06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 6. A tea nem szereti a fényt a nedvességet és a szagokat.

2018. 04. 10. 2 perc olvasás
Megvásárolta a teáját a legjobb beszállítójától, aki a legmagasabb minőségű szálas teát juttatja el Önhöz. Átszórja egy gyönyörű, üvegedénybe, fedéllel, hogy szépen mutasson a konyhája polcán. Mindenki látni fogja, hogy tudatos, nem iszik semmiféle minőségtelen teát, és az egészséges életmódot követi.

És mégis, az egyik hiba után a másik hibát követi el… így az extra gondossággal kezelt exkluzív tealevelek íztelen, és szagtalan fűpépé alakulnak. 

Szóval, hogyan is tároljuk helyesen a teánkat?

A szárazság, és a sötétség, a tea minősége szempontjából két legfontosabb feltétel. A szálas teák különösen hajlamosak a szagok felszívására. Már a betakarításuk során is tilos a parfümök használata, dohányzás, vagy pikáns ételek fogyasztása. Ezért soha ne tároljon teát fűszerek, vagy aromás élelmiszerek mellett. A szálas tea ugyanilyen érzékeny a nedvességre. Ha nedves, akkor kezd szétesni, és veszít az értékéből. Ne tárolja hűtőszekrényben sem - a hűtőszekrény állandó nyitogatása megváltoztatja a környezet páratartalmát. Ez csökkenti a tea élettartamát, és penészedést is okozhat. Ügyeljen arra, hogy a tealevelekhez ne kerüljön fény. Fény hatására elveszítik a színüket, és a kifinomult aromájukat. Az infúziójuk ezután unalmasak, és egyhangúak. Minimalizálja a levegőhöz való hozzáférését. Hatása révén a tea elveszíti ízét.

A zöld tea gyors elfogyasztást igényel

A nem erjesztett teákat kézzel takarítják be, és nem esnek át kémiai átalakuláson (oxidáción). Ezért a legrövidebb tartósságuk. A legjobb minőségűek, és a legaromásabbak a betakarítást követő négy hónapban. Ez idő elteltével az ízük gyengül. Megfelelő tárolással azonban meghosszabbíthatja a frissességet. A zöld teát mindig sötét, légmentesen záródó tartályban kell tárolni. Soha ne hagyja fényben. A cipzárral ellátott, hermetikusan lezárható csomagolás a zöld tea hosszabb élettartamához használandó. Ha a teáját zacskóban tárolja, ellenőrizze, hogy abban csak minimális levegő maradt.

A fekete teánk, és az Oolong teának jót tesz az érettség

Míg a zöld tea élettartama rövidebb, addig a fehér, fekete és az Oolong tea az ellenkezői. Hosszabb ideig tárolhatók, és ez akár az előnyüké is szolgálhat. Sok teaszakértő inkább a fehér tea, az idősebb fekete tea, vagy az Oolong érett ízét kedveli. Létezik olyan alternatíva is, amely szerint a tealevelek öregedésével azok meglágyulnak, és így az ízük is intenzívebbé válik. A fekete, fehér teát, és Oolongokat általában két éven belül ajánlott elfogyasztani. Mivel hosszabb ideig megőrzik a minőségüket a tárolásuk viszonylag egyszerű. Óvja a teákat a napfénytől, válassza el az aromás ételektől és a fűszerektől, és tartsa őket szárazon. Javaslatunk: idővel készítsenek jegyzeteket a teáról. Írja le, a tea ízét a megvásárlását követő egy hónap után, fél év után, és két év után. Így tökéletes összehasonlítása lesz, amely segít Önnek a saját tea-preferenciák létrehozásában.

A kivételes Pu Erhre kivételes szabályok vonatkoznak

Pu Erh egy igazi eredeti tea. A tealevelek feldolgozási módja továbbra is rejtély, az íze minden teaszakértő figyelmét megérdemli. A tárolására vonatkozó szabályok a fentiekkel pontosan ellentétes. Minél idősebb Pu Erh, annál teljesebb az íze és sötétebb az infúziója. Tárolja oly módon, hogy számára állandó légáramot biztosítson. Ha a Pu Erht tasakban tárolja, azt hagyja félig nyitva. A Pu Erh-t kerámia edénybe is töltheti. Távolítsa el a környezetéből az erős környezeti szagokat, mivel azok megváltoztathatják az ízét. Tartsa fenn a stabil páratartalmát. A száraz környezet meggátolja a tea erjedését, a magas páratartalom viszont penészedést okozhat. Minden alkalommal, amikor megfőzi a Pu Erh-t, kissé más lesz az íze. A megfelelő tárolása esetén észre fogja venni annak a folyamatosan változó karakterét, amely miatt annyira népszerű.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»