06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu

Miért a mi termékünket?

  • Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
  • Elégedett ügyfelek
  • Kiszállítás általában 48 órán belülBIO

 

 

 4. Miért részesítsük előnyben a szálas teákat

2018. 04. 10. 3 perc olvasás
Sok családban nagy viták zajlanak arról, hogy – 400 forintos teákat fognak e vásárolni szép, színes dobozba csomagolva, vagy a minőségi szálas teák gazdag kínálatból választanak-e. Azoknak a személyeknek a száma, akik már biztosak a választásukban egyre inkább növekszik.

A legfrissebb felmérések szerint ezeknek a személyeknek a fele a minőségi élelmiszerek vásárlását részesíti előnyben, és csak a harmada részesíti előnyben az élelmiszerek árat. Növekszik azonban, azoknak a száma is, akiket érdekel az élelmiszerek származási helye.

Teavásárláskor számos választási lehetőségük van. Az ügyfelek kezdenek ráébredni, hogy a mennyiség soha nem haladja meg a minőséget.

Miért vásárol egyre több ember szálas teát?

1. A szálas tea tradicionális.

Természetesen előbb létezett, és ismerték a szálas teákat, mint a filteres teákat. Sokkal korábban. A szabad tealevelekből már kétezer évvel ezelőtt készítettek kiváló italokat. Kivételes figyelmet fordítottak a kiválasztásukra, mindegyik tealevél kivételes gondoskodásban, és kézi feldolgozásban részesült. Mi csak az elmúlt száz évben sietünk mindenhova. Szintén a rohanó életünk termékei a teazacskók – tea filterek, az első teazsákok muszlinból készültek, majd az olcsóbb gézből, jelenleg pedig papírból. Csak egy kis gond van ezekkel a teazacskókkal - bizonyos esetekben megváltoztathatják a tea ízét, és nagyon gyakran alacsonyabb vagy nagyon rossz minőségű teákat tartalmaznak. Egy hatalmas piacon kell versenyezniük, ahol elsősorban nyereség érdekében játsszanak. És épp ezért, egyre több ember választja inkább a szálas teákat.

2. Egy csésze igazi tea felett nyugalmat keresünk

Azok, akik szeretik az életet, minden pillanatát kiélvezik. Az egészséges életmód, valamint a test és a lélek gondozása időről időre lelassít minket. A ragyogó, és mámorító tea készítése közben a saját gondolatainkra koncentrálunk, és kiszűrjük a mindennapi gondokat. A teazacskó leöntése mosogatás és tévéprogramok átváltása között nem ugyanaz, mint apró Gunpowder gyöngyöket üvegedénybe szórni, és forró vízzel leönteni. A teagyöngyök szétnyílását, a felszínre emelkedésüket, és az azt követő lesüllyedésüket figyelve úgy megnyugszunk, mintha fel órát töltenénk egy pszichológusnál.

3.A tea, az új barátságok kialakulásának a kezdeményezője

A teakultúra nagyon erős bázissal rendelkezik hazánkban. Előnyös lehet, ha ismerjük a teák alaptípusait, azok hatásait, a termesztési helyüket, és az ízüket. A tea kortyolgatása közben csak kellemes dolgokról fogunk beszélgetni. Mint például a természetesen a zöld teakertek, a régi Kína filozófia, vagy a jázmin tea elkészítésének a titka. A szálas tea segítségével egy baráti találkozó rendkívüli élmény maradhat.

4. Aki okos, minőséget vásárol

Azért iszunk teát, mert ízlik. És abban az esetben is ízlik, ha fiatal hajtásokat, nagy leveleket és jól feldolgozott termést tartalmaz. Az Brno Állat- és Gyógyszertudományi Egyetem Növényi Élelmezési és Növénytermesztési Intézetének következtetései szerint az adagolt teák aromás anyagok tekintetében nem érik el a szálas teák minőségét. Alacsony a szenzorikus minőségük. Martina Ošťádalová állítja, hogy: "A laza teák esetében pontosan ismerjük a feldolgozókat, a minőségre ható termesztési területet, és az úgynevezett betakarítási formulákat, amelyek szabályozzák a tealevelek betakarítását."

