Grúz vörös tea Gaba Qvevri
Ez a tea a hagyományos grúz Qvevri borászati edény és a modern Gaba erjesztési technológia kombinációjának eredménye. Ezek kölcsönhatása egy gazdag karakterű, aromájú és ízű italt eredményez. Üdvözöljük a festői Guria régióban. Fedezze fel a tengerpartot és a hegyeket, az építészetet és az embereket. Egy csésze Gaba Qvevri vörös teában felfedezheti egész Grúziát.
Összetétel
100%Infúzió és tea íz
A Gaba Qvevri grúz vörös tea forró vízzel való felöntés után a főzet világos borostyánszínűvé válik, ami egy rendkívüli élmény vizuális előhírnöke. Ennek a teának az íze összetett, finom árnyalatokkal, amelyek fokozatosan tárulnak fel, és kellemes nyomot hagynak a szájpadláson.
A tea eredete
A Guria régió olyan hely, ahol a hagyományok és a természeti gazdagság találkozik. Grúzia nyugati részén található, és szó szerint összeköti a Kolkhisz-síkságot és a Fekete-tengert. Guria a tengerparti és hegyvidéki tájak egyedülálló kombinációjáról ismert, amely ideális feltételeket teremt a pihentető nyaraláshoz, a túrázáshoz és a gyógyító klímájú területek felfedezéséhez.
Amellett, hogy a Gaba Qvevri vörös tea hazája, a vendégszerető guriaiak is itt élnek, akik szívesen megmutatják az országot. A helyi Oda-házak hosszú, fából készült erkélyeikkel, amelyeket faragott kőből készült cölöpökre emelnek a földtől, a régió egyedi stílusát és hagyományait tükrözik.
Amilyen egyedülálló a helyi táj és a helyi emberek, olyan egyedülálló módon állítják elő a Gaba Qvevri vörös teát, amit érdemes leírni. Az egész folyamat a friss levelek gondos kiválasztásával kezdődik, amelyek a gyárba érkezéskor fonnyasztási folyamaton mennek keresztül. Ez körülbelül 10 órát vesz igénybe. Ezután a tea készen áll a sodrásra, és csak egyszer sodorják meg, hogy a levelek a lehető legpuhábbak legyenek.
A legfontosabb lépés a következő: a levelek a hagyományos Qvevri agyagedényekbe kerülnek, ahol több napon át tart az anaerob erjedési folyamat. Így készülnek a Gaba néven ismert különleges teák. A tea itt nyeri el egyedi jellegét. Az erjesztés után a tea rotációs szárítókba kerül, ahol kialakul a tea végső aromája. Az egész folyamatot egy végső szárítási folyamat zárja le, amely biztosítja az optimális állagot és ízt.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
95 °C | 4 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
Öntse le a fekete teát 95 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 4 perc (fedett csészében), utána szűrje le.