Sichuan Pi Lo Chun - zöld tea
Rendkívül népszerű, rendkívül friss. A Sichuan Pi Lo Chun zöld tea íze finom, virágos-gyümölcsös, egy csipetnyi umamival. Füves aromája frissítő, a főzet aranyszínű színe pedig minden pillanatot feldob. A Tavaszi eső, ahogy a híres kínai tartományból származó kincset nevezik, épp elég teát tartalmaz ahhoz, hogy egész nap kísérője legyen.
Összetétel
Zöld tea Sichuan Pi Lo Chun 100%Infúzió és tea íz
A Sichuan Pi Lo Chun forró vízzel felöntve aranyszínű teát kínál, gyönyörű, friss aromával (vigyázat, ez a tea a 80 °C-os hőmérsékletet kedveli). Íze virágos és gyümölcsös. Az umami szerelmesei sem fognak csalódni - a népszerű és kissé titokzatos ötödik íz már az első kortyban elcsábítja őket. Összességében a tea teljes, harmonikus, friss hatást kelt.
A tea eredete
A kínai Szecsuán tartományt változatos földrajzi és éghajlati viszonyok jellemzik. A Szecsuán-medencét hegyek és a Tibeti-fennsík keleti része veszi körül. Az alföldön nedves szubtrópusi éghajlat uralkodik ködös, nedves telekkel és forró nyarakkal, míg a nyugati síkságon hűvösebb hegyvidéki éghajlat uralkodik. Ez a sokféleség gazdag biológiai sokféleséget és változatos ökoszisztémákat támogat.
A Sichuan Pi Lo Chun-t a hegyek lejtőin termesztik, olyan kedvező körülmények között, amelyek mindent biztosítanak a teanövényeknek, amire szükségük van: termékeny talaj, nedvesség és napfény. Ennek eredményeképpen a levelek magukba szívják az egyedi aromát, és az így kapott tea csodálatos, összetett ízű.
A Pi Lo Chun teákat nem véletlenül nevezik "tavaszi esőnek". A gazdák tavasszal szüretelik. Kizárólag a fiatal, legkisebb levelekre és rügyekre koncentrálnak, ami garantálja a finom ízt és a kiváló minőségű teát. A gyártási folyamat során a teát rövid ideig magas hőmérsékletnek teszik ki, majd jellegzetes formára alakítják. Végül a teát lassan és óvatosan kell szárítani.Ez a zöld tea, amelyet a kínai teakultúra egyik gyöngyszemének tartanak, gondos kezelést igényel. Annak érdekében, hogy ne veszítsen el semmit a benne rejlő ízjegyekből, legfeljebb 80 °C-os vízzel kell elkészíteni. Alacsony teintartalmának köszönhetően a Sichuan Pi Lo Chun egész nap kortyolgatható.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.