06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MATCHA CHINA - zöld tea

Kód: 402
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Hogy készítik a japán Matcha-t a kínai termelők? Nagyon is jól! A jellegzetes ízű speciális zöld tea nem veszít semmit az erejéből, sőt, mondhatnánk, hogy gazdagabb és erősebb. Matcha China, ezek a legnagyobb minőségű teafalevelek, óvatosan szüretelve, érzéssel szárítva és szeretettel őrölve. Az enyhe zöld por tiszta kivonata a becsületességnek és a zöld teák hagyományainak.  

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 311 Ft /250 g 5 324 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 10. 05.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kína
Vidék
Vidék:
Provincie Yunnan
Íz
Íz:
Édes, Gyengéd
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
15 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1000m

Összetétel

Zöld tea Matcha China 100%

Infúzió és tea íz

A Matcha íze rendkívül érdekes. Először felismerjük az édes ízt, nem nem túl jelentős. Utána egy puha, könnyű fanyarság tör ki a szájban. A kínai Matcha, ellentétben a japánnal, sokkal hangsúlyosabb és teljesebb. Az ital, amelyet habverővel való veréssel állítanak elő, összetéveszthetetlen smaragdzöld színű. Az illata diszkrét, gyenge füves.

A tea eredete

Érdemes megjegyezni, hogy a Matchát tipikus japán teának tartjuk, amikor a kínai buddhista szerzetesek elkezdték porrá törni a tealeveleket és használni (elsősorban), mint gyógyszert. Állítólag ez történt a 7. században, a 12. században a Matcha Japánba is behatolt. Eisai vitte oda be, a teák könyvének szerzője (megjelent 1190-ben), amelyben szintén ábrázolta a Matcha csodálatos hatásait. Az egyedülálló italt elkezdték használni a mai híres Csánoju (Chao-no-yu) teaszertartáson. Valószínűleg a 16. századból származik, és a szamuráj előjoga volt. Több száz évig a Matchát a kiváltságos japán elitnek tervezték. Európában és Amerikában csak a 20. században érkezett meg.

Ellentétben a hagyományos zöld teákkal, a Matchát porra porítják és fogyasztják, nem csak öntetként. Ezzel a szervezet számára maximális egészségügyi előnyökkel jár. Használatuk akár 15-szor magasabb, mint a sima zöld teának.

A kínai tealevél (Camellia sinensis) leveleit kora tavasszal betakarítják Matcha termelésére. Csak a legjobb leveleket választják ki. A betakarítás előtt a teacserjéket jól fel kell készíteni - négy hétig óriási nádszőnyeggel és rizsszalmával, van árnyékolva,ami szinte semmilyen fényt nem enged át. A növények így intenzíven termelik a zöld klorofillt, még gazdagabb a színe és különösen magasabb az aminosav-tartalma.

A teát kizárólag kézzel gyűjtik, és nem sodorják, vagy egyéb módon nem forgatják. Közvetlenül a leszedés után húsz másodpercig párolt 180 ° C-on. Ennek az az oka, hogy megállítsuk az enzimek természetes oxidációját és megőrizzük a buja zöld színt és az értékes anyagok túlnyomó többségét. A szárítás nagyon szelíd módon történik a hideg levegő áramlásával. Ezután a leveleket hagyják természetes úton száradni és speciális szerszámokkal vagy berendezésekkel az erek és fás részeket eltávolítják. A kapott anyagot tenchának hívják.

A Tenchát a legfinomabb porrá őrölik púderre emlékeztető. A hagyomány szerint kőmalmot kell használni a daráláshoz.

Rituális előkészítés

A Matcha teája annyira egyedülálló, hogy röviden megemlítjük előkészítésének ünnepségét. Az alapot természetesen a buddhista szerzetesek adták. Ha pontosan megy végig a lépcsőn és a szükséges felszereléssel, akkor a Matcha ital élményét sokszorosan fokozhatja.

Ahhoz, hogy Chanoyu rituális tökéletes legyen, szükség van egy speciális bambusz habverőre Chasen, bambusz kanálra Chashaku magas, széles tea tálra Chawan, tea szűrőre és vászon szalvétára Chakin. Aki valóban törődik a részletekkel, megtarthatja a Matchá-t a Chaire-ban a teát tartalmazó edényben.

