt felismeri. Édes, kissé pikáns, mézes. A leöntése után a főzete világos színű. A zúzott fahéjat önmagában is fogyaszthatja, vagy a keverje hozzá a kedvenc teájához.
A tea eredete
A Földön 250-350 fahéjfaj nő. De csak két faj közülük élvezi világszerte a népszerűségét – a Cinnamonum (Cinnamomum cassia), és a Ceylon Cinnamon (Cinnamomum zeylanicum). Ez utóbbit Srí Lankából importálják, aromásabb, és több egészséges anyagot tartalmaz. A Ceyloni fahéjfa egy örökzöld fa, amely akár 15 méterre is megnő. A kéreg betakarításához az ültetvényeken a fákat általában, 2,5-3 méter magasságban tartják. Merev, fényes, zöld, a hátoldalukon szürke színű levelekkel rendelkezik, a fákat általában a kérgük végett termesztik, amelyeket később fűszerként értékesítenek. Legalább 2–3 évig tart, míg a fiatal növények kérgét betakaríthatják. A ceyloni fahéj esetében a kéreg világos színű, és törékeny. A kérgek betakarítása során, általában a fákat egész hosszukban takarítják be, mégpedig úgy, hogy az ágakat levagdossák a fák törzseiről. A kéreg alsó részét (belső kéregét) speciális botokkal hámozzák le. A fahéjfa kérgét ponyvákon szétterítve, közvetlen napfényben szárítják. A fahéjfák fontos megélhetési forrást jelentenek a helyi gazdálkodók számára, így óvatosan kezelik őket, és úgy takarítják be a kérgüket, hogy a fahéjfa gyorsan regenerálódjon, és hogy ne haljon el. A fahéj ősidők óta ismert. Egyiptomban a múmiák bebalzsamozásához használták, és a borokat is fahéjjal ízesítették. Sri Lankán a fahéjról való első említésék 1270-be nyúlnak vissza. A szigeten 1638-ban alapították a hollandok az első fahéjjal való kereskedést. Egy holland kapitány ekkor lelkesen így mesélt a fahéjról: „A sziget partjai szó szerint tele vannak vele. Ez a legjobb az Orientben. Amikor a szél fúj a szárazföld felől, a fahéjat még messze a tengeren is megérezheti. “
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ÁFONYÁS - EPRES SENCHA - zöld tea

VANÍLIÁS EPER - zöld tea
