

PU ERH MILK
A kínai Pu Erh-eknek, a vad és félvad teafákról, lelkes rajongóik vannak az egész világon. Eredeti ízük és illatuk felkelti azok érdeklődését, akik egyedi élményt keresnek. A tejes Pu Erh még egy szinttel felemeli. A föld íz tejes lágysága a felhőre ülteti és elrepíti az új élmények országába. Ez a tea röviden, boldogít.
Összetétel
PU ERH MILK 98%, Természetes tej aroma 2%A tea főzete és íze
A Pu erh jellegzetes ízének a kombinációja, tehát a földes íze a tej édeskés ízével nagyszerű párost alkotnak. A tejes, könnyed, édes ízét a szájpad hátsó részén észlelheti. Ez a tea elkényezteti az ízlelőbimbóit, és egy egészen más dimenzióba helyezi. A tea főzete sötét, barnás-narancssárga színű, és természetes, tejes aromájú.
A tea eredete
A fekete, és a zöld teák illatosítása viszonylag gyakori Kínában. Többek között jázmin, rózsa, lótusz, vagy orchidea ízesítésű, és illatú teákkal is találkozhatunk. A teák a virágos illatukat úgy nyerik el, hogy a virágok bimbóit hozzá keverik a teához, és miután kinyílnak, a tealevelek magukba szívják az aromájukat. A „Milk” esetében a gyártási folyamatot némileg rejtélyes homály fedi. Vannak források, amelyek azt állítják, hogy a tea tejes íze mögött, egy kivételes fajta kínai teacserje áll, van, aki azt állítja, hogy az egyedi termesztési feltételek, és a tealevelek betakarításának a pontos ideje a titka. Általában nagyon jó minőségű tealeveleket használnak fel, amelyeket természetes tej-esszenciával gazdagítanak a feldolgozásuk során. Ez a helyzet a Pu Erh Milk esetében is.
Annak érdekében, hogy a magyarázatunk átfogó legyen, hozzátesszük, hogy nagyon ritka, hogy ezeket a teákat valódi tejjel, vagy tejsavó felhasználásával előállítják elő.
Akárhogy is, a kínai Pu Erhek a világ legjobb teái közé tartoznak. A tea előállításához a legfiatalabb rügyeket, és az idősebb leveleket is begyűjtik. Épp ezek tartalmaznak baktériumokat, és penészgombákat, amelyek kulcsfontosságúak a tea íze, termelése, és az egészségre gyakorolt hatásai szempontjából. A leveleket hagyják a napon elhervadni, majd nagy serpenyőkben felmelegítik őket, és ezután kézzel tekercselik. Így készül a Mao Cha. A Mao Cha további feldolgozása a nedvesítése, és a fermentációja- így jön létre a Sheng Cha. A Pu Erht tovább párolhatják és préselhetik. Így vagy szálas teát kapunk, vagy tégla alakba, illetve kalács alakba préselt teát.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a Pu - Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

7. 1.
1. 11.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PU ERH std.

MILK OOLONG
