06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Málna levél (FOLIUM RUBI IDAEI) - gyógynövény

Kód: 1362
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Hívják népies magyar nevén boldogasszony csipkéje vagy himpér, de leggyakrabban málna. Különösen népszerű a gyomor- és bélpanaszoknál, általában nem hiányzik a szülésre készülő nők otthonából sem. A málna levél a C-vitaminon kívül tartalmaz A és E  vitaminokat ásványi anyagokat és csersavat.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
2 625 Ft /250 g 1 050 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
EU
Íz
Íz:
Enyhén fanyar, Nem jellegzetes
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
1 éves kortól

Összetétel

Málna levelek 100%

A gyógynövény infúziója és íze

A levelek keserűsége kombinálódik az édességgel. A varázslatos borostyán színű infúzió kellemesen lepheti meg a finom málna illatával és ízével.

A gyógynövény eredete

A szeder málna vagy a málna cserje (latinul Rubus idaeus), karcsú ágaival tiszteletben tartja "egy darabja sem veszik kárba" elvet.

Mindannyian tudjuk, hogy az édes lélek, amelynek tipikus színét a legenda szerint Zeusz dajkája adta neki, amikor a málna tövise megszúrta. De kevesen tudják, hogy őseink is élvezték már a málnát bár a vad variációját A középkorban a gyümölcslé festékként szolgált a festészetben.

A Fülöp-szigeteken néhány ember továbbra is úgy gondolja, hogy a bokor összefonódott ágai a gonosz szellemeket kiszorítják lakásukból. Németországban a ló testéhez kötött még a legforróbb vérű mént is megszelídíti.

És a levelek? Az indiai cherokee törzs női, az európai és ázsiai füves asszonyok esküsznek rá.  Megőrzött dicséret hangzik a kontinenseken keresztül, és nemcsak a görög mítoszokban, a római orvosi írásokban, hanem a kínai népi orvoslásban is megtalálható.

A vadon élő málnacserjék egész Európát, Ázsia egyes részeit és a Bering-szoroson át Észak-Amerikát uralták. Ezért meglepő, hogy az egyes fajták csak 1600 körül fordultak elő, nevezetesen Nagy-Britanniában és Franciaországban. Skócia már régóta ígért föld a málna számára. Az 1950-es években az úgynevezett Raspberry Special, egy különvonat amely rendszeresen importálta ezeket a finomságokat, még Skócia és London között is haladt.

Noha maguk a levelek soha nem érik el a lédús málna népszerűségét, nem szabad lenézni. Tavasszal gyűjtik, mielőtt a virágok teljesen kifejlődnek. Ennek eredményeként megtartja az összes hasznos anyagot. Az infúzió nemcsak segíti, de a sok levél kivonattól eltérően a málna kellemes ízű és hosszú távon is fogyasztható. És ami a legfontosabb - mindenki fogyaszthatja (csak a várandós anyáknak kell várniuk a terhesség 35. hetének végéig).

Hatásai - teák

Málna levelek
Hatásai - málna levél

Gyógynövények csomagolásának bemutatása

Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 15 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

1. Öntse le a gyógynövényt 100 ° C-os forró vízzel 2 teáskanál 250 ml arányban.

2. Teáskannába való készítéskor adjon  1 teáskanállal többet hozzá.

3. Áztatási  idő 15 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

10. 28.

Értékelés: kitűnő
Megrendeltem a teát néhány héttel szülés előtt, a gyógyszertárban kapható teával nem lehet összehasonlítani. Nagyszerű.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PU ERH std.
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PU ERH std.

Még egészségesebb, mint azt sejtettük. Ha érdekli, hogy nézett ki és milyen ízű volt a tea kétezer évvel ezelőtt, akkor kóstoljon Pu Erht. Természetesen nem régészeti ásatást kínálunk Önnek, hanem a leghagyományosabb módszerrel készített teát. A rejtélyes kettős fermentáció ad varázslatos képességet a Pu Erhnek. Nem hiába hívják kínai penicillinnek. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
4 047 Ft /250 g 1 619 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.

EGÉSZSÉG ÉS A SZÉPSÉG TEÁJA - keverék
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

EGÉSZSÉG ÉS A SZÉPSÉG TEÁJA - keverék

Ne mondja, hogy nem akarja - szép és egészséges lenni. Mi igen! Sorra vettük az összes fizikai és pszichikai kondícióra jó hatással lévő finomságot és csodatévő szálas teát kevertünk. Vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat ad, gazdag az íze és nem kerül sokba. Még habozik? Erre a teára mindenkinek szüksége van. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 258 Ft /250 g 2 903 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.

NANA MENTA (Mentha spicata)
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

NANA MENTA (Mentha spicata)

Habár vad, de képes megnyugtatni. Marokkóinak is hívják, de Ázsiában, Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon nő. Ismerkedjen meg a vad mentával, ami kíséri az emberiséget. A rómaiak a főzetét inhalálták migrének gyógyítására és a tanoncok koszorúkba fonták őket, amelyeket a fejükön viseltek. Állítólag új gondolatokat sugalltak. Valószínűleg működött is.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 585 Ft /250 g 2 234 Ft /100 g
Szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»