DARJEELING FTGFOP1 - fekete tea
A kivételességet mindnyájan szeretjük. A specialitásokat céllal keressük és a legnagyobb benyomást a környéken az teszi, aki szakértő. Az indiai Darjeelinggel társaságban teljesen tarolhat. Ugyanis nemcsak a származásában egyedi, de az ízében és az illatában is. Csak a magas hegyekben növekvő teafákból készül, kézzel szüretelik és védjeggyel rendelkezik.
Összetétel
Fekete tea DARJEELING FTGFOP1 100%Infúzió és tea íz
A Darjeeling meglepő lehet a forró vízzel való leöntés után. Talán egy sötét és erős infúziót várt, de a teáskannában lévő víz halványsárga színűvé válik. Az illat kellemesen friss, az íze először édes, majd fanyar, végül gyümölcsökkel és virágokkal zárul.
A tea eredete
Darjeeling egy alpesi város, amely egy 2000 méteres gerincen fekszik, és a Kanchanheng Himalája második legnagyobb hegyére néz. A terület eredetileg a Szikkim fejedelemségé volt, 1835-ben megszerezte a Brit Kelet-indiai Társaság. Brit volt aki 1842-ben az első teacserjét ültette a területen. A kormány támogatásával néhány évvel később elkezdődött a kiváló teák kereskedelmi termelése. A britek Darjeelingben építettek egy telepítői klubot, hoztak egy keskeny nyomtávú vasútot, és meredek lejtőkön építettek egy bőven látogatott várost.
Darjeelingben megtalálhatunk minden lépésnél tea üzleteket. Igaz, hogy a minőségi tea nem sok bennük. Szinte az összes legjobb Darjeeling exportra utazik. A világon állítólag mintegy 100 ezer tonna teát ad el évente. A termelés legfeljebb 10 ezer tonna. Hol van a varázslat? A rengeteg hamisító gondoskodtak róla, akik Szikkim teát vagy különböző keverékeket készítenek a drága és egyedülálló teaként. Az igaz Darjeelinget olyan márkanév védi, amelynek visszaélését természetesen büntetik. Amennyiben ha kiderül.
A piacon a legkeresettebb a Darjeeling második betakarítás. Májusban és júniusban az idő kellemes meleg nappal, de éjjel lehűl. Megérkeznek az erősebb esőzések amelyet felvált a szárazság. A teacserjék növekedése mely az esőben nagyon gyors volt lelassul és a levelekben aromás ízek jelennek meg. Különösen az úgynevezett muskotály - az egres vagy a feketeribizli finom íze.
A feldolgozás az úgynevezett enzim oxidációval történik. A tealevelek szedés után vékony rétegekbe terítenek, a szigorúan beállított hőmérséklet és páratartalom mellett fermentált. Ezután szárítják, válogatják és csomagolják.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 3-5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.