

PU ERH MILK
A kínai Pu Erh-eknek, a vad és félvad teafákról, lelkes rajongóik vannak az egész világon. Eredeti ízük és illatuk felkelti azok érdeklődését, akik egyedi élményt keresnek. A tejes Pu Erh még egy szinttel felemeli. A föld íz tejes lágysága a felhőre ülteti és elrepíti az új élmények országába. Ez a tea röviden, boldogít.
Összetétel
PU ERH MILK 98%, Természetes tej aroma 2%A tea főzete és íze
A Pu erh jellegzetes ízének a kombinációja, tehát a földes íze a tej édeskés ízével nagyszerű párost alkotnak. A tejes, könnyed, édes ízét a szájpad hátsó részén észlelheti. Ez a tea elkényezteti az ízlelőbimbóit, és egy egészen más dimenzióba helyezi. A tea főzete sötét, barnás-narancssárga színű, és természetes, tejes aromájú.
A tea eredete
A fekete, és a zöld teák illatosítása viszonylag gyakori Kínában. Többek között jázmin, rózsa, lótusz, vagy orchidea ízesítésű, és illatú teákkal is találkozhatunk. A teák a virágos illatukat úgy nyerik el, hogy a virágok bimbóit hozzá keverik a teához, és miután kinyílnak, a tealevelek magukba szívják az aromájukat. A „Milk” esetében a gyártási folyamatot némileg rejtélyes homály fedi. Vannak források, amelyek azt állítják, hogy a tea tejes íze mögött, egy kivételes fajta kínai teacserje áll, van, aki azt állítja, hogy az egyedi termesztési feltételek, és a tealevelek betakarításának a pontos ideje a titka. Általában nagyon jó minőségű tealeveleket használnak fel, amelyeket természetes tej-esszenciával gazdagítanak a feldolgozásuk során. Ez a helyzet a Pu Erh Milk esetében is.
Annak érdekében, hogy a magyarázatunk átfogó legyen, hozzátesszük, hogy nagyon ritka, hogy ezeket a teákat valódi tejjel, vagy tejsavó felhasználásával előállítják elő.
Akárhogy is, a kínai Pu Erhek a világ legjobb teái közé tartoznak. A tea előállításához a legfiatalabb rügyeket, és az idősebb leveleket is begyűjtik. Épp ezek tartalmaznak baktériumokat, és penészgombákat, amelyek kulcsfontosságúak a tea íze, termelése, és az egészségre gyakorolt hatásai szempontjából. A leveleket hagyják a napon elhervadni, majd nagy serpenyőkben felmelegítik őket, és ezután kézzel tekercselik. Így készül a Mao Cha. A Mao Cha további feldolgozása a nedvesítése, és a fermentációja- így jön létre a Sheng Cha. A Pu Erht tovább párolhatják és préselhetik. Így vagy szálas teát kapunk, vagy tégla alakba, illetve kalács alakba préselt teát.
Hatásai - teák
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a Pu - Erh teát forrásban lévő forró vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

7. 1.
1. 11.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MASALA CHAI - fekete tea

HONEYBUSH BIO
