

CEYLON UVA PEKOE - fekete tea
Srí Lanka központjától a figyelem középpontjáig. A hegyekben magasan fekvő híres ceiloni kertek által előállított fekete tea kiemelkedik gazdag ízével és rendkívül kellemes aromájával. Legyen biztos benne, hogy fogyasztása vért pumpál az erekbe. A Ceylon Uva Pekoe, ideális a napi vagy reggeli munkavégzéshez, nagyon gyorsan megkedvelik. A "ceylon" tipikus képviselője még a legnagyobb álomszuszékot is ösztönzi.
Összetétel
Fekete tea Ceylon Uva Pekoe 100%A tea infúziója és íze
A Ceylon Uva Pekoe fekete tea gyönyörű, sötét borostyán színű infúziót ad. Az ital intenzív illatú, az íze kellemesen fanyar, frissítő és végül kissé fűszeres.
A tea eredete
Az Uva-régiót Ceylon szívének nevezik. Az ország központi régiójában található (amelyet egyébként 1972 óta hivatalosan Srí Lanka Demokratikus Szocialista Köztársaságnak is neveznek). Hegyek borítják a tengerszint feletti magasságot kb. 2000 méter. A legjobb teákat keleti lejtőin termesztik, ahol a teanövényeket az északkeleti száraz, hideg szelek befolyásolják. És mivel általában a nyár folyamán lehulhatnak, a helyi termelők ebben az időben betakarítják a tealeveleket. Valójában a hideg éjszakák és a meleg napok tulajdonítják a fekete tea sajátos ízének a legnagyobb részét.
Mivel ritkák és nagyra becsültek a világon a tea levelek, a munkavállalók a teakertekbe, nagy kosarakba vagy zsákokba a hátukon, a leveleket kézzel szedik mielőtt a harmat leesik. A gyűjtőhelyekre továbbítják, ahonnan feldolgozásra kerülnek. A leveleket el kell osztani szárítótálcákon, ahol általában több órán keresztül vannak. Így elveszítik a felesleges nedvességet. Az erjedés érdekében meg kell szakítani a levél szerkezetét. Ezért manuálisan vagy mechanikusan préselhetők. Néhány órás pihenés után a tea megkapja a végső színét és ízét. A fermentáció azonban kényes és gondosan őrzött dolog. Túl rövid vagy túl hosszú folyamat elronthatja a teljes tartományt. a világonA fekete tea szárítása ugyanolyan kihívást jelent. Általában 15-25 percig szárított kb. 80 ° C hőmérsékleten. Az égett tea könnyen azonosítható - "kenyér" illata és íze van. A meg nem szárított tea pedig megpenészedik.
A fekete tea készítése nem bonyolult. De ha a legjobb formában szeretné élvezni, töltse bele egy üveg vagy porcelán teáskannába. Megfelelő, ha használat előtt forró vízzel leöntsük. Megszabadul minden szennyeződéstől, és ugyanakkor felmelegszik. Különösen azt javasoljuk a Ceylon Uva Pekoe-nál, hogy szűrő nélkül főzze és áztassa. Nagy levelei vannak, amelyek nem képesek teljes mértékben kifejlődni a teáscsészében.
A fekete tea különösen alkalmas reggeli kortyolgatásra. Nagy mennyiségű stimuláns koffeint tartalmaz. Egyes kultúrákban a fekete teát mézzel, cukorral, tejjel vagy citrommal ízesítik.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M

Tea hőmérő fa tokban
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

EARL GREY - fekete tea

YUNNAN BLACK PREMIUM - fekete tea
