06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

HUANG DA CHA - sárga tea

Kód: 935
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Gyönyörű ritkaság a meditáció nyugodt pillanataira. Kivételesen ízletes teaélmény a kínai Anhui tartományból tisztítja az elmét és gyorsítja az érzékeket. A gondosan szüretelt leveleket kiegészítik, erre a teára jellemző szárak. Örüljön az üde, enyhén mogyoró íznek, és a szeretett édeskés illatnak. Egy bögre Huang Da Cha elrepíti a kilenc folyón és hegyen túl. Oda, ahol valóra válthatja az álmait.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 237 Ft /250 g 2 495 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Anhui
Íz
Íz:
Friss, Ízletes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 m

Összetétel

Huang Da Cha 100%

A tea főzete és íze

A ritkaságnak számító Huang Da Cha sárga tea főzete ragyogó, szép sárgás, illetve narancssárgás színű. Az ízlelőbimbókat elvarázsolja a tea buja tónusainak a kompozíciója, a csokoládé, a kávé és a dió nyomaival. Az illata édes, nagyon kellemes. Ez a tea kiválóan alkalmas frissítő jeges tea elkészítéséhez. Az elkészített teájához csak tegyen hozzá pár kocka jeget, pár szelet limeot, és egy szál friss mentát.

A tea eredete

A kínai sárga teát a kínai császári udvar igényeinek megfelelően állították elő. Ezt a tényleg kivételesen enyhe ízű, és különleges teát, titkos termelési módszerrel készítik, amelyet ideális kivételes pillanatokra hagyogatni. Ritkán találunk a teára a piacon, ezért a kóstolgatása igazán ritka, és kivételes élményt nyújt. Néhány teaszakértő azt állítja, hogy minél több sárga teát fogyasztanak, annál inkább a kedvenceik közé tartozik ez a különleges tea. Az úgynevezett "Big Yellow Tea" -t Anhui tartományból hoztuk el Önöknek. A Kínai Népköztársaság szárazföldi része a 17. században jött létre. A januári átlag hőmérséklet a tartományban 0 ⁰C körül van, júliusban kellemes 27 ⁰C. Gyakoriak a nyári esőzések, amelyek sok árvizet okoznak. A helyi táj hihetetlenül gazdag – megtalálhatóak itt hegyek, és hatalmas síkságok is, folyók, tavak, vannak területek, ahol magas a népsűrűség, és vannak olyan területei is, ahol gyönyörű természet tárul a látogatók elé.

A china.org.cn szerver szerint, Anhuiban érdemes meglátogatni többek között a Ming-dinasztia mauzóleumát, Emeral Valley (a szerelmesek völgyét), Taiping-tavat (amely a legnagyobb mesterséges tó félszigetekkel, és a vadon élő állatokkal) Xidi Ancient Village (300 épület található itt a Ming és Quing -dinasztiából), vagy a Tianzhu Mountain (amely 45 hegycsúcs természetes komplexét, 17 hegygerincet, 22 barlangot, 18 vízesést, kanyonokat, és sziklákat foglal magába).

A Huang Da Cha az első sárga teák egyike, amelyet a kínai buddhista szerzetesek készítettek elsőként el. Az elsődleges céljuk az volt, hogy a tea megtartsa hosszú távon a koncentrációt a meditáció során. Ez a nagyon kellemes tea képes arra, hogy belső békét és harmóniát idézzen elő, és hogy segítsen a figyelem fenntartásában. A sárga teák túlnyomó többsége Kínából származik. Kína azonban elsősorban a zöld teákra összpontosít, ezért csak korlátozott mennyiségben kaphatók. Hasonlóan készülnek, mint a zöld teák, de némi köztes lépéssel. Miután a teacserjékről begyűjtötték a legfelső leveleket, és bimbókat, hagyják őket elhervadni, azután felmelegítik, majd tekercselik őket. Aztán jön a "titokzatos" lépés - a teát 5-27 órán át pihenni hagyják. A szárítási folyamata szintén érdekes - a betakarított leveleket, és bimbókat vastag rétegben terítik le, ezután leborítják ponyvával, és 2-3 napig lassan szárítják. A valóban finom sárga tea gyártási folyamatának a titkát, a teakertek tulajdonosai generációk óta féltve őrzik.

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. A sárga teát szórja a tea aránya 1 teáskanál 1,5-2 dl víz.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. A sárga teát öntse le 70-80 ° C hőmérségletű vízzel.
  4. Áztatási idő 2- 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le. 
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 29.

Értékelés: kitűnő
Nagyon, nagyon jó! A kedvenceim közé tartozik ízében és illatában! A jó hatásairól nem is beszélve. Első osztályú!

4. 19.

Értékelés: kitűnő
Már ismertem ezt a teát korábbról, mikor innen megrendeltem. Számomra olyan illata van, mint mikor reggel bemegy az ember egy kézműves pékségbe és az ajtón belépve megcsapja a frissen sült kenyér illata. 4-5 felöntésig megtartja az erejét onnantól fogva kezd gyengülni. Nagyon finom, ízletes tea.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN BANCHA PREMIUM - zöld tea

Erős, hosszú levelek, finom aroma, magas antioxidáns tartalom - ez a Bancha, zöld tea, amelyet a Japánok leggyakrabban étel mellé szolgálnak. Ihatja minden nap, ugyanis kevés teint tartalmaz, az íze kellemes és a hatásai nyugtatóak. Nem lehet megunni. A Bancha megismerése alap minden teaimádó számára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
8 880 Ft /250 g 3 552 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.

JÁZMINOS - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JÁZMINOS - zöld tea

Ha még nem tudja, hogy melyiket is válassza a bájos szálas teáink közül, akkor döntsön a klasszikus jázminos mellett. A híres specialitás Távol-Keletről lehengerlő mennyei illattal rendelkezik, amely eltávolítja a belső nyugtalanságot. A Jázminos tea több mint ezer éve a hagyományos kínai kultúra része. Ha megkóstolja, az egyik kedvence lesz. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
6 472 Ft /250 g 2 589 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 06. 04.

HONEYBUSH BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

HONEYBUSH BIO

Honeybush szereti a vad Cape hegy oldalát, örül a tengerparti szellőnek, ami nedvességet eredményez, értékeli a rendszeres tüzeket. Amikor rügyezik, átvágja a szeszélyes terepet, amikor virágzik, narkotikus illatot terjeszt. Az egyetlen dolog, amit utál, az a műtrágya és a szennyezett levegő. És ezért imádjuk őt. Ugyanis a természet legteljesebb formáját kínálja. Határtalant és olyan törékenyt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 769 Ft /250 g 2 308 Ft /100 g
Szállítjuk kedd, 2024. 06. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»