06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

DÉL-INDIA NILGIRI FOP BIO - fekete tea

Kód: 1382

A Bios jelentiése élet, és a BIO jelentése, hogy éppen most talált meg egy másik bio-terméket. A teakertek sem maradnak le ebben a tekintetben. A teatermesztés ipari műtrágyák és permetezés nélkül nem újdonság. A természet tudja, mit kell tennie. A dél-indiai Nilgiriben gondoskodik a szükséges nedvességről és a napról, így a helyi tea íze kellemesen édes és csípős. Egy falatnyi illatos fűszer nő körülötte. A Nilgiri teát kézzel szedik, kivételesen magasan, akár 2700 méter magasságban, jellegzetes íze van az ilyen jellegzetes Nilgiri teáknak, egzotikus fűszerek tónusai.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 659 Ft /250 g 3 064 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Vidék
Vidék:
Nilgiri
Íz
Íz:
Édeskés, Fűszeres
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600 - 2750m
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100%

A tea infúziója és íze

A fekete tea Dél-Indiáb, Nilgiri FOP BIO, ízleni fog lönnek. Erjesztett kollégáihoz hasonlóan frissítő fanyarsággal büszkélkedhet, ám sokkal ellentétben ez is nagyon kellemesen édes, ráadásul meg fogja találni az egzotikus fűszerek ízét és illatát. Élvezze minden kortyát, illata boldoggá teszi.

A tea eredete

Kevés ember tudja, hol helyezkekisebb jelentőségű terület. Ugyanakkor az úgynevezett Indiai Kék-hegységről elég sokat írnak. Többek között a teának köszönhetően, amelyet 1835 óta termesztenek. És még mindig a brit gyarmatosítás idején bevált gyakorlatok szerint.A Nilgiri-hegység a Dél-Indián átnyúló Western Ghat Mountain része. A világ egyik legmagasabban termesztett teáját termesztik. Nagyon aromás, puha és természetesen édes. Mivel a teaültetvényeket kardamom- és borsmezők veszik körül, a tea ízében gyakran a fűszerek nyomait is felismerjük. A környéken eukaliptuszt, zöldségeket és gabonaféléket is termesztenek. A növényeket csak eső öntözi, az öntözőrendszerek Nilgiri-ben nincsenek be építve. A Nilgiri Bioszféra Rezervátumban szereplő három nemzeti park és számos hely tanúsítja a helyi természet gazdagságát. A régió szerint számos madárnak is neveznek - nilgiri pipit, nilgiri woodpigeon, nilgiri blackbird.

A teakerteket kistermelők üzemeltetik, néhány ültetvény saját feldolgozóüzemmel rendelkezik. A teljes tea-szegmenst a Nilgiri Planters 'Association képviseli Dél-Indiában. A végterméket rendszeres aukciókon értékesítik Conoorban, Coimbatore-ban és Kochiban. A tea több mint 50% -át exportálják, általában a tea-adagkeverékek alapjaként. Nilgiri számos teakerttel rendelkezik az ökológiai gazdálkodásban. Termelésük nagyon igényes és értékelt.

Ugyanez vonatkozik erre a teára. Csak kézzel gyűjtötték és nagyon óvatosan dolgozták fel. Miután a zöld tea levelei elhervadtak, azokat hengerelik, hogy megzavarják integritásukat, felszabadítsák a sejtleveket és megkezdik az erjedést. Ennek köszönhetően a tea megváltoztatja a színét, ízét és illatát. Csak egy nagyon jártas ember tudja, hogy az erjedési folyamat véget ért. Ez egy kényes kérdés, amelyben minden apró elem szerepet játszik (az alapanyag páratartalma, hőmérséklet és a folyamat hossza stb.). Erjedés után a teát meleg levegőben szárítani kell. Itt is a pontos eljárást kell követni, és óvatosnak kell lenni. Túl forró levegő égeti a teát, a hideg nem szárítja meg. Mindkét esetben a termés romlik. A Dél-India Nilgiri FOP BIO esetében minden nagyszerűnek bizonyult. Kiváló minőségű és fantasztikus ízű tea van ön előtt.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében).
  3. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GOLDEN YUNNAN SUPERIOR BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GOLDEN YUNNAN SUPERIOR BIO - fekete tea

A legtermészetesebb a természetesek között. A magas hegységi tartományból Yunnanból származó teát bátran sorolhatjuk a szezon kedvencei közé. Azon a helyen nőtt fel, ahol a híres kínai tea született, nem lépett kapcsolatba mezőgazdasági trágyával, szennyezett vizekkel és hagyta, hogy tíz gondos kéz törődjön vele. Kivételes ritkaság, sima mint a bársony! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 682 Ft /250 g 3 873 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

RUKERI RWANDA OP BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

RUKERI RWANDA OP BIO - fekete tea

Az egyik legjobb afrikai tea édes, karamell ízű. A telt, autentikus íze rögtön magával fogja ragadni. A Rukeri Ruanda OP organikus fekete tea a Kivu-tó feletti dombokról származik. A helyi ültetvények híresek a minőségi ortodox teáikról, így nem csoda tehát, hogy jelentős a kereslet a betakarításuk iránt. Ha napra, szabadságra és örömre vágyik, akkor válassza a Rukeri-ból származó tealeveleket.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 552 Ft /250 g 2 221 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.

MOZAMBIK OP1 MONTE METILILE BIO - fekete tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MOZAMBIK OP1 MONTE METILILE BIO - fekete tea

A Monte Metilile mozambiki kertjének gazdái a teafák termesztésének organikus módját választották, és betakarításuk minden várakozást felülmúl! Az ortodox BIO fekete tea, enyhe maláta ízzel és gyümölcsös árnyalatokkal, az Ön szívébe arany betűkkel vési be magát. Mozambik visszatér a minőségi tea fő termelőihez. Ne hagyja ki. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
3 829 Ft /250 g 1 532 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2023. 03. 31.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »