

GOLDEN YUNNAN - fekete tea
Mit vinne magával egy lakatlan szigetre? Vastag könyvet, vékony pénztárcát vagy illatos és édes fekete teát? A mi választásunk világos - semmi sem hiányozna jobban hajótöréskor, mint egy igazán finom ital a hagyományos kínai tartományból. Ha a magas hullámok fognak velünk söprögetni, a hajunkat vad szél fogja fújni és eső fogja mosni a vállunkat, akkor megtöltjük a teáskannánkat az arany itallal és újból jól leszünk...
Összetétel
Fekete tea Golden Yunnan 100%Infúzió és tea íz
Ez a tea "arany", amit nem semmiért neveztek így. Leforrázás után a tealevelek ugyanolyan színt adnak, mint a vörös arany. A teljes és gazdag öntet illata gyönyörű, édes. Az íze kibontakozik a természetes puha malátából,fűszerekkel és füstel festve. Összességében a Golden Yunnan egy kicsit olyan, mint a krémes csokoládé, könnyű borsos ízzel.
A tea eredete
Yunnan tartomány az a hely, ahol a híres kínai tea született. Vietnám határán fekszik, és otthona a legrégebbi teafáknak. A teakertjei világhírűek, turisták és tapasztalt teaimádók célpontjai. Azonban a fekete tea termelése viszonylag új a helyi gazdák számára - az első fajta csak 1939-ben készült. Ez nem változtat azon a tényen, hogy a Yunnan-ból származó fekete tea az egyik legkeresettebb és a legmagasabb minőségű.
A Yunnan-nek enyhe klímája van, amely mind a Csendes és Indiai-óceánt érinti. A vegetáció ideje hosszú, bár a kínai teacserje (Camellia sinensis) nagy tengerszint feletti magasságban növekszik, ideális kiegészítést és értékes anyagokat tartalmaz.A Yunnan tere hegyes,az átlagos tengerszint feletti magasság a tartományban 1980 méter körül van. A betakarítás a kínai tea keretkben elsősorban tavasszal zajlik. A Golden Yunnan esetében azonban csak őszre vár, amikor a teafák a legjobb tulajdonságokkal rendelkeznek. A leveleket szedik (a legjobb minőségű teáknál kézzel), nagy kosarakba helyezik és feldolgozó gazdaságokba szállítják.Szétterítik a rácsokon, és hagyják fonnyadni. A folyamatot felgyorsíthatják ventilátorral, a hagyományos gyártók napfényt használnak. A fonnyasztás után jön a tekercselés. Ismét megtörténhet manuálisan vagy modern módon úgynevezett görgők használatával. Ezek egyszerű gépek két fémlemezzel, amelyeken a levelek forognak. A következő lépés az erjesztés, amely a fekete tea termelésének döntő pillanata. A magas levegő páratartalom a növények természetes erjedését okozza. Ebben a pillanatban megváltozik a színük, és megkapják a tipikus illatukat, ízüket és erősségüket. Ezért az erjedést nagyon óvatosan kell kezelni és gondosan ellenőrizni. A végén a tea szárításra kerül, akár a tűz fölött, akár a nagy edényekben. Az így kapott termék válogatott, csomagolt és exportált.
A Golden Yunnan (más néven Dian Hong) nagy mennyiségű arany hajtás és finom fűszeres illat jellemzi.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Pamut szűrő L - 1 db

Pamut szűrő M - 1 db

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea

YUNNAN BLACK MAO FENG - fekete tea