Az első lépés a Matcha alapos rostálása tea szűrővel. Készítsünk elő vizet, lehetőleg lágyat, forraljuk fel és hűtsük le 60-80 ° C-ra. Öblítse le a tálat forró vízzel, hogy fel melegedjen, és törölje át egy vászon szalvétával. A bambuszkanállal tegyen két adag Matchá-t a tál aljára, és öntsön rá forró vizet. Ezen a ponton elérkezett a pillanat, amikor fel kell verni az italt a (pamaccsal) verővel. A mozdulatoknak erőteljesnek kell lennie, mérsékelt szögben, a csukló segítségével. A kapott italt vastag hab borítja a végén.

A habverővel távolítsa el a legnagyobb buborékokat a tál körül, és lassan vegye ki. A Matchát nyugalomban igya, elmélyülten, többnyire egyedül.

Hatásai - teák

Matcha
Hatásai - matcha

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Használati útmutató

  1. "Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
  2. Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
  3. Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
  4. A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után "
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 7.

Értékelés: kitűnő
Elégedett vagyok a matchával. Rendszeresen iszom. Először hozzá kellett szoknom az ízéhez.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok


BAMBUSZ KANÁL MATCHA TEÁRA - CHASHAKU
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BAMBUSZ KANÁL MATCHA TEÁRA - CHASHAKU

Chashaku (Csaszaku) kanál nélkülözhetetlen kelléke a Matcha tea készítésének. Természetes bambuszból készült és a Matcha adagolására szolgál. Több az áru részleteiben
2 628 Ft ÁFA-val
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 10. 05.

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN

Bambusz teakeverő ecset Chasen (Csaszen) tradicionális japán Matcha zöld tea készítéséhez használják. Több az áru részleteiben
8 522 Ft ÁFA-val
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 10. 05.

HAGYOMÁNYOS JAPÁN MATCHA TÁL - CHAWAN
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HAGYOMÁNYOS JAPÁN MATCHA TÁL - CHAWAN

Chawan (Csawan) tál elválaszthatatlan része a hagyományos japán Matcha teakészítésnek. Eredeti MADE IN JAPAN. Több az áru részleteiben
10 247 Ft ÁFA-val
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 10. 05.

Tea hőmérő fa tokban
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Tea hőmérő fa tokban

Nagy segítség a víz hőmérsékletének mérésére a szálas tea készítése során. Ha nem tudja a megfelelő víz hőmérsékletét eltalálni, ami bizonyos teák elkészítéséhez szükséges, van egy megoldás az Ön számára, és ez a tea hőmérő. Több az áru részleteiben
4 938 Ft ÁFA-val
Szállítjuk csütörtökig, 2023. 10. 05.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PI LO CHUN - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PI LO CHUN - zöld tea

Nyugodt reggeli a kertben, délutáni találkozó a barátokkal...ezek tökéletes lehetőségek a zöld teák hosszú ízlelgetésére. Ezért nem hiányozhat egy háztartásból sem a Pi Lo Chun - varázslatos ital édesen lágy ízzel és virág aromával. Szilvafák és barackfák között nő és kizárólag az év egy napján szüretelik. Maga a tökély! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 619 Ft /250 g 2 247 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 10. 05.

MATCHA JAPAN UGUISU BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MATCHA JAPAN UGUISU BIO - zöld tea

Mondhatnánk egyszerűn - Matcha. De ha körbetekint, rengeteg variációja létezik. Mindegyik más ízű, mindegyik más szándékból készült. Ez a Matcha Japan Uguisu BIO az exkluzív porteák közé sorolható, valódi teaszertartás céljából készült. Az egyedi, lágy és édes ízét legjobban a hosszú, nyugodt kortyolgatás során élvezheti a legjobban. Lehetséges, hogy a gondolatai a japán Shizuoky teakertekbe sodorják, a helyre, ahol minden zöld és csend uralkodik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
48 244 Ft /250 g 19 298 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2023. 10. 05.

JAPÁN MATCHA KIKYOU BIO  - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPÁN MATCHA KIKYOU BIO - zöld tea

A szavak nem elegek. Leírni pár mondatban ezt az egyedülálló ízű, nagyszerű illatú és gondosan előállított zöld púderes teát még az ősi japán mestereknek és a jelenlegi Matcha imádóknak se sikerült. A tiszta zöld színét egyszerűen látni kell, a szétkeverését a forró vízben át kell élnie. Csak akkor lesz a Matcha tökéletes. Ebben az esetben a Matcha BIO prémium minőségben! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »