

DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH BIO - fekete tea
Kitűnő tea az első szüretből! Darjeeling bio minőségben, tejesen aromás ízű virágos beütésekkel. A kézzel készített tea világszerte híres a fanyarság, frissesség és a könnyedség közötti kölcsönhatása miatt. Tea imádók közé tartozik, merészséggel rendelkezik, akkor tegye kosarába az első osztályú indiai Darjeeling csemegét!
Összetétel
Fekete tea BIO DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH - Aktionstee 100%A tea főzete és íze
Bár fekete teáról van szó, a főzetének a színe világos. Az íze tejszerű és aromás. Miután a szájban szétterjedt, könnyen felismerhetjük a virágok nyomait, és a tea kellemes édességét. Az utóíze hosszan megmarad. A fanyarságának köszönhetően ez a tea frissítő, meleg és jeges tea változatban is.
A tea eredete
Nem hiába hívják, az indiai Darjeelingből származó teákat a " teák pezsgőjének". Annyira egyedülállóak, hogy könnyen felismerheti őket. Ugyanúgy, mint a valódi pezsgőt, gyakran a teát is
hamisítják. Darjeelinget számos alapvető tulajdonság jellemzi: a tea mindig India északkelti magaslataiból származik. A Darjeeling régióban kézzel gyűjtik össze és dolgozzák fel a tealeveleket. Nem 100% -ban fermentált tea, amely védjegyében egy nőt hordoz, aki kezében egy teafa gallyat tart.
A Darjeelinget nagy szeretettel a "dombok királynőjének"is nevezik. Sziklás hegyek között fekszik, az állandóan havas Himalája alatt. A magas tengerszint feletti magasságnak, a hideg és ködös éghajlatnak és a gyakori esőzéseknek köszönhetően a teakertekben növekvő teák egyedülállóvá válnak. A Bio Darjeeling FTGFOP 1 Flush "Aktionstee"-t kora tavasszal - február végétől április végéig – csakis kézzel szüretelik. Becslések szerint 100 gramm Darjeeling előállításához 2000 tealevelet kell begyűjteni. A szüret a szakképzett nők és lányok feladata, akik nagyon korán reggel érkeznek a teaültetvényekre. A tealeveleket a betakarításuk után a legrövidebb időn belül el kell juttatni a feldolgozó üzemekbe, ahol azokat hagyják elhervadni, a hervadásuk után rögtön fermentálják. Az enzimek oxidációját gondosan felügyelik, mivel ettől a folyamattól függ a tea íze és aromája. A Darjeeling teát kevésbé fermentálják, mint a klasszikus fekete teát. Végül a teát forró levegővel szárítják, mindig nagy óvatossággal. A megégett tea karamell, pörkölt ízű. A tea szakemberei a tea égett ízét a teafák legzsengébb leveleit takarítják be, a feldolgozása a lehető legnagyobb gondossággal, és odafigyeléssel történik. A teacserjék egyforma nagyságú leveleket, és magas arányban rügyeket is termel.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

9. 8.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN SENCHA BIO - zöld tea

ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - fekete tea
