06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

Kenya Kangaita FOP - fekete tea

Kód: 1762

Csak az első hajtások és rügyek! A Kenya magas hegyeiben termesztett teafák fiatal, puha levelei csodálatos teaélményt garantálnak. A Kenya Kangaita FOP intenzív ízű, amelyben könnyen megkülönböztethetőek a gyümölcsök és a fűszerek. Tejjel remekül fogyasztható, de ha inkább egy erős italt szeretne, készítse el kiegészítők nélkül. A klasszikus fekete teák minden kedvelőjének tetszeni fog.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 903 Ft /250 g 2 361 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kenya
Vidék
Vidék:
Mount Kenya
Íz
Íz:
Gyümölcsös, Fűszeres, Intenzív
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2000 m

Összetétel

Fekete tea Kenya Kangaita FOP 100%

Infúzió és tea íz

A Kenya Kangaita FOP gyönyörű, rézszínű infúziót biztosít. Íze édesnek, intenzívnek, de kiegyensúlyozottnak mondható. A gyümölcsös jegyek és a fűszerek vonzó nyomai egyaránt megtalálhatók benne. Bár ez egy erős tea, mégis lágy és finom.

Egy kis tejjel nagyon finom, és finoman édesítve is kipróbálhatja.

A tea eredete

A tea Kenya egyik alapélelmiszernövénye, ezért nagy gondot fordítanak rá. A kisebb ültetvényeket üzemeltető gazdák többségét a Kenya Tea Development Agency gondozza, amelynek feladata a kenyai tea betakarításának, feldolgozásának, termelésének és értékesítésének irányítása. Felügyel 66 feldolgozóüzemet és több mint félmillió mezőgazdasági termelőt.

A kelet-afrikai ország a CTC (Crush, Tear, Curl) néven ismert fekete tea vezető exportőre. Az ilyen tea apró golyókra hasonlít, mivel a tealeveleket összetörik, összetépik és összetekerik. Nem ez a helyzet a Kenya Kangaita FOP esetében, amelynek nevében a Flowery Orange Pekoe felirat szerepel, ami azt jelenti, hogy ez egy egész leveles tea, amely a rügyekből és az első levelekből készül. A tea ezért lágy és kellemes ízű.

A kenyai tea íze állítólag "más". A tea szerelmesei "élénknek", gazdag és erős ízűnek, ugyanakkor könnyűnek és nagyon kellemesnek írják le. A kenyai fekete teák egyediségében tagadhatatlanul szerepet játszik a természet. A teafák mély vörös, ásványi anyagokban gazdag talajon nőnek, az ültetvényeket esőerdő veszi körül, és körülbelül 2 000 méteres magasságban találhatók. A hosszú napsütéses órák, valamint a kedvező csapadékviszonyok lehetővé teszik a cserjék számára, hogy nagy mennyiségű antioxidánst és más anyagokat termeljenek, amelyek felelősek a kapott főzet egyedi aromájáért és ízéért. Az ültetvényeket nagyon gyakran biogazdálkodási rendszerben működtetik, így a cserjék nem kerülnek kapcsolatba iparilag előállított műtrágyákkal vagy kezelésekkel.

A Kangania Tea Factory, ahonnan ez a tea származik, kiváló minőségű ortodox teák feldolgozására specializálódott, és Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkezik.

Most már csak a fekete tea feldolgozási folyamatát adjuk hozzá, hogy teljes legyen az információ. A betakarítás kézzel és nagyon gondosan történik a kenyai teakertekben, ahol minőségi fajtákat termelnek. A leszedés után a dolgozók hagyják, hogy a levelek rövid ideig fonnyadjanak, majd megforgatják őket, hogy lebontsák a szerkezetüket és elindítsák az oxidációs folyamatot. Ebben a szakaszban figyelemmel kell kísérni a tea hőmérsékletét, páratartalmát és az oxidáció idejét. Amint a tea elérte a kívánt érzékszervi tulajdonságokat, a szárítóhelyiségekbe kerül. Végül pedig szét kell válogatni, csomagolni és el készíteni a szállításra.

Hatásai - teák

Fekete tea
Hatásai - fekete tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 100 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

1. Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - fekete tea

Ez az Assam öt csillagot érdemel az összes kategóriában.  A helyiek nagyon erősen és nagyon édesen fogyasszák. Tejet is adnak hozzá, a Himalájában pedig kardamonnal és egyéb fűszerekkel ékszerezik. Apró csészékbe töltik, édes péksüteményt szolgálnak mellé. Indiában a teafogyasztás a nap középpontja, a párbeszédek és az üzletkötések pillanata. Inspirálódjon! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
5 719 Ft /250 g 2 288 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.

CHINA KEEMUN CONGU - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CHINA KEEMUN CONGU - fekete tea

Tökéletes! Kínai magas minőség a fekete teák között, gazdag, gyümölcsös utóíz leheletnyi füstösséggel. A China Keemun Congu a reggeli gyors indításhoz tökéletes és segít átvészelni a délutáni fáradtságot. Elég koffeint tartalmaz ahhoz, hogy a napjaiból boldog kitörő energiájú utazást varázsoljon. Ezért is használják kiemelkedő angol fekete teakeverékekbe. És az az illat, luxus! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 030 Ft /250 g 3 612 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - fekete tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GOLDEN NEPAL FTGFOP 1 SECOND FLUSH - fekete tea

Már a nevéről is világos, hogy ez a tea a világhírességek közé tartozik. Magas hegyek között nőtt, kivételes gondossággal ápolták és a legnagyobb minőségű levelekből készült. A nepáli fekete tea delikátesz, lágy és enyhe virág ízzel rendelkezik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 886 Ft /250 g 4 355 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 2024. 06. 26.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»