06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PU ERH BEENG CHA - 357g

Kód: 916

Vigyázat: Ez korlátozott kiadása az egyedülálló Pu Erhnek a Yunnan tartományból.  Az öreg és vad teafák sajtolt leveleit a teaimádók a teák mennyországának tartják. Kis türelmet igényelnek a kóstolás során. De aki a különleges föld ízt megszokja, többé nem enged belőle.  A minőségi Pu Erhből készült lapos kalácsok nemcsak örömöt hoznak, de frissességet és jókedvet is.

14 468 Ft ÁFA-val
11 392 Ft Áfa nélkül
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2023. 02. 13.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Yunnan
Íz
Íz:
Földes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600-1200 m

Összetétel

Vörös tea Pu Erh 100%

A tea főzete és íze

A Pu Erh Beeng Cha nagyon sötét színű, és különleges, földes ízű főzetet ad. És nem csak azt. Aki figyelmesen tanulmányozza a tea tónusait, felfedezheti a sima, és egyben a keserű utóízét is. Ennek a Pu Erhnek mézes, és földes az illata.

A tea eredete

Ha a teaszakértők azt hallják Yunnan, rögtön a kínai tartomány jut az eszükbe, ahol ezer éves hagyománya van a tealevelek termesztésének, betakarításának, és a feldolgozásának. Az ország délnyugati részén, a hegyvidéken található. Enyhe éghajlat, és hosszú vegetációs időszak jellemzi. Yunnanban a telek meglehetősen melegek, a legtöbb csapadék június, és augusztus között esedékes. A terület nem túl gazdag szántóterületben. A teakertek a hegyoldalakon találhatók, gyakran nagyon nehezen megközelíthetők. Ezek a feltételek különösen azokra a teakertekre igazak, amelyekben a legrégibb kínai teafák (Camellia sinensis) nőnek. Éppen ezeknek a teacserjéknek a leveleiből gyártják ritka Pu Erht.

Alapvetően a teát két lépésben állítják elő. Az első lépésben a Mao Chat állítják elő, Pu Erht (pchuer, pchu-er) pedig a másodikban. A Mao Cha egy közbenső termék – teát hasonlóan dolgozzák fel, mint zöld teát. A sheng pchu-eru, azaz a friss típusú tea gyártása során a Mao Chat megpárolják, így lágyítják meg a száraz tealeveleket, ennek köszönhető, hogy a tealeveleket különböző formába alakíthatják. A tea ezután (több éven át) stabil körülmények között érlelődik, a leveleken természetesen előforduló baktériumok segítségével.

A Mao Cha feldolgozásának a második módja - az érett típus. A leveleket nem préselik, de megnedvesítik, vastag rétegekbe rakják, ponyvával leborítva több órán keresztül párolják. Ez elősegíti a baktériumok aktivitálását, így gyorsan fermentálódik. Csak ez után a folyamat után préselik, vagy szárítják, és szálas Pu Erh-ként értékesítik. A magas minőségű Pu Erh minél idősebb, annál intenzívebb az íze.

Ez a fajta tea az egyetlen tea, amely megfelelő tárolás mellett évtizedekig teljes aromájú marad. Igaz, hogy a tárolásának az ideális feltételei épp a „születése” helyén van. Az európai levegő száraz a Pu Erha számára, és a teát inkább károsíthatja.

Amikor valaki a Pu Erh fizikai, és a szellemi jólétére gyakorolt hatásairól beszél, gyakran úgy említi, mint a "kínai penicillin". Ezenkívül Pu Erh felfrissíti az elmét, elkerüli a rossz hangulatot, és elősegíti a jó emésztést.

A sütemények súlybeli eltérése: + - 10 g.

Hatásai - teák

Pu Erh
Hatásai - pu-erh

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 3-5 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Vágjon vagy törjön egy Pu Erhu darabot olyan mennyiségben, hogy 1 teáskanálnyi legyen, és forró vízzel öntse le 1 teáskanálnyit 1,5-2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BAN ZHANG MOUNTAIN - 357g - Pu Erh

Ez az egyedi korlátozott kiadású Pu Erh figyelemreméltó. Ban Zhang Mountain-t 2011-ben gyártották, öreg és vadon nőtt teafákból. Szüretelése nem könnyű. Nekivágva az őserdőnek nagy gondossággal válogatva a legjobb leveleket. Szigorúan óvatos elkészítési folyamat átváltoztatja lapos nagy kalácsokká, amelyek a legjobbak közé tartoznak, amit csak a Pu Erh-ok közül kóstolhat. Több az áru részleteiben
15 238 Ft ÁFA-val
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2023. 02. 13.

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YI WU MOUNTAIN PU ERH - 357 g

Szépség első látásra. Édes első kóstolásra. Ilyen a korlátozott kiadású tea Yi Wu hegyeiből. Állítólag, még a múlt században a földtől elvágott leküzdhetetlen sivatagi területről van szó. Lehet, pont ezek a kelet kínai egyedi feltételek adják az egyedi tea lágy és kellemes föld ízét. Lehet az ottani munkások kezei vagy a teakertek tulajdonosai. Lehet az öt éves érési ideje. Állapítsa meg Ön... Több az áru részleteiben
15 238 Ft ÁFA-val
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2023. 02. 13.

PU ERH ROYAL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PU ERH ROYAL

Mint a király. Vagy királynő, természetesen. Így fogja érezni magát egy csésze Pu Erh -el , amit a legtapasztaltabb termesztőktől hoztunk. Yunnanban, Kínában a teával több mint ezer éve foglalkoznak. Nem meglepő, hogy igazán királyi finomságot adnak a világnak. Ha még nem ismeri a Pu Erh-t, ez egy egyedülálló lehetőség, beleszeretni. Fedezze fel a varázslatos édes földes és élénkítő frissességét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 201 Ft /250 g 2 080 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk hétfő, 2023. 02. 13.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »