06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 A CSEREGALAGONYÁNAK NAGY SZÍVE VAN

2019. 03. 18. 2 perc olvasás
Megeshet, hogy már találkozott is vele. Ez egy tüskésbokor, vagy cserje, amely patakok mellett nő, erdők szélén, de akár a szomszédja kertjében is felfedezheti. Májusban tele van fehér virágokkal, októberben a vörös gyümölcsei már a távolból ragyognak. A cseregalagonya latin neve (Crataegus laevigata), amely annyit jelent erős, kemény.

A nehéz, tövisekkel ellátott fát az emberek védelem céljából használták, továbbá fejszék, és ásók nyeleit készítettek belőle.

A galagonya egy cserje, vagy kis fa. A botanikusok a rózsafélék családjába sorolják, mivel a virágai ötágúak, mint a rózsa virágai. A cseregalagonya maximum 12 méter magasságik nő, általában úgy néznek ki, mint egy körülbelül 3 méter magas bozótos, amely áthatolhatatlan akadályt képez. Az ágain legfeljebb 6 cm hosszú tüskék találhatók, a fogazott levelei télen lehullanak. A fent említett virágok fehérek, vagy világos rózsaszínűek. Minden tavasszal szó szerint elárasztják a tájat, amikor a szirmai lehullanak a táj úgy néz ki mintha be lenne havazva. Nagyon furcsa illatú, azt is mondhatnánk, hogy kellemetlen ... Mégis érdemes megjegyezni, hogy a legdrágább parfümök részét képezi. A galagonya gyümölcse egy centiméter hosszú halvány vörös színű bogyó, amely 2-3 magot tartalmaz. A terméseit több őszi, és téli dekoráció részeként is ismerhetjük. A galagonya főleg Európában nő, de Észak, és Közép-Amerikában, Ázsiában, főként Kínában is rátalálhatunk.

Galagonya varázslat

Állítólag, de ez nem bizonyított tény, de Krisztus töviskoronáját is galagonyaágakból fonták. Egy másik legenda szerint Arimate József botjából is, aki eltemette Jézust galagonya bokor nőt ki. Mindez Anglia déli részén, Glastotnbury-ben történt, ahova az állítások szerint a Szent Grált József hozta el. A bokor körül apátságot alapítottak, amelyben Arthur király sírhelye is megtalálható. A kelták a horoszkópjukba bekomponálták a galagonyát is (elmondásuk szerint a május 13. és június 9. között született emberek nagyon tehetségesek, rugalmassak, és aktívak). A görögök és a rómaiak galagonyából kötötték az esküvői csokrokat. A középkorban a cserjéket az épületek köré ültették, hogy az megvédje őket a nem kívánatos vendégektől, villámtól, és az ördögtől. Aki a virágzó galagonyáról álmodik, arra állítólag boldog házasság vár. De nem szabad, hogy a virágai ki legyenek száradva, mert az semmi jót nem jelez.

Fehér havazás, örömteli egészség

Miért kapott a galagonya oly sok figyelmet? Nemcsak az végett, hogy azonnal felismerhető, hanem elsősorban azért, mert a galagonya levelei, termései, és virágai különleges gyógyerővel rendelkeznek. Mindegyikük olyan aktív anyagokat tartalmaz, amelyek sikeresen alkalmazhatók szív, és magas vérnyomás problémák esetén. De a legtöbb flavonoid, triterpénsav, tannin, aminopurin, és szaponin azonban a galagonya virágaiban található. Nem hiányzik belőlük a B, és a C-vitamin se. A galagonya egyik népies neve a szívkenyér. A rendszeres galagonyatea fogyasztása ösztönzi a szív, és a keringési rendszer megfelelő működését. A galagonya kitágítja a koszorúér artériákat, megakadályozza a koleszterin lerakódását, csökkenti a vérnyomást, és az atherosclerosis, az angina, és a szívroham kockázatát. A gyógynövény kiválóan alkalmas megelőzésre, és elősegíti a felgyógyulást az előbb említett betegségek után, mivel stabilizálja az összes szerv működését. Ugyanakkor a galagonyavirágok ajánlottak az immunitás erősítésére, az emésztés szabályozására, szükség esetén a súlycsökkentésére, és az anyagcsere felgyorsítására is. A hagyományos orvoslás a mély alvás elősegítésére, a szorongás, gyengeség érzetének, és a migrén megszűntetésére alkalmazza. Pozitív hatással van az irritált bőr, vagy a kiütések gyógyulására is. Segít a nőknek a menstruációs problémák enyhítésében, és a változókor esetén. A galagonyavirág méregtelenítő hatással is rendelkezik.

Tisztán, vagy keverékek részeként

A szárított galagonyavirágokat öntse le forró vízzel (1 teáskanál virághot- 0,2 liter forrásban lévő vízzel öntse le, és hagyja 5 percig lúgozni), így gyorsan, egy csésze illatos, egészséges teát fog kapni. Kissé keserű ízű, amit egy kis teáskanál mézzel javíthat fel. Esetleg, egyedi gyártású teakeveréket is készíthet. A galagonyát általában mentával, citromfűvel, cickafarkkal, homoktövissel, rozmaringgal, szegfűszeggel kombinálják. Ezt a kellemes gyógyteát fogyassza 6 héten keresztül, napi 3 alkalommal.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»