CHINA KEKECHA – sárga tea
Soha nem hallott a sárga teáról? Nem csoda. Még hazájában is ritkaságnak számít ez a rendkívüli, részben erjesztett tea. A tökéletes íze miatt Kínában kincsként őrzik, így csak egy apró töredéke kerül a világba. A Kekecha valódi ízélményt nyújt, amely nem hasonlítható más teák ízéhez, mi pedig nagyon örülünk, hogy ezt a ritkaságot elhozhattuk Önöknek.
Összetétel
Kekecha sárga tea 100%A tea infúziója és íze
A színe az élénk gabonamezőkre emlékeztet a réz árnyalataival, az íze pedig elbűvöli édes lágyságával, valamint a gyümölcsök, és a diófélék lágy árnyalataival.
A tea eredete
A Kínai Népköztársaság legnépesebb tartománya, Guandong régió. A területén a Dél-Kínai tenger közelében szinte trópusi éghajlatú, a hatalmas hegyek körül pedig a hűvös időjárás a jellemző a területre. Az egész évben változatos éghajlat, és a sok nedvesség teszi lehetővé, hogy innen származnak a legismertebb, és a legjobb teák. Ennek ellenére a Kekecha nem fog a legismertebb fajták közé tartozni, de csak azért nem, mert a kínaiak kincsként őrzik, továbbá azért, mert nem szívesen engedik, hogy a határaikon kívülre jusson. A termelésének a bonyolultsága, és a kifinomult íze miatt annyira exkluzív ez a tea, a fogyasztása hosszú ideig csak a buddhista szerzetesek kiváltsága volt. Ma már bárki megengedheti magának, de az éves termelése korlátozott.
A sárga tea esetében, ugyanúgy, mint a többi fajta tea esetében, nem jelent problémát a rügyek, és levelek betakarítása. A nehézségek csak az előállításánál jelentkeznek. A folyamathoz egy igazi teamesterre van szükség, aki sok éves tapasztalattal, és pontos ismeretekkel rendelkezik. A teaiparban a gépesítés gyakori megjelenése ellenére, az ember továbbra is jelentős, és nélkülözhetetlen szerepet játszik a sárga teák előállításánál. A Men Chuan alatt - így nevezik a gyártási folyamatot - a frissen betakarított leveleket nagy serpenyőben felhevítik, majd speciális szőnyeggel borítják le, vagy zárt fémtartályokba helyezik el. Ez úgynevezett sárgasághoz vezet, amikoris a „párolt” tea néhány órán keresztül magába szívja a saját aromás anyagait. A tapasztalt teamester gondosan figyeli ezt az eljárást, és ő határozza meg, hogy mennyi ideig kell a tealeveleket lefedni, és hogy ezt a lépést hányszor kell megismételni.
A legfontosabb a tealevelek oxidációjának a megfelelő pillanatban történő leállítása. Csak így lehet valódi, legmagasabb minőségű sárga teát kapni, amely biztosan teljesen el fogja bűvöli, ezenkívül nagyon alacsony a tein tartalma, ezért nem kell attól tartania, hogy meg fogja Önt fosztani az édes alvásától.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- A sárga teát szórja a tea aránya 1 teáskanál 1,5-2 dl víz.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- A sárga teát öntse le 70-80 ° C hőmérségletű vízzel.
- Áztatási idő 2- 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
10. 3.
3. 14.