JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO - zöld tea
Két szóval: nagyon kellemes. A hagyományos tea prefektúrából származó japán sencha örömet szerez a tapasztalt teakedvelőknek, és kellemesen meg fogja lepni a zöld teákkal kezdőket. A virágos, enyhe, végül édes infúzió frissítést hoz, amelyet bármikor és bárhol értékelni fog. A japánok köztudottan egész nap magukkal viszik a teájukat. Próbálja ki Ön is. A Japán Sencha Shizuoka BIO lesz a kedves partnere.
Összetétel
JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO 100%A tea infúziója és íze
A Japán Sencha Shizuoka BIO aranyzöld színű infúziót és szép, virágos illatot ad. Kóstolás után vonzza könnyedségével, virágnyomaival és enyhe édességével. Mivel ez egy klasszikus zöld tea, egy tipikus fanyar íz is vár Önre. Ebben az esetben azonban a tea visszafogott, gyönyörűen kiemelt karakterének tűnik.
A tea eredete
Ha be akarjuk mutatni a Shizuoka prefektúrát, ahonnan ezt a teát hoztuk, akkor kezdhetjük azzal, hogy megnézzük a Japan Guide-ot. Megállapítja, hogy Shizuoka-ken, amelyet néha Japán Riviérának is neveznek, a Csendes-óceán partján, a Csubu régió déli részén található. Figyelemre méltó helyek a Mount Fuji (Fuji-hegy) az Izu-félsziget, a Shizuoka (a prefektúra fővárosa), majd a Hamanako-tó vagy - és mi érdekelnek minket leginkább - a Kakegawa, egy teafőző központ. Kevesebb, mint két órányira van Tokiótól, a Tokaido Shinkansen útvonalon, és teaültetvényei messze hullámoznak minden irányban.
A tea az egész preferektúrának, Japánhoz hasonlóan, a gazdaság fontos eleme. A családok százezrei függenek termesztésétől, előállításától, feldolgozásától és értékesítésétől. Végül is csak a Shizuoka prefektúrában 21 000 hektár teafát gondoznak (ez meghaladja az ország összes ültetvényének 40 százalékát). Évente Shizuoka mintegy 40 000 tonna zöld teát állít elő 600 feldolgozó üzem segítségével. Ugyancsak nem érdektelen, hogy a helyi szakértők tapasztalatai más teaterületeken is felhasználnak - a Japánban szüretelt tealevelek 70 százalékát Shizuokában dolgozzák fel.
Az organikus Senchát 1500 méter feletti magasságban termesztik, ami garantálja a tea gyakori esőzését és a kedvező átlagos hőmérsékletet. Nyáron az ideális tartomány 14-16 fok, télen nem kevesebb, mint -6 Celsius fok. A kínai teanövényeket (Camellia sinensis) dugványokból termesztik, és két évvel azután, hogy meggyökereznek, átültetik a teaültetvényekre. A növények érése általában 4-8 évig tart. Ezek során a teafákat óvatosan meg kell metszeni, hogy a levelek egyenletesen ellepjék. Becslések szerint a Shizuoka prefektúra gazdálkodóinak évente mintegy 120 órányi munkát kell fordítaniuk az ültetvények minden tizedére.
A sencha tea leveleinek betakarítása általában első alkalommal történik az évben. Az ilyen termést ichanchának (az első tea) nevezik, és Shizuoka prefektúrában az ideje áprilisban és májusban van. A hibernálás után a levelek tele vannak tápanyagokkal, háromszor több L-theanint tartalmaznak, amely a tea édességének forrása, mint a következő szüretből (nibancha) származó levelek. A Sencha-feldolgozás 10 pontra osztható: kézi gyűjtés, hervadás, gőzölés (a levelekben lévő enzimek oxidáló és fermentáló hatásának megállítása), hűtés, préselés, első hengerlés, hengerelés és alakítás, második hengerlés, végső hengerlés és szárítás.
Tea csomagolásának bemutatása
A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.
Tea elkészítése
70-80 °C | 2-3 perc | 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez |
Használati útmutató
A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel (kb. 2 perc a víz felforralása után)1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Tanácsra van szüksége?
8. 17.