

JAPAN SENCHA YABUKITA – zöld tea
Kevés ember dicsekedhet azzal, hogy a munkája teljesen megváltoztatta a felkelő nap földjének a tea bajnokságát. Egy Sugiyama Hikosaburo nevű férfi a teacserjékből kinemesítette a Yabukita fajta teafát, így neki köszönhetjük, hogy mi is élvezhetjük minden egyes csésze zöld teából származó tökéletes ízek játékát.
Összetétel
Zöld tea Japán Sencha Yabukita 100%A tea infúziója és íze
A Japan Sencha Yabukita első osztályú minőségét nem csak a magával ragadó umami aromája, bizonyítja, amelyet az első infúziója során élvezhetünk ki a leginkább, de az ezt követő infúziói is teljes, és kiegyensúlyozott ízűek, több mint kellemes illattal kombinálva.
A tea eredete
A Shizuoka prefektúra a japán Honshu szigeten található. Hűvösebb éghajlata miatt Sugiyama Hikosaburo teatermelő 1908-ban úgy döntött, hogy kipróbálja két új fajtájának a képességeit. Yabukitának, és Yabuminaminak nevezte el őket. A Yabu a bambusz ligetek elnevezéséből származik, a kita jelentése észak, és a minami jelentése dél. Természetesen a levelek minősége mellett főleg arra fektették a hangsúlyt, hogy tudnak a növények ellenállni a hidegnek. A Yabukita ezen a téren magasan nyert. Évek óta végzett tesztelése után 1953-ban regisztrálta a növényeket, és így megnyitotta az ajtót a japán teatermesztés megváltozása felé. Azóta Yabukita fokozatosan elterjedt az ország legtöbb ültetvényében, ám Shizuoka régióban továbbra is fenntartja a kiváltságos helyét. Japán Sencha Yabukita prémium minőségű tea. Az előállításához használt levelek az első betakarításból származnak.
Ezért is tartalmazzák a legfontosabb anyagokat, amelyek a híres könnyedségű, és a jellegzetes umami aromához szükségesek. Ezen kívül csak a legfelső leveleket takarítják be, amelyek magukban tartják a frissességüket, megtartják az élénk színüket, a belőlük készült főzet pedig édeskés ízű. A Sencha teljes napsütésben érlelődik, más fajtákkal ellentétben. A betakarításuk után a tealeveleket megpárolják, így megakadályozzák azok további oxidációját. Ezután a tealeveleket finom tű alakba sodorják, és a végül kiszárítják. A viszonylag egyszerű termesztésének, és a főzete előállítási módjának köszönhetően a Sencha Japánban a legnépszerűbb tea. A 17. században Kínából importálták, napjainkban pedig a termelés akár 80% -át is alkothatja.
Az utóbbi években elterjedt a jeges tea változatának a fogyasztása, amely különösen nyáron nagyon frissítő hatású. Az előállítását kipróbálhatja a cold brew segítségével is. A jeges zöld tea elkészítéséhez csakis a legjobb minőségű teákat használja fel, különben a kapott ital nem fogja elérni a kívánt tulajdonságokat.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a teát 70-80 °C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea
