

MATCHA CHINA - zöld tea
Hogy készítik a japán Matcha-t a kínai termelők? Nagyon is jól! A jellegzetes ízű speciális zöld tea nem veszít semmit az erejéből, sőt, mondhatnánk, hogy gazdagabb és erősebb. Matcha China, ezek a legnagyobb minőségű teafalevelek, óvatosan szüretelve, érzéssel szárítva és szeretettel őrölve. Az enyhe zöld por tiszta kivonata a becsületességnek és a zöld teák hagyományainak.
Összetétel
Zöld tea Matcha China 100%Infúzió és tea íz
A Matcha íze rendkívül érdekes. Először felismerjük az édes ízt, nem nem túl jelentős. Utána egy puha, könnyű fanyarság tör ki a szájban. A kínai Matcha, ellentétben a japánnal, sokkal hangsúlyosabb és teljesebb. Az ital, amelyet habverővel való veréssel állítanak elő, összetéveszthetetlen smaragdzöld színű. Az illata diszkrét, gyenge füves.
A tea eredete
Érdemes megjegyezni, hogy a Matchát tipikus japán teának tartjuk, amikor a kínai buddhista szerzetesek elkezdték porrá törni a tealeveleket és használni (elsősorban), mint gyógyszert. Állítólag ez történt a 7. században, a 12. században a Matcha Japánba is behatolt. Eisai vitte oda be, a teák könyvének szerzője (megjelent 1190-ben), amelyben szintén ábrázolta a Matcha csodálatos hatásait. Az egyedülálló italt elkezdték használni a mai híres Csánoju (Chao-no-yu) teaszertartáson. Valószínűleg a 16. századból származik, és a szamuráj előjoga volt. Több száz évig a Matchát a kiváltságos japán elitnek tervezték. Európában és Amerikában csak a 20. században érkezett meg.
Ellentétben a hagyományos zöld teákkal, a Matchát porra porítják és fogyasztják, nem csak öntetként. Ezzel a szervezet számára maximális egészségügyi előnyökkel jár. Használatuk akár 15-szor magasabb, mint a sima zöld teának.
A kínai tealevél (Camellia sinensis) leveleit kora tavasszal betakarítják Matcha termelésére. Csak a legjobb leveleket választják ki. A betakarítás előtt a teacserjéket jól fel kell készíteni - négy hétig óriási nádszőnyeggel és rizsszalmával, van árnyékolva,ami szinte semmilyen fényt nem enged át. A növények így intenzíven termelik a zöld klorofillt, még gazdagabb a színe és különösen magasabb az aminosav-tartalma.
A teát kizárólag kézzel gyűjtik, és nem sodorják, vagy egyéb módon nem forgatják. Közvetlenül a leszedés után húsz másodpercig párolt 180 ° C-on. Ennek az az oka, hogy megállítsuk az enzimek természetes oxidációját és megőrizzük a buja zöld színt és az értékes anyagok túlnyomó többségét. A szárítás nagyon szelíd módon történik a hideg levegő áramlásával. Ezután a leveleket hagyják természetes úton száradni és speciális szerszámokkal vagy berendezésekkel az erek és fás részeket eltávolítják. A kapott anyagot tenchának hívják.
A Tenchát a legfinomabb porrá őrölik púderre emlékeztető. A hagyomány szerint kőmalmot kell használni a daráláshoz.
Rituális előkészítés
A Matcha teája annyira egyedülálló, hogy röviden megemlítjük előkészítésének ünnepségét. Az alapot természetesen a buddhista szerzetesek adták. Ha pontosan megy végig a lépcsőn és a szükséges felszereléssel, akkor a Matcha ital élményét sokszorosan fokozhatja.
Ahhoz, hogy Chanoyu rituális tökéletes legyen, szükség van egy speciális bambusz habverőre Chasen, bambusz kanálra Chashaku magas, széles tea tálra Chawan, tea szűrőre és vászon szalvétára Chakin. Aki valóban törődik a részletekkel, megtarthatja a Matchá-t a Chaire-ban a teát tartalmazó edényben.
Az első lépés a Matcha alapos rostálása tea szűrővel. Készítsünk elő vizet, lehetőleg lágyat, forraljuk fel és hűtsük le 60-80 ° C-ra. Öblítse le a tálat forró vízzel, hogy fel melegedjen, és törölje át egy vászon szalvétával. A bambuszkanállal tegyen két adag Matchá-t a tál aljára, és öntsön rá forró vizet. Ezen a ponton elérkezett a pillanat, amikor fel kell verni az italt a (pamaccsal) verővel. A mozdulatoknak erőteljesnek kell lennie, mérsékelt szögben, a csukló segítségével. A kapott italt vastag hab borítja a végén.
A habverővel távolítsa el a legnagyobb buborékokat a tál körül, és lassan vegye ki. A Matchát nyugalomban igya, elmélyülten, többnyire egyedül.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Használati útmutató
- "Készítsen forró vizet, amely elérte a forráspontot és lehűtött 75 ° C-ra.
- Adjon fél teáskanál Matcha teát egy tálhoz vagy pohárhoz, és öntse le az előkészített forró vizzel (körülbelül 1dcl)
- Használjon teapamacsot vagy elektromos tejhab verőt a Matcha keveréséhez és felveréséhez.
- A ritka felvert hab besűrűsödik egy idő után "

























Tanácsra van szüksége?

6. 7.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

BAMBUSZ KANÁL MATCHA TEÁRA - CHASHAKU

TEAKEVERŐ ECSET MATCHA TEÁRA - CHASEN

HAGYOMÁNYOS JAPÁN MATCHA TÁL - CHAWAN

Tea hőmérő fa tokban
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PI LO CHUN - zöld tea

MATCHA JAPAN UGUISU BIO - zöld tea
