HIBISZKUSZ VIRÁG - karkade
Gyönyörű, nagy és piros a hibiszkusz virága, mint ahogy azt már ismeri. De tudta, hogy Ázsiában, Afrikában, Tájföldön és Kelet-Amerikában nagyon kedvelt gyógynövény frissítő italok készítéséhez? Lekvárok, gyümölcslevek készülnek belőle és ételek fűszerezésére is használják... Ugyanis a hibiszkusz virága kellemesen savanyú ízű és ráadásul sok pozitív hatása van az egészségre.
Összetétel
Hibiszkuszvirág 100%Infúzió és tea íz
A Hibiscus gyönyörű piros majdnem vörös infúziót ad. Illata erős és aromás,íze savanykás. Próbálja ki forró italként, de ne felejtse el a jeges változatát. Mindkét esetben kiváló íze és tulajdonságai vannak.
A tea eredete
A hibiszkusz elegendő fényt és hőt igényel a sikeres növekedésért. Ezért elterjedt trópusi és szubtrópusi területeken a mérsékelt övben. A vadon ritkán fordul elő. Gyakran találkozunk velük kertészetekben, botanikus kertekben vagy háztartásokban. Szobanövényként számos fajban létezik, gyakran termesztik alacsony páratartalmú lakásokban.
Az eredeti élőhelyen cserje, félfa vagy fa formába. Lehet lombhullató vagy örökzöld. A tea készítéséhez sudani hibiszkusz (Hibiscus sabdariffa)használnak. Ez a cserje eléri akár két méter magasságot is. Vaskos zöld levelekkel és piros közepű fehér virágokkal rendelkezik. A termése általában hosszúkásak és magokat tartalmaznak. Különösen számukra a hibiszkusz rokonát termesztik - az okra néven ismert hibiszkusz.
A hibiszkusz az egyiptomi mitológia mitikus Ibis madárja. Az egyiptomiak esetében tipikus a hibiszkusz teát kortyolgatni. A Hibiszkuszt szinte minden italban használják. A tea előkészítésére szánt szudáni Hibiszkus szárított virágait Karkade néven hívják. Az egyiptomi nemzeti teát kávézókban, vízipipázáskor és rendszeres társas összejövetelekben isznak.
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Tea elkészítése
100 °C | 10 perc | 1 és 2 teáskanál 1,5 dl-enként |
Használati útmutató
- Öntse le a hibiszkuszt forró vízzel (100 ° C) 1-2 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1-2 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 10 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
3. 15.
3. 31.