

Kenya Kangaita FOP - fekete tea
Csak az első hajtások és rügyek! A Kenya magas hegyeiben termesztett teafák fiatal, puha levelei csodálatos teaélményt garantálnak. A Kenya Kangaita FOP intenzív ízű, amelyben könnyen megkülönböztethetőek a gyümölcsök és a fűszerek. Tejjel remekül fogyasztható, de ha inkább egy erős italt szeretne, készítse el kiegészítők nélkül. A klasszikus fekete teák minden kedvelőjének tetszeni fog.
Összetétel
Fekete tea Kenya Kangaita FOP 100%Infúzió és tea íz
A Kenya Kangaita FOP gyönyörű, rézszínű infúziót biztosít. Íze édesnek, intenzívnek, de kiegyensúlyozottnak mondható. A gyümölcsös jegyek és a fűszerek vonzó nyomai egyaránt megtalálhatók benne. Bár ez egy erős tea, mégis lágy és finom.
Egy kis tejjel nagyon finom, és finoman édesítve is kipróbálhatja.
A tea eredete
A tea Kenya egyik alapélelmiszernövénye, ezért nagy gondot fordítanak rá. A kisebb ültetvényeket üzemeltető gazdák többségét a Kenya Tea Development Agency gondozza, amelynek feladata a kenyai tea betakarításának, feldolgozásának, termelésének és értékesítésének irányítása. Felügyel 66 feldolgozóüzemet és több mint félmillió mezőgazdasági termelőt.
A kelet-afrikai ország a CTC (Crush, Tear, Curl) néven ismert fekete tea vezető exportőre. Az ilyen tea apró golyókra hasonlít, mivel a tealeveleket összetörik, összetépik és összetekerik. Nem ez a helyzet a Kenya Kangaita FOP esetében, amelynek nevében a Flowery Orange Pekoe felirat szerepel, ami azt jelenti, hogy ez egy egész leveles tea, amely a rügyekből és az első levelekből készül. A tea ezért lágy és kellemes ízű.
A kenyai tea íze állítólag "más". A tea szerelmesei "élénknek", gazdag és erős ízűnek, ugyanakkor könnyűnek és nagyon kellemesnek írják le. A kenyai fekete teák egyediségében tagadhatatlanul szerepet játszik a természet. A teafák mély vörös, ásványi anyagokban gazdag talajon nőnek, az ültetvényeket esőerdő veszi körül, és körülbelül 2 000 méteres magasságban találhatók. A hosszú napsütéses órák, valamint a kedvező csapadékviszonyok lehetővé teszik a cserjék számára, hogy nagy mennyiségű antioxidánst és más anyagokat termeljenek, amelyek felelősek a kapott főzet egyedi aromájáért és ízéért. Az ültetvényeket nagyon gyakran biogazdálkodási rendszerben működtetik, így a cserjék nem kerülnek kapcsolatba iparilag előállított műtrágyákkal vagy kezelésekkel.
A Kangania Tea Factory, ahonnan ez a tea származik, kiváló minőségű ortodox teák feldolgozására specializálódott, és Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkezik.
Most már csak a fekete tea feldolgozási folyamatát adjuk hozzá, hogy teljes legyen az információ. A betakarítás kézzel és nagyon gondosan történik a kenyai teakertekben, ahol minőségi fajtákat termelnek. A leszedés után a dolgozók hagyják, hogy a levelek rövid ideig fonnyadjanak, majd megforgatják őket, hogy lebontsák a szerkezetüket és elindítsák az oxidációs folyamatot. Ebben a szakaszban figyelemmel kell kísérni a tea hőmérsékletét, páratartalmát és az oxidáció idejét. Amint a tea elérte a kívánt érzékszervi tulajdonságokat, a szárítóhelyiségekbe kerül. Végül pedig szét kell válogatni, csomagolni és el készíteni a szállításra.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
1. Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
3. Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CEYLON ORANGE PEKOE - fekete tea

KENYA GFOP MILIMA GOLDEN TIPPED - fekete tea
