

VÖRÖS NARANCS - lapacho
A tiszta Lapacho kesernyés édes ízű, vanília utóízzel. És most képzelje el, hogy vérnarancsot kevertünk hozzá. És így született a tetszetős ízű ital, amely illatával még frissebb és a színében még erősebb. Szeretne egyéb okot, miért érdemes a Lapachot a tékájába meghívni? Akkor még kiemeljük a pszichikára való pozitív hatását, valamint az immunrendszerre való védelmét és az emésztésben való segítségét.
Összetétel
Lapacho Matto Gosso, Narancshéj 1%, Narancs granulátum 1%, Természetes aromaA tea főzete és íze
Ennek a teának a főzete sárga, vagy narancssárga színű. Nagyon kellemes narancsos az aromája a Lapacho kellemes, enyhén keserű ízét, a friss narancs, és a vanília tónusai rajzolják körbe.
A tea eredete
Lehet, hogy nem is gondolná, de a fa, amelyből a Lapachot nyerik, sok kert és park egyik legszebb dísznövénye. Lélegzetelállító cső alakú virágokkal büszkélkedhet, a rózsaszín különböző színárnyalataiban. Angol nyelvben "Trombita fa- Trumpet tree " néven találja meg. A botanikusok viszont kevésbé romantikus névvel látták el - Tabebuia impetiginosa. A fa eredetét a latin-amerikai trópusi esőerdőkben, konkrétan Argentína északi részén, Paraguayban (ahol a fa nemzeti fának számít), Mexikóban és Brazíliában találja. A népszerűségéről a helyi indián törzsek gondoskodtak, akik a Lapacho kéregéből különböző gyógyító főzeteket készítettek. Az úgynevezett etnikai gyógyászat általános tonikumként, immunstimulánsként, és adaptogénként használta.
A Tabebuia impetiginosa 15-30 méter magasra is megnőhet. A fáknak barnásszürke kérgük van, amely kemények, nehezen hámlaszthatók. A Földünk déli féltekén július és szeptember között, az északi féltekén (például Indiában) pedig decembertől januárig virágoznak. A kellemesen sárgás színű fa ellenáll az időjárásnak, így bútorok gyártására, és az építőiparban is felhasználják. A Manu rajongóit természetesen mindennél jobban érdekeli az érdekes fa belső kérge. A fa kérgét nagyon óvatosan kell eltávolítani, úgy, hogy az ne sértse meg, és ne károsítsa a fát. Ebből a célból több mint 40 éves fákat választanak ki, a betakarítást évente kétszer lehet elvégezni. Miután a belső kérget elválasztották, azt meg kell szárítani, és kisebb rostokra őrölni.
Az ízesített Lapacho, mint ahogy ebben az esetben is, nagyon népszerű ital. Nemcsak a hagyományos tea szerelmesei, hanem az egészséges életmód iránt érdeklődők is szívesen fogyasztják. Annak az érdekében, hogy a Lapacho egyedi hatásai megmaradjanak a teában mindig üveg, porcelán vagy rozsdamentes acél edényekben kell megfőznünk. Soha ne érintkezzen alumíniummal!
Használati útmutató
- Ízlés szerint adagoljuk kb 1 evőkanál Lapacho-t 1 liter vízhez.
- Ebből az adagból 4 csésze teát készítünk.Tegye a Lapacho-t forró vízben.
- Ajánlatos körülbelül öt percig főzni és kb. 20 percig áztatni.




















Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 4 kJ / 2 kcal |
Zsírok: | 0.1 g |
ebből telített zsírok: | 0.1 g |
Szénhidrátok: | 0.1 g |
ebből cukrok: | 0.1 g |
Fehérjék: | 0.1 g |
Só: | 0.01 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

LAPACHO MATTO GROSSO

HUANG DA CHA - sárga tea
