

Eperlevél (Fragaria vesca) - gyógynövény
Az eperlevél tea íze diszkrét. De a normál emésztést támogató képessége jelentős. Talán minden füvesembernek (asszonynak) mindig van kéznél eperlevél. Próbálja ki Ön is az erejét. Készíthet magának gyógyteát, vagy öntse le az eperlevelet forró vízzel önmagában.
Összetétel
Eper levelek 100%Infúzió és tea íz
Az eperlevél élénk, sárga színű infúziót biztosít. Az illata nagyon finom, akárcsak az íze. Finom, gyógynövényes nyomot lehet érezni.
A szárított eperlevél alkalmas tiszta epertea készítésére, de nyugodtan adjuk hozzá kedvenc gyógynövényeinkhez is. Így testre szabott keveréket készíthetsz.
A tea eredete
A szamóca (Fragaria vesca) az erdők és rétek széléről ismert gyógynövény. Rendesen termő piros bogyói minden nyár részét képezik. Illatuk nemcsak minket, hanem a vadon élő állatokat is kóstolásra csábítja. Európában, Ázsiában és Amerikában is elterjedt. És mivel az eper a világ egyik legnépszerűbb gyümölcse, több külön fajtát nemesítettek belőle.
Az epret az emberek már a kőkorszak óta fogyasztják, és az ókorban a szerzetesek gyakran termesztettek eperpalántákat a kertjeikben. A ma ismert eperfa nagyrészt egy Antonio Duchesne nevű ember érdeme. A francia botanikus, aki a 18-19. század fordulóján Versailles kertjeiben dolgozott, olyan eperfát nemesített, amely ellenálló volt, és nagy, édes, csodálatos aromájú epret termett.
De vissza az eperhez. Évelő növény, legfeljebb 20 centiméteresre nő, fehér virágokkal virágzik, és húsos virágágyon termést hoz. Három- vagy ötkaréjos levelei fűrészes szélűek. Mivel C-vitaminban, káliumban, tanninokban és flavonoidokban gazdag, (szárítva) számos teakeverékben használják.
Ha eperlevélből készít italt, hatékony eszközt kap a normális emésztés elősegítésére (a levelek elsősorban hasmenés elleni hatással rendelkeznek).
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
A gyógynövényt forráza le 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 15 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ARABELLA - gyümölcs tea

VANÍLIÁS SZILVA - gyümölcs tea
