

MATCHA JAPAN UGUISU BIO - zöld tea
Mondhatnánk egyszerűn - Matcha. De ha körbetekint, rengeteg variációja létezik. Mindegyik más ízű, mindegyik más szándékból készült. Ez a Matcha Japan Uguisu BIO az exkluzív porteák közé sorolható, valódi teaszertartás céljából készült. Az egyedi, lágy és édes ízét legjobban a hosszú, nyugodt kortyolgatás során élvezheti a legjobban. Lehetséges, hogy a gondolatai a japán Shizuoky teakertekbe sodorják, a helyre, ahol minden zöld és csend uralkodik.
Összetétel
Zöld tea Japan MATCHA 100%A tea főzete és íze
Készüljön fel egy igazi csemegére. Az Matcha Japan Uguisu BIO édes, és egyben titokzatosan ízletes. Japánban nem hiába használják rá az umami szót. A glutaminsav különleges íze arra ösztönzi a tea fogyasztóit, hogy újabb kortyot igyanak, az elkészítet teáikból. Ezt a faja savat megtalálhatják egyes sajtokban, vagy a húsokban is. A Matcha a felhabarása után friss, zöld marad, vastag habbal borítva.
A tea eredete
A Shizuoka prefektúrában található teakertek világhírűek. Nem csak azért, mert Japán zöld teáinak a 40% -át itt termelik, és nem is csak azért, mert igazán hálás célpontnak számít sok turista, és igazi teaszakértő számára. Elsősorban a történelme véget, melyhez szorosan fűződik 1241, mivel ekkor ültették el a teafák első magjait. Nyilvánvalóan az egyedülálló zöld teák jelensége ekkor született, és azóta is, emberek millió fogyasztanak naponta zöld teát. A Csendes-óceán partján fekvő Shizuoka prefektúrát a nedves szubtrópusi klíma befolyásolja. Shizuoka a szeizmikusan aktív területen fekszik. 100-150 évente nagyon erős rengések érintik. A terület több mint 10% -át természetes parkok alkotják. A terület nyugati részét magas hegyek határolják, keletre szűkebb tengerpartokkal, és északra a Fuji Szent hegyével. Épp a Szent hegy lábánál alakították ki a teakerteket, amelyekről a családok már évszázadok óta gondoskodnak. A Matcha pontos gyártási folyamatát szinte lehetetlen megtudnunk. A gyártási folyamatának a titka továbbra is a helyi mezőgazdászok kultúrájának a része marad.
Annyit azonban sikerült megtudnunk, hogy a Matcha előállítása igazából már néhány héttel a tealevelek betakarítása előtt elkezdődik, amikor a dolgozók nádból készült szőnyeget terítenek az ültetvények fölé. A teacserjék a félárnyékban több klorofillt, és az antioxidánsokat termelnek, és a levelek is erősebb, zöldebb színűek, és így egyedibb, kifejezőbb ízűek lesznek. Csakis a legfiatalabb tealeveleket takarítják be, melyeket a betakarításuk után rögtön megpárolják, így megállítják az enzimek természetes oxidációját. Ezután a tealevelekből eltávolítják a vénákat, és a szárukat. Az ilyen közbenső terméket Tenchának hívnak, és olykor megvásárolható a piacokon. A Tenchát végül finom porra kell őrölni, a leggyakrabban természetes kövek között őrlik őket porrá. A hagyományos gyártók még ma is ezzel a technikával készítik a Matchát, mivel semmilyen kifinomult gép sem tudja a teát olyan gyengéden, és finoman porrá zúzni. Az Matcha Japan Uguisu BIO, amint az a nevéből is egyértelmű, kivételes BIO minőségi tanúsítvánnyal is rendelkezik. Sem a teacserjék, sem pedig maga a tea nem érintkeztek ipari műtrágyákkal, vagy kémiai permetekkel. Ezért garantáltan a legmagasabb minőségű teák közé tartozik. A Matchát fel kell habosítani egy kis tálkában, vagy pohárban. A Cha-no-yu ceremóniához speciális tálat használnak. Nagyon fontos, hogy a Matchát habosra keverjük, amelyet úgy fogyasztunk, hogy azt nem szűrjük le. Az összes egészséges anyag az italban marad. Azok számára, akik szeretnék az igazán ízletes, ceremoniális Matchát a hétköznapi konyhájukban elkészíteni, kedveskedtünk egy cikkel a Magazinunkban.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- "Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után "

























Tanácsra van szüksége?

4. 28.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

BAMBUSZ KANÁL MATCHA TEÁRA - CHASHAKU

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN

HAGYOMÁNYOS JAPÁN MATCHA TÁL - CHAWAN

HAGYOMÁNYOS JAPÁN MATCHA TÁL - CHAWAN
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PI LO CHUN - zöld tea

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN
