

CHINA KEKECHA – sárga tea
Soha nem hallott a sárga teáról? Nem csoda. Még hazájában is ritkaságnak számít ez a rendkívüli, részben erjesztett tea. A tökéletes íze miatt Kínában kincsként őrzik, így csak egy apró töredéke kerül a világba. A Kekecha valódi ízélményt nyújt, amely nem hasonlítható más teák ízéhez, mi pedig nagyon örülünk, hogy ezt a ritkaságot elhozhattuk Önöknek.
Összetétel
Kekecha sárga tea 100%A tea infúziója és íze
A színe az élénk gabonamezőkre emlékeztet a réz árnyalataival, az íze pedig elbűvöli édes lágyságával, valamint a gyümölcsök, és a diófélék lágy árnyalataival.
A tea eredete
A Kínai Népköztársaság legnépesebb tartománya, Guandong régió. A területén a Dél-Kínai tenger közelében szinte trópusi éghajlatú, a hatalmas hegyek körül pedig a hűvös időjárás a jellemző a területre. Az egész évben változatos éghajlat, és a sok nedvesség teszi lehetővé, hogy innen származnak a legismertebb, és a legjobb teák. Ennek ellenére a Kekecha nem fog a legismertebb fajták közé tartozni, de csak azért nem, mert a kínaiak kincsként őrzik, továbbá azért, mert nem szívesen engedik, hogy a határaikon kívülre jusson. A termelésének a bonyolultsága, és a kifinomult íze miatt annyira exkluzív ez a tea, a fogyasztása hosszú ideig csak a buddhista szerzetesek kiváltsága volt. Ma már bárki megengedheti magának, de az éves termelése korlátozott.
A sárga tea esetében, ugyanúgy, mint a többi fajta tea esetében, nem jelent problémát a rügyek, és levelek betakarítása. A nehézségek csak az előállításánál jelentkeznek. A folyamathoz egy igazi teamesterre van szükség, aki sok éves tapasztalattal, és pontos ismeretekkel rendelkezik. A teaiparban a gépesítés gyakori megjelenése ellenére, az ember továbbra is jelentős, és nélkülözhetetlen szerepet játszik a sárga teák előállításánál. A Men Chuan alatt - így nevezik a gyártási folyamatot - a frissen betakarított leveleket nagy serpenyőben felhevítik, majd speciális szőnyeggel borítják le, vagy zárt fémtartályokba helyezik el. Ez úgynevezett sárgasághoz vezet, amikoris a „párolt” tea néhány órán keresztül magába szívja a saját aromás anyagait. A tapasztalt teamester gondosan figyeli ezt az eljárást, és ő határozza meg, hogy mennyi ideig kell a tealeveleket lefedni, és hogy ezt a lépést hányszor kell megismételni.
A legfontosabb a tealevelek oxidációjának a megfelelő pillanatban történő leállítása. Csak így lehet valódi, legmagasabb minőségű sárga teát kapni, amely biztosan teljesen el fogja bűvöli, ezenkívül nagyon alacsony a tein tartalma, ezért nem kell attól tartania, hogy meg fogja Önt fosztani az édes alvásától.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- A sárga teát szórja a tea aránya 1 teáskanál 1,5-2 dl víz.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- A sárga teát öntse le 70-80 ° C hőmérségletű vízzel.
- Áztatási idő 2- 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

10. 3.
3. 14.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

EARL GREY - fekete tea

PI LO CHUN - zöld tea
