LAPACHO MATTO GROSSO
A dél-amerikai indiánok számára ez az Istenek fája. A botanikusok Tabebuia impetiginosa-nak nevezik. Mi meg azt gondoljuk róla, hogy gyógyfa. A megelőző hatásai fantasztikusak.
Összetétel
Lapacho Matto Gosso 100%Infúzió és tea íz
A Lapacho fa kérgét öt percig főzzük, majd húsz percig áztatjuk. Az ital a végeredményben rézszínű. Az illata tölgyes, enyhén vanília, citrom utóízzel. Az íze nem mindenkit csábít el– fanyaran keserű, de kissé nyugtató és meleg is. De megtalálhatja az eredetiséget és élvezheti.
A tea eredete
A Lapacho a brazil-argentin határtól származik. Számos betegséget kezeltek a kérgével az indiánok, különösen Közép- és Dél-Amerikában. Ezen kívül számos eszközt és íjat készítettek belőle. A Lapacho az európaiak számára ismert volt a Vikingek idején, akik az utazásuk során cseréltek értéktárgyakat az öreg kontinensről. Örökzöld fa jellegzetes vörös és lila virágokkal az esőerdőkben nőnek Argentína, Paraguay és Brazília. 15-20 métert is el ér és akár 700 évig is él.
Az öntethez fa belső kérgét használják. Ez olyan érzékeny mintavétel útján érhető el, amely nem károsítja a fát. A vágást követően a kérget sötét, száraz helyen tárolják, ahol szárítják. A levelektől és a többi gallyaktól megtisztítják, és áramló levegővel szárítják. Mielőtt a Lapacho-t speciális zsákokba csomagolják jutából és jelölt tételszámmal látják el a kémiai analízishez mintákat vesznek. A Lapacho a portugál Pau D´Arco vagy Taheebo és Ipe Roxo néven is ismert.
Gyógynövények csomagolásának bemutatása
Kiváló minőségű alumínium csomagolás, amely lehetővé teszi a visszazárást nyitás után. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a gyógynövények jellegét. A gyógynövények mindig hermetikusan lezártak a csomagolásban, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. Erre a három dologra rendkívül érzékenyek a gyógynövények, és nagy hatással van a gyógynövény és az infúzió végső minőségére.
Használati útmutató
- Ajánlatos körülbelül öt percig főzni és kb. 20 percig áztatni.
- A lapacho kizárólag külső használatra szánt infúziók készítéséhez használt nyersanyagként kerül forgalomba.
- A lapacho az élelmiszer-szabvány szerint kerül feldolgozásra, de az 58/2018. sz. rendelet szerint nem használható fel élelmiszerként.
Tanácsra van szüksége?
10. 9.
3. 14.
12. 20.
4. 12.