Szederbokor (Rubi fruticosi folium) - levél
A szederlevelek számos teakeverékben szerepelnek, mivel támogatják a normál légzőszervi működést és a normál vércukorszintet. Most hozzáadhatja kedvenc teájához vagy gyógynövényeihez, de ugyanakkor lehetősége van egy tisztán "szedres" ital elkészítésére is. Íze enyhe, enyhén fanyar lesz a végén. Tanninokat, vitaminokat és ásványi anyagokat fog biztosítani.
Összetétel
Szeder levelek 100%Infúzió és a gyógynövény íze
A szederlevél forró vízzel locsolva sárga, élénk színt ad. Íze gyógynövényes, enyhe, a végén enyhén fanyar ízzel.
A szárított szederleveleket hozzáadhatja kedvenc gyógynövényeihez, hogy saját egyedi teakeveréket hozzon létre. Önmagában is használhatja.
A gyógynövény eredete
Tudta, hogy a szeder málnát is teremhet? A Rubus nemzetség rengeteg növényt foglal magában, és az egyik legbonyolultabb, ami a rendszerezésüket illeti. Számunkra elég annyit tudni, hogy a szeder képviselői közé tartozik a bokros szeder mellett a málnaszeder, közismert nevén a málna.
A Rubus plicatus legtöbbünk számára az a cserje, amelyen a szeder nő. Az édes-savanyú bogyókat (pontosabban a csonthéjasokat) frissen és elkészítve is szívesen fogyasztjuk. A szederből készíthetünk gyümölcsleveket, lekvárokat, szörpöket vagy desszerteket. Azonban ezeknek az évelő vagy kétéves cserjéknek a levelei sokkal jobban érdekelnek minket, mint a gyümölcsök.
A szeder hosszú hajtásokat bocsát ki, amelyek a talaj felé hajlanak, és a talajjal érintkezve gyökeret tudnak ereszteni. Általában tüskékkel borítottak. A levelek három-öthegyűek, a virágok fehérek, a termés pedig sötétvörös, lila vagy sárga. Ezek a cserjék szinte az egész világon nőnek. Egyesek az árnyékot keresik, mások a napot szeretik. Megtalálhatjuk őket erdők környékén, utak mentén vagy füves domboldalakon.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 15 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
Öntse le a gyógynövényt 100 ° C hőmérsékletű forró vízzel 1 teáskanál(1g) 1,5-2dl arányában.
Teáskannába való készítéskor adjon1-2 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 15 perc , utána szűrje le.