Moringa mangóval BIO - gyógynövény tea
A moringa az egyik olyan gyógynövény, amely tele van esszenciális aminosavakkal és fontos antioxidánsokkal. Mangódarabokat, almát, ananászt és sárgarépát adtunk hozzá, hogy egy nagyszerű ízű és jótékony hatású teát hozzunk létre. Teinmentes, így praktikus azokban az időszakokban, amikor le kell nyugodnia, és talán fel kell készülnie az alvásra. Ráadásul az összes összetevő bio!
Összetétel
Almadarabok, Bio sárgarépa darabok, BIO mangó darabok 5%, Moringa levelek BIO 17%, Ananászdarabok Bio, BIO Szeder levelek , Természetes organikus aroma, Rózsaszirmok BioInfúzió és tea íz
A Moringa gyógytea mangóval BIO édes és csodálatosan gyümölcsös ízű. Mivel a moringának természetes, gyógynövényes íze van, jól kombinálható gyümölcsökkel - édes almával és sárgarépával, egzotikus mangóval és savanyú ananásszal. Az így kapott kompozíció harmonikus, nem keserű és nem fanyar. A tea illata gyümölcsös, színe a sárgától a sárgászöldig terjedő színű.
A tea eredete
Ha a moringa eredetére kíváncsi, akkor a Himalája déli lábánál kell keresnie. A Moringa oleifera egy körülbelül 12 méter magas lombhullató fa, fehér-szürke kéreggel és háromágú levelekkel. Virágai nem feltűnő sárga-fehér virágok, magtokjai sötétbarna magvakat termel. A moringát gyakran nevezik szuperélelmiszernek, különösen a leveleit értékes anyagok forrásának tartják, és gyógyteakeverékekben használják. B-vitamin-, C-vitamin-, K-vitamin- és béta-karotinforrás, valamint kalciumot, káliumot és vasat is tartalmaz. Nem érdektelen, hogy például a szárított moringa levelekben 10-szer több béta-karotin van, mint a sárgarépában, és 17-szer több kalcium, mint a tejben.
Ez a fa azonban rendkívül széleskörűen felhasználható. A leveleken kívül a magokat (szószokhoz vagy olajhoz), az egész hüvelyeket (főzelékként) és a gyökereket (fűszerként) is használják. A moringa egy igazán sokoldalúan hasznosítható fa, különösen a fejlődő országokban, amely segít javítani a lakosság tápláltsági állapotát, miközben állati takarmányként is használják. Szintén figyelemre méltó a moringaolaj azon képessége, hogy felszívja a szennyezett vízből származó nemkívánatos anyagokat, illetve a levelek tulajdonságai, amelyeknek köszönhetően áztatás után természetes szappanként használhatók.
Tegyük hozzá, hogy a teában lévő moringa BIO felirattal van ellátva, tehát biogazdálkodásból származik, és a termesztése során nem használtak iparilag előállított műtrágyát vagy kezelő permetezőszert. A mangótermesztők ugyanezt a megközelítést alkalmazzák a mangó termesztésére, amely a tea másik alapvető összetevője. A trópusi mangófa gyümölcse különösen Ázsiában népszerű, ahol a mangófákat ősidők óta termesztik. A-vitamint, C-vitamint, béta-karotint és káliumot tartalmaz.
A mangót számos konyhában használják, savanyítva, főzve, gyümölcslének, szószoknak és pasztáknak készítve, egyes helyeken szárítva, máshol sütve. A legnagyobb mangótermelők India, Indonézia és Kína.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 5 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
Öntse le a teát 100 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
1. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
2. Áztatási idő 5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.