

Ceylon medium FBOP
A cejloni tea fogalom. Egy doboz valódi fekete tea az Indiai-óceán mosta sziget partjáról oroszlán karddal logóval van ellátva. És sok áradozással körbevéve. Srí Lanka specialista az erős, minőségi és ízileg eredeti fekete teára. Ez a képviselő a helyi termelésből a vastagabb, töredékes, törékeny levélrügyek arányából származik. Fogyassza, mint az angol királyi udvarban szokás - tejjel és cukorral.
Összetétel
Fekete tea Ceylon Orange Pekoe 100%A tea főzete és íze
A Ceylon Medium FBOP igazi teaélményt nyújt a fogyasztói számára. A tea erős ízét a gyümölcsök tónusai festik körbe, az illata mély, a főzete sötét, borostyán színű. Ez a tea tökéletes azok számára, akik az egyedülállóan stimuláló italok szerelmesei. Javasoljuk egy csepp tejjel, és egy kanál barna cukorral megízesítve fogyasztani.
A tea eredete
Ceylon, helyesebben a mai Srí Lanka, megosztja a fekete teájának a nagy részét a tea rajongóival az egész világon. Az éves termelésének a 90 százalékát, azaz 300 000 tonnát. Valóban, a valódi Ceylon tea iránt nagy a keresletet, azoknak a fogyasztóknak a körében is, akik rendszeresen élvezik a tea eredeti ízét, és azoknak a fogyasztóknak a körében is, akik különböző teafajtákat kóstolgatnak, különböző teakertekből. Érdekes megjegyezni, hogy igaz, hogy Ceylon a teák nagyhatalmává vált, de egy kicsit úgymond kényszerből. Amikor a helyi gazdálkodók kávéültetvényeit az 1870-es években elpusztították a fák gombás megbetegedései, James Talor megragadta az alkalmat. A fiatal kávéültetvény asszisztens, aki eredetileg angol volt, ültette el az első hektárnyi teabokrokat, és megtanulta feldolgozni a tealeveleket kísérleti alapon. Öt éven belül megalapította a teavállalkozását, amely még mindig jólétet hoz a kelet-ázsiai szigetre, és a lakosság jelentős hányadát foglalkoztatja. A fekete teát nem könnyű elkészíteni. Számos körülménytől és időzítéstől függ, hogy a levelek a folyamat végén ízletesek legyenek, szép színűek, és egyedi illattal rendelkezzenek. A tealeveleket a betakarításuk után hagyják elhervadni, a hervadásukat követően hengerlik, és bodorítják őket. Ennek eredményeként felszabadul a levelek leve, amelyek meleg, és nedves körülmények között kiváltják az enzimek természetes oxidációs folyamatát. De ez nem egy nem ellenőrzött kémiai reakció. A levelek fermentációját szabályozzák, és gondos megfigyelés alatt tartják. Épp ettől a folyamattól függ a tea íze, és az illata. A következő lépés a tea szárítása. A tea szárítása után a tealeveleket átválogatják, mérlegelik, és csomagolják. Az összes Ceylon tea gyártása a minőségellenőrök szigorú felügyelete alatt áll. Az FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe) rövidítése ennek a teának a nevében azt jelenti, hogy a tea teabimbókat is tartalmazó tört tea.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea

CEYLON UVA PEKOE - fekete tea
