Mandulás karácsony – gyümölcs tea
Ha olyan teát keresett, amely nem csak a karácsony szerelmeseinek, hanem a minőségre és ízre igényes ínyenceknek is tetszene, akkor a keresésnek vége. Bemutatjuk a Mandulás karácsonyt. Merüljön el a gazdag illatban, gyönyörködjön a csodálatos ízben. Az édes mandula, a meleg fahéj és az enyhe citrusos frissesség elbűvölő társai lesznek az ünnepi pillanatoknak.
Összetétel
Alma darabok, Mazsolák, Fahéj, Hibiszkusz, Narancshéj, Méhfű, Mandula szeletek 3%, Természetes aromaInfúzió és tea íz
A mandulás karácsonyi gyümölcstea forró vízzel leöntve gyönyörű, sötét rózsaszínű színt ad. Illata édes, könnyű, enyhén citrusos. Íze a mandulától a marcipánig terjedő mandulával írható le, egy csipetnyi friss almával és naranccsal.
A tea eredete
Mivel ennek a gyümölcsteának a legjellegzetesebb íze valóban a mandula íze, szenteljük neki a következő sorokat.
A mandula a mandulafa (Prunus dulcis) gyümölcsének magja. Az USA meleg és védett területein, különösen Kaliforniában őshonos, ahol a világ jelenlegi termésének túlnyomó többségét betakarítják. A mandula eredeti hazája Közép-Ázsia, Perzsia, Kína, Kis-Ázsia vagy Észak-Afrika lehet. A mandulafa a sárgabarack és az őszibarack rokona.
A mandula amygdalint tartalmaz, amely mérgező lehet, de a termesztett édes mandulában az amygdalin koncentrációja viszonylag alacsony. A mandula fehérjében, szénhidrátokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, és önmagában vagy ételekben fogyasztják. A mandulából mandulatejet vagy mandulaolajat is készítenek, amelyet a kozmetikai iparban használnak.
A mandulából készíthető, rendkívül népszerű finomságok közé tartozik a marcipán - a darált mandulából és cukorból készült édes massza. A sima textúrájáról és finom ízéről ismert terméket gyakran használják cukrászati díszek, cukorkák, csokoládék vagy pralinék töltelékeinek készítéséhez.
A marcipánnak gazdag története van, amely egészen a középkorig nyúlik vissza. Eredetileg Perzsiában állították elő, majd a középkori kereskedőknek köszönhetően később Európába, különösen Olaszországba és Spanyolországba is eljutott. A középkori Európában az emberek luxuscsemegének tartották. A marcipán a mai napig népszerű az egész világon. Különböző kulturális és szezonális ünnepekhez, például a karácsonyhoz és a húsvéthoz kötjük.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 8-10 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
- Öntse le a gyümölcs teát 95 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 8-10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.