06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GREEN CEYLON HIGHLAND BIO - zöld tea

Kód: 546

Ki ne ismerné a két oroszlán által tartott kard címert? Számos háztartásban világszerte megtalálhatjuk ezt a híres ceyloni teás dobozokon. Az erős fekete tea termelők, amelyek az angol királyi udvaron is kedveltek, újdonsággal érkeztek - zöld Ceylon Tea variációval. Közép mennyiségű teint tartalmaz és a főzete harmonikus ízű. Egész napos fogyasztásra is alkalmas.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 050 Ft /250 g 4 020 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ceylon
Vidék
Vidék:
Highland
Íz
Íz:
Aromás
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Zöld tea Ceylon Highlanad Bio 100%

A tea főzete és íze

A Green Ceylon szépen összetekert levelekkel rendelkezik. Miután a leveleket leönti forró vízzel világos, narancssárga színű főzetet fog kapni, lágy természetes aromával. Az íze enyhén virágos, és gyümölcsös, a fanyarsága kellemes és frissítő.

A tea eredete

A zöld teát Ceylonban (ma már Srí Lanka) 11 termelő termeli. Bár az ország a fekete tea hagyományos exportőrei közé tartozik, amelyet az 1940-es évek óta termesztenek, a Délkelet-Ázsiából származó zöld teák a világon egyre népszerűbbé válnak. Az innen származó zöld teák nagyon finom ízűek, csökkent a tein tartalmuk, és számos egészségügyi előnnyel bírnak. Jelenleg a legtöbb zöld teát a közel-keleti országokba, Oroszországba, Európában, Észak-Amerikában és egyre növekvő számban Kelet-Ázsiába is exportálják.

Srí Lanka ültetvényesei híresek a tea hagyományos termesztéséről, és a termeléséről. Épp ezért, még mindig viszonylag hosszú, és igényes folyamat a tea termelése a modern technológiák egyre intenzívebb bevezetése ellenére is. A teakertek tulajdonosai azt állítják, hogy a jó teát nem lehet sietetni. A tea betakarítása és az ezt követő lépések mindig a megfelelő megítélés, és az időzítés kérdése.

A tealevelek betakarítását kizárólag nők végzik. Mindegyik gallyból csak a két felső levelet takarítják be, a növény többi része sértetlen marad. Miután a tealeveleket eljuttatták feldolgozásra, hagyják, hogy azok elhervadjanak. A levelek 18-24 óra alatt elveszítik a nedvességüket, ezt követően hengerelik, és tekercselik őket. A levelek végső szárítási ideje 20 perc, és 5 óra között van. Ezután a tealeveleket az asztalokon szétszórják, és a levegőn befejezik a szárításukat. Végül a tea a szortírozó helyiségbe kerül, ahol a teát több kategóriába szétszortírozzák.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70 °C Elkészítési idő 2 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


YUNNAN GREEN SUPERIOR - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zöld tea

Nagyon ritka, nagyon lágy és nagyon finom. Így lehet a legrövidebben jellemezni a Yunnan Green Superiort, a teát, amely rendkívüli mennyiségű ezüst levelet tartalmaz.  A szakértők nagyra értékelik az üde, gyümölcsös aromájú főzetet, lehetséges, hogy a többinek utat nyit ezzel a zöld teák világa felé. Átviszi a kertjeibe a friss hegyi levegővel együtt. Virágillatúak lesznek és kellemesen fognak pezsegni. Kár lenne nem kipróbálni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 749 Ft /250 g 1 900 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zöld tea

Erős íz könnyed füstös érintéssel várja a kíváncsi kóstolókat. Az egészen új Gunpowder a kínálatunkban valószínűleg be sem melegszik. Ugyanis, akik reggel nehezen ébrednek, nagyon megkedvelték. És őszintén - mi is a hétalvók közé tartozunk. Ne habozzon, dobja a kosarába a Temple of Heavent. A mennyei örömök temploma nem okoz csalódást! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 033 Ft /250 g 2 013 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2023. 03. 29.

TANZANIA FOP LUPONDE BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TANZANIA FOP LUPONDE BIO - zöld tea

Szüretkor 80 kilo tealevelet szüretelnek naponta. Ez nem sok. De a tanzániai Luponde kertjében nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségre a mennyiség helyett. Az ottani BIO zöld tea már 1944-ben bizonylattal rendelkezett. Kitűnő, telt ízű és virágillatú. Egész nap kortyolgathatja, épphogy tartalmaz koffeint. Kedvre derít, frissít és simogat. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »