GOLDEN YUNNAN - fekete tea
Mit vinne magával egy lakatlan szigetre? Vastag könyvet, vékony pénztárcát vagy illatos és édes fekete teát? A mi választásunk világos - semmi sem hiányozna jobban hajótöréskor, mint egy igazán finom ital a hagyományos kínai tartományból. Ha a magas hullámok fognak velünk söprögetni, a hajunkat vad szél fogja fújni és eső fogja mosni a vállunkat, akkor megtöltjük a teáskannánkat az arany itallal és újból jól leszünk...
Összetétel
Fekete tea Golden Yunnan 100%Infúzió és tea íz
Ez a tea "arany", amit nem semmiért neveztek így. Leforrázás után a tealevelek ugyanolyan színt adnak, mint a vörös arany. A teljes és gazdag öntet illata gyönyörű, édes. Az íze kibontakozik a természetes puha malátából,fűszerekkel és füstel festve. Összességében a Golden Yunnan egy kicsit olyan, mint a krémes csokoládé, könnyű borsos ízzel.
A tea eredete
Yunnan tartomány az a hely, ahol a híres kínai tea született. Vietnám határán fekszik, és otthona a legrégebbi teafáknak. A teakertjei világhírűek, turisták és tapasztalt teaimádók célpontjai. Azonban a fekete tea termelése viszonylag új a helyi gazdák számára - az első fajta csak 1939-ben készült. Ez nem változtat azon a tényen, hogy a Yunnan-ból származó fekete tea az egyik legkeresettebb és a legmagasabb minőségű.
A Yunnan-nek enyhe klímája van, amely mind a Csendes és Indiai-óceánt érinti. A vegetáció ideje hosszú, bár a kínai teacserje (Camellia sinensis) nagy tengerszint feletti magasságban növekszik, ideális kiegészítést és értékes anyagokat tartalmaz.A Yunnan tere hegyes,az átlagos tengerszint feletti magasság a tartományban 1980 méter körül van. A betakarítás a kínai tea keretkben elsősorban tavasszal zajlik. A Golden Yunnan esetében azonban csak őszre vár, amikor a teafák a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek. A leveleket szedik (a legjobb minőségű teáknál kézzel), nagy kosarakba helyezik és feldolgozó gazdaságokba szállítják.Szétterítik a rácsokon, és hagyják fonnyadni. A folyamatot felgyorsíthatják ventilátorral, a hagyományos gyártók napfényt használnak. A fonnyasztás után jön a tekercselés. Ismét megtörténhet manuálisan vagy modern módon úgynevezett görgők használatával. Ezek egyszerű gépek két fémlemezzel, amelyeken a levelek forognak. A következő lépés az erjesztés, amely a fekete tea termelésének döntő pillanata. A magas levegő páratartalom a növények természetes erjedését okozza. Ebben a pillanatban megváltozik a színük, és megkapják a tipikus illatukat, ízüket és erősségüket. Ezért az erjedést nagyon óvatosan kell kezelni és gondosan ellenőrizni. A végén a tea szárításra kerül, akár a tűz fölött, akár a nagy edényekben. Az így kapott termék válogatott, csomagolt és exportált.
A Golden Yunnan (más néven Dian Hong) nagy mennyiségű arany hajtás és finom fűszeres illat jellemzi.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.