06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN KAMAIRICHA BIO – zöld tea

Kód: 1473

Tealevelet a serpenyőre? Az egyedülálló kamairicha zöld tea esetében a válasz határozottan igen! Sőt, a nehéz, vasból készült serpenyő alkalmazása az alfája, és az omegája a kamairicha zöld tea előállításának. Az úgynevezett „kínai módszer”, vagyis a száraz levegővel való perzselés manapság Japánban szerte nagyon ritka. És, maga a kamairicha is valódi ritkaság - egyes források szerint az egész japán tea termelésnek csak egy százalékát teszi ki.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
24 468 Ft /250 g 9 787 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Miyazaki
Íz
Íz:
Füstös, Frissítő
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100%

A tea infúziója és íze

Japán Kamairicha ökológiai minőségű zöld tea, lenyűgözi Önt az enyhén pörkölt ízével, és a friss tónusaival.

A tea eredete

Egész a Ming-dinasztia korszakáig nyúlik vissza ennek az ősi pörkölési technikának az eredete, miszerint a tealevelek egy speciális serpenyőben pörköli meg. Ezekben az időben a japánok a kínai teamesterektől lesték el ezt a technikát, mivel elvarázsolta őket az így előállított teának a sajátos íze, és az illata.

Jelenleg Miyazaki területe híres ennek a technikának az alkalmazásáról. A Honshu szigetén lévő Shizuoka prefektúrából származó tea szintén nagy elismerést kap. A területet japán Riviérának is nevezik, itt találhatunk rá a kamairicha pörkölt tea legjobb termelőire.

Sajnos az eljárás során a kivitelezők gyakran komoly égési sérüléseket szereznek, emiatt az évszázadok során a felkelő nap földje fokozatosan visszatért a tealevelek megpárlásához, annak ellenére, hogy a folyamat egyes részeit már gépesítették is.

Manapság ez egy nagyon ritka, és lokalizált alkalmazás. Csak nagyon korlátozott számú termelőnél találja meg ennek a technikának az alkalmazását, általában a kiválasztott, minőségi teák előállításakor alkalmazzák, vagy oktatás céljából. Leggyakrabban családi ültetvények alkalmazzák, amelyek így őrzik meg a hagyományaikat.

A tealeveleket a betakarításuk után egy kis ideig hagyják megpihenni. A kamut, vagyis a nagy serpenyőt ezután felhevítik, és rászórják a tealeveleket. Az állandó rázásuk, és keverésük közben a tealevelek lassan megperzselődnek, mely hatására leáll a levelek oxidációja. A tealevelek pörkölését nagy figyelemmel kísérik, mivel fontos, hogy megmaradjon a levelek színe, és a külleme. Ezt követi a levelek gondos átválogatása, és a tipikus, sodort, tű alakba történő átalakításuk. Korábban ez az eljárás manuális munkán alapult, a gépek mai segítségének ellenére, mégis a fő hangsúly a több éves gyakorlat, és a teamesterek szinte perfekcionizmusában rejlik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a zöld teát 70–80 ° C-os vízzel (kb. 2 perc a forrás után), 1 teáskanál 1,5–2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN KUKICHA - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN KUKICHA - zöld tea

A nádsziták alatt egy állandóan aktív vulkán lábánál egy szubtrópusi éghajlatú szigeten. Így nőnek a tea fák, létrehozzák a nem szokványos, rendkívül ízletes és egészséges teát. Kukicha, ezek nem klasszikus tealevelek, hanem szárak és gallyak. Bár senki sem számított rá, de kiváló friss öntetet adnak, kombinálva édesen krémes, könnyű dió és kellemes fanyar ízzel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 468 Ft /250 g 5 387 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea

A hegyvidéki Kyushu sziget híres Japán legaktívabb vulkánjáról, forró forrásairól és gazdag történelméről, valamint kiterjedt teaültetvényekről. Évszázadok óta tökéletes tisztaságú és finom illatokkal és ízekkel látják el a világot. Japán Gyokuro a BIO minőségben az egyik legjobb. Nádas szőnyeg árnyékában növekszik, finoman lágy és gyümölcsös édes. Ennek a teának, a beceneve Jade Dew. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
29 032 Ft /250 g 11 613 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - zöld tea

Igazi ritkaság a Miyazaki prefektúrától. Ez a prémium osztályú sencha mindent tartalmaz, amit egy ilyen típusú teának tartalmaznia kell. Játékosan serkenti az elmét és az energiahullámmal elárasztja a szervezetet. Ugyanakkor egyedi megjelenésével, feldolgozási módjával és egyedi ízével, jellegzetes umamival előkészíti a japán zöld tea szerelmeseit példátlan élményhez, amely egyszerűen ellenállhatatlan. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
18 694 Ft /250 g 7 477 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »