

LAPACHO NARANCCSAL ÉS CITROMMAL
Még nem próbálta a Lapachot? Az amazoni esőerdő kincse ez a magas fa kérgének a főzete, amelyet az indiánok és a vikingek is dicsértek. Iktassa be a rendszeres folyadék fogyasztásába. Naponta kényeztesse magát egy bögrényivel vagy akár egy egész teáskannával, de soha ne hagyja a Lapachot alumíniummal érintkezni. Ha ezt betartja, akkor kellemes italt kap csodálatraméltó képességekkel.
Összetétel
Lapacho Matto Gosso, Citrom héj, Narancshéj, Természetes aromaA tea főzete és íze
Annak érdekében, hogy a klasszikus Lapacho étvágygerjesztő legyen, citromot és narancsot adtunk hozzá. Ennek az eredményeképpen az ital természetesen keserédes, gyengén vanília, és nagyon érezhetően citrus ízű. A tea főzete rézszínű, az illata pedig nagyon kellemes.
A tea eredete
A Lapacho nem gyógynövény, se nem fűszer, sem pedig gyümölcs. Ez a Tabebuia impetiginosa fa kéregének a belső része, amelyet évente maximálisan kétszer, gyengéden és gondosan takarítanak be. Hozzá kell tenni, hogy e célból csak 40 éven felüli fákat választanak ki, amelyeket nem károsít hosszú távon a "kezelés". A Tabebuia impetiginosa Bolívia, Peru, Argentína, Paraguay és Brazília területén nő. Nyilvánvaló, hogy a híres "perui" kincsek közé tartozik. Az elsők, akik felismerték a fa belső kéregének a kiváló képességeit, természetesen a helyi indiánok voltak. Lázra, nehézlégzésre, és méregtelenítésre használták. Ma a Lapacho a leggyakrabban kivonatok, vagy tabletták formájában kapható. Ezen kívül krémekhez, vagy szpréjekhez is adagolják. De egyre többen a tiszta, természetes termékre voksolnak. Az ital elkészítéséhez szükséges 20 perc alatt egyensúlyba kerülnek az értékes, kiváló minőségű anyagok. Az úgynevezett "gyógyító fát" a fa törzséből nyerik. Csak nagyon képzett szakember teheti meg ezt a lépést. A latin Tabebuia impetiginosa nevű fák 20 méter magasak, és magas életkort élnek meg. A legidősebb fák állítólag 700 évesek. Gyönyörű rózsaszín, vagy lila virágokkal tűnnek ki a többi fától, a levelei oválisak, bordázottak. Lapacho tea elkészítéséhez ajánlott üveg, porcelán, vagy rozsdamentes edényt használni. A Lapachot nem ajánlott alumínium edényben elkészíteni, vagy alumínium kanállal kevergetni. Az alumínium csökkenteni a hatásait.
Használati útmutató
- Ízlés szerint adagoljuk kb 1 evőkanál Lapacho-t 1 liter vízhez.
- Ebből az adagból 4 csésze teát készítünk.Tegye a Lapacho-t forró vízben.
- Ajánlatos körülbelül öt percig főzni és kb. 20 percig áztatni.
- Keverjük össze fából készült kanállal vagy bottal. Lapacho-t hidegen is ihatjuk.




















Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

LAPACHO MATTO GROSSO

PU ERH std.
