

DARJEELING FTGFOP1 - fekete tea
A kivételességet mindnyájan szeretjük. A specialitásokat céllal keressük és a legnagyobb benyomást a környéken az teszi, aki szakértő. Az indiai Darjeelinggel társaságban teljesen tarolhat. Ugyanis nemcsak a származásában egyedi, de az ízében és az illatában is. Csak a magas hegyekben növekvő teafákból készül, kézzel szüretelik és védjeggyel rendelkezik.
Összetétel
Fekete tea DARJEELING FTGFOP1 100%Infúzió és tea íz
A Darjeeling meglepő lehet a forró vízzel való leöntés után. Talán egy sötét és erős infúziót várt, de a teáskannában lévő víz halványsárga színűvé válik. Az illat kellemesen friss, az íze először édes, majd fanyar, végül gyümölcsökkel és virágokkal zárul.
A tea eredete
Darjeeling egy alpesi város, amely egy 2000 méteres gerincen fekszik, és a Kanchanheng Himalája második legnagyobb hegyére néz. A terület eredetileg a Szikkim fejedelemségé volt, 1835-ben megszerezte a Brit Kelet-indiai Társaság. Brit volt aki 1842-ben az első teacserjét ültette a területen. A kormány támogatásával néhány évvel később elkezdődött a kiváló teák kereskedelmi termelése. A britek Darjeelingben építettek egy telepítői klubot, hoztak egy keskeny nyomtávú vasútot, és meredek lejtőkön építettek egy bőven látogatott várost.
Darjeelingben megtalálhatunk minden lépésnél tea üzleteket. Igaz, hogy a minőségi tea nem sok bennük. Szinte az összes legjobb Darjeeling exportra utazik. A világon állítólag mintegy 100 ezer tonna teát ad el évente. A termelés legfeljebb 10 ezer tonna. Hol van a varázslat? A rengeteg hamisító gondoskodtak róla, akik Szikkim teát vagy különböző keverékeket készítenek a drága és egyedülálló teaként. Az igaz Darjeelinget olyan márkanév védi, amelynek visszaélését természetesen büntetik. Amennyiben ha kiderül.
A piacon a legkeresettebb a Darjeeling második betakarítás. Májusban és júniusban az idő kellemes meleg nappal, de éjjel lehűl. Megérkeznek az erősebb esőzések amelyet felvált a szárazság. A teacserjék növekedése mely az esőben nagyon gyors volt lelassul és a levelekben aromás ízek jelennek meg. Különösen az úgynevezett muskotály - az egres vagy a feketeribizli finom íze.
A feldolgozás az úgynevezett enzim oxidációval történik. A tealevelek szedés után vékony rétegekbe terítenek, a szigorúan beállított hőmérséklet és páratartalom mellett fermentált. Ezután szárítják, válogatják és csomagolják.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Állandó teaszűrő L nagyságban

Papír filter S - bögrébe

Pamut szűrő L - 1 db

Pamut szűrő M - 1 db

Papír filter L - teáskannába

Tea hőmérő fa tokban

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTA

Teáskanna szűrővel - virágos dekorációval

TEÁSKANNA SZŰRŐVEL - KELETI MINTÁVAL II
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea

CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea
