GREEN CEYLON HIGHLAND BIO - zöld tea
Ki ne ismerné a két oroszlán által tartott kard címert? Számos háztartásban világszerte megtalálhatjuk ezt a híres ceyloni teás dobozokon. Az erős fekete tea termelők, amelyek az angol királyi udvaron is kedveltek, újdonsággal érkeztek - zöld Ceylon Tea variációval. Közép mennyiségű teint tartalmaz és a főzete harmonikus ízű. Egész napos fogyasztásra is alkalmas.
Összetétel
Zöld tea Ceylon Highlanad Bio 100%A tea főzete és íze
A Green Ceylon szépen összetekert levelekkel rendelkezik. Miután a leveleket leönti forró vízzel világos, narancssárga színű főzetet fog kapni, lágy természetes aromával. Az íze enyhén virágos, és gyümölcsös, a fanyarsága kellemes és frissítő.
A tea eredete
A zöld teát Ceylonban (ma már Srí Lanka) 11 termelő termeli. Bár az ország a fekete tea hagyományos exportőrei közé tartozik, amelyet az 1940-es évek óta termesztenek, a Délkelet-Ázsiából származó zöld teák a világon egyre népszerűbbé válnak. Az innen származó zöld teák nagyon finom ízűek, csökkent a tein tartalmuk, és számos egészségügyi előnnyel bírnak. Jelenleg a legtöbb zöld teát a közel-keleti országokba, Oroszországba, Európában, Észak-Amerikában és egyre növekvő számban Kelet-Ázsiába is exportálják.
Srí Lanka ültetvényesei híresek a tea hagyományos termesztéséről, és a termeléséről. Épp ezért, még mindig viszonylag hosszú, és igényes folyamat a tea termelése a modern technológiák egyre intenzívebb bevezetése ellenére is. A teakertek tulajdonosai azt állítják, hogy a jó teát nem lehet sietetni. A tea betakarítása és az ezt követő lépések mindig a megfelelő megítélés, és az időzítés kérdése.
A tealevelek betakarítását kizárólag nők végzik. Mindegyik gallyból csak a két felső levelet takarítják be, a növény többi része sértetlen marad. Miután a tealeveleket eljuttatták feldolgozásra, hagyják, hogy azok elhervadjanak. A levelek 18-24 óra alatt elveszítik a nedvességüket, ezt követően hengerelik, és tekercselik őket. A levelek végső szárítási ideje 20 perc, és 5 óra között van. Ezután a tealeveleket az asztalokon szétszórják, és a levegőn befejezik a szárításukat. Végül a tea a szortírozó helyiségbe kerül, ahol a teát több kategóriába szétszortírozzák.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70 °C | 2 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.