06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 A folyadékbevitel fontossága: És mi a helyzet a teával?

2020. 06. 05. 2 perc olvasás
A szakemberek apellálásai az elégséges hidratációról egész évben jelen vannak a médiában. A meleg napokon logikusan gyakrabban botlunk bele ezekbe a javaslatokba. Nem is az a kérdés, hogy szükséges-e a folyadék utántöltése. A viták arról folynak, hogy miért szükséges a rendszeres hidratálás, és hogyan kell azt biztosítani.

Szomjúság, mint segítséghívás

Naponta hányszor veszi észre, hogy szomjas. Ha nem sportolt, vagy ha nem evett heringet ebédre, akkor talán egyszer sem. A szomjúság félrevezeti az embert, és csak általában "öt perccel tizenkettő után" jelentkezik. Állítólag, a nők általában kevésbé érzékelik, hogy szomjasak, mint a férfiak, az idősek pedig alig gondolnak egy bögre vízre, vagy teára. A hidratálás az egészséges fizikai folyamatok egyik alapvető feltétele. Aki arra vár, hogy megjelenjen a szomjúság érzete, és csak utána fogyaszt folyadékot súlyos egészségügyi problémákat okozhat magának.

Az emberi test 60-70% vizet tartalmaz. Ha csak egy százalékkal csökken ennek az értéke, a teljesítményünk csökken, fizikailag és a mentálisan fáradtnak érezzük magunkat. A 4% -os csökkenés figyelmetlenséghez és irritációhoz, fejfájáshoz, álmossághoz vezet. Ha a test elveszíti víztartalmának a 8% -át, szervi elégtelenség fordulhat elő, és a halál is bekövetkezhet.

A következő okot amiért rendszeresen kell folyadékot fogyasztanunk, különösen a súlyfelesleggel küzdő emberek fogják értékelni. Ugyanis, minél többet iszunk, annál kevesebb zsírt tárolunk. A folyadék fogyasztása szintén nélkülözhetetlen a megfelelő hőszabályzáshoz – megfelelő folyadékbevitel nélkül a test túlmelegszik, még akkor is, ha légkondicionált irodában ülünk. Az édesítetlen italok segítik a felesleges anyagok eltávolítását a testből, javítják a tápanyagok szállítását, és megakadályozzák a vese, és húgykövek képződését, valamint néhány szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Aki megfelelő folyadékot fogyaszt, annak gyönyörű a bőre, egészséges az emésztése, és teli van energiával. Ezek az érveknek mindenkit meg kell, hogy győzzenek.

Egy litert egyszerre?

Ne keressünk feltétlenült tudományt a folyadékbevitel körül. Jó, ha megjegyezzük, hogy jobb gyakrabban kevesebb folyadékot fogyasztani. Egy liter hideg víz egy félnapos kirándulás után többet árthat a testnek, mint segíthet.

Már reggel kezdje el a folyadékbevitelt. Töltse fel az éjszaka alatt elvesztett folyadékokat. Alvás közben átlagosan 0,5 liter vizet izzadunk ki. A reggeli " újratöltés " bestartolja a szervezetet az egész napra. Igyon egész nap, készítsen egy pohár megfelelő italt minden étkezéshez. De, étkezés közben ne igyon, szükségtelenül hígítja az emésztősavakat, és a test ezután az ételt rosszabbul dolgozza fel. Az utolsó italt ajánlott egy órával lefekvés előtt kiinni.

A folyadékbevitelt jó, ha korunkhoz, testsúlyunkhoz, életkorhoz, nemünkhöz, aktivitásunkhoz, a környezetünk hőmérsékletéhez állítjuk be. A legutóbbi tanulmányok következtetései szerint optimális napi 1,5–2 liter folyadékot fogyasztani. Néhány orvosi vizsgálat viszont az ajánlja, hogy minden 15 kilogramm testtömeghez 0,5 liter folyadékot fogyasszunk.

Víz előnyökkel = tea

A közelmúltban még azt állították, hogy a legjobb ital a tiszta víz. Persze mi ezzel tökéletesen együtt értünk. Ha azonban az ember egész nap csak csapvizet fogyaszt, hamar megunhatja azt. Ezért nagyon megörültünk a hírnek, amiben titkon reménykedtünk is: a vizet tökéletesen helyettesíti a tea fogyasztása. Ráadásul a tea pluszban számos egészségügyi előnnyel bír!

A BBC News portál közzétett egy, A víznél egészségesebb a tea című cikket. A fő üzenete az, hogy a tea nemcsak nem dehidratál, amint azt állították, hanem éppen ellenkezőleg, antioxidánsokat juttat a testbe, és kiváló eszköz a civilizációs betegségeinek megelőzésére. Dr. Carrie Ruxton és csapata a londoni Kings College-ból jöttek rá erre a tényre. A Brit Táplálkozási Alapítvány szakértője szó szerint állítja: "Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a tea potenciális egészségügyi előnyökkel járhat. A szívbetegségek, és a rák kockázatának csökkentése szempontjából konkrét előnyei vannak annak, ha teát fogyasztunk ".

C. Williamson azt javasolja, hogy napi 3-4 csésze teát fogyasszunk. "Az ivóvíz alapvetően a folyadék pótlására szolgál. A tea helyettesíti az elveszített folyadékot, és ráadásul antioxidánsokat is juttat a szervezetbe "- írja a tudós. Tehát kettős előny származik a tea fogyasztásából. A szöveg szerint nincs bizonyíték a teázás káros hatására. Mi pedig annyit szeretnénk hozzáfűzni, hogy mindig friss, tiszta, minőségi teát vásároljon.

Kiegészítik velük a szükséges folyadékbevitelt, a szükséges vitaminokkal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal együtt. Egészségére!

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»