5. Közelebb a természethez, közelebb a teához

A négyzet alakú, kerek, és piramis alakú teazacskók egyike sem ad lehetőséget arra, hogy teát a kezébe szórja, hogy megnézze annak a szerkezetét, hogy megjegyezze a tippek színét, és hogy megérintse a leveleket. Ez elszomorító. Mivel a tealevelek gyönyörűek. Aki már felnyitotta a teazacskóját valószínű, hogy csak teaport talált benne. Olcsó, alacsony minőségű levelekből származik, és gyorsan felszabadítja a tanninokat. Az ilyen tea durva, szinte kellemetlen ízű.A teazacskóknak van még egy hátránya - ha laposak, a tealeveleknek nincs elegendő helyük a szétnyílásukhoz.

6. ASSAM, CEDERBERG, MOKALBARI, YUNNAN, FUJIYAMA…

Tudom, mit iszok. Az egészséges gondolkodású ember egyik alapelve pontosan megcélozza a szálas, és az adagolt tea közötti különbséget. A bevásárlóközpontok végtelen polcain több tucat teát találunk. De amint meg szeretnénk tudni, honnan származnak, olyan általános kifejezésekkel találkozunk, mint Kína, vagy India. És ez tényleg nem elég. Csakúgy, mint ahogy a regionális ételeket keresünk fel, úgy kell törődnünk az általunk elfogyasztott, vagy a barátaink, családtagjaink számára felszolgált tea eredetével.

7. Az új ízek, és az aromák felfedezése szórakoztató

Nem könnyű orientálódni a feldolgozott tea piacán. Nagyon sok erőfeszítést, és kutatást igényel a minőségi tea megkülönbözetése a kevésbé minőségi teától. A szálas tea esetében azonban több száz kiváló minőségű változata közül lehet választani. Vásárolhat tiszta fajtákat, és az ízesített formájukból is bátran válogathat. Választhat az úgynevezett nem teák közül is (Rooibos, Honeybush), sokféle gyümölcstea, és természetes koffeinmentes változatukból is.

8. Számunkra a tea származása a legfontosabb

A világ ültetvényei minőségi garanciát vállalnak teájukért. A minőségi teák csomagolásain feltüntetett tanúsítvánnyal, és márkával igazolják a termék minőségét. A ceyloni teák téglalap alakú oroszlán logóval vannak ellátva, és az indiai Darjeeling teák pedig kör alakú emblémával vannak ellátva, amelyek egy női fej profilját ábrázolják, aki az ujjai közt egy teafa gallyat tart. Bárki, aki minőségi teát kínál, annak a származását bizonyítvánnyal kell igazolnia.

9. A gyümölcsöket a teából nem akarjuk kidobni

Nagyszerű hír! A szálas gyümölcs tea fogyasztásra alkalmas. Minden értékes anyagát felhasználhatjuk, így gazdagíthatjuk a táplálékozásunkat a szükséges rosttartalommal. Semmit se dobjunk ki. A természet ciklusa bezárul.

10. A tanácsokat szakértőktől, nem pedig szupermarketekben keressük

A szálas tea felkeresése, importálása, keverése, és értékesítése a legtöbb jó kereskedő számára kikapcsolódás. Számukra az ügyfél nem névtelen karakter, kéréseik nem zavarják, és a kívánságaikat meghallgatják. Egy igazi szakember segít kiválasztani az Ön számára a legmegfelelőbb teát, elmagyarázza a tea elkészítési módját, felajánlja a tea esetleges ízesítési lehetőségeit, vagy jeges tea recepteket csatol a megrendeléshez. Nem veszíti el az ügyfelek iránti érdeklődését, folyamatosan újít, és követi a trendeket. Az ügyfeleit informálja az újdonságokról, kibővíti az ajánlatát újabb termékekkel. Kis ajándékot ad a megrendelésekhez. És fáradhatatlanul mosolyog.

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»