06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN KAMAIRICHA BIO – zöld tea

Kód: 1473

Tealevelet a serpenyőre? Az egyedülálló kamairicha zöld tea esetében a válasz határozottan igen! Sőt, a nehéz, vasból készült serpenyő alkalmazása az alfája, és az omegája a kamairicha zöld tea előállításának. Az úgynevezett „kínai módszer”, vagyis a száraz levegővel való perzselés manapság Japánban szerte nagyon ritka. És, maga a kamairicha is valódi ritkaság - egyes források szerint az egész japán tea termelésnek csak egy százalékát teszi ki.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 732 Ft /250 g 8 293 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Miyazaki
Íz
Íz:
Füstös, Osvěžující
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

100%

A tea infúziója és íze

Japán Kamairicha ökológiai minőségű zöld tea, lenyűgözi Önt az enyhén pörkölt ízével, és a friss tónusaival.

A tea eredete

Egész a Ming-dinasztia korszakáig nyúlik vissza ennek az ősi pörkölési technikának az eredete, miszerint a tealevelek egy speciális serpenyőben pörköli meg. Ezekben az időben a japánok a kínai teamesterektől lesték el ezt a technikát, mivel elvarázsolta őket az így előállított teának a sajátos íze, és az illata.

Jelenleg Miyazaki területe híres ennek a technikának az alkalmazásáról. A Honshu szigetén lévő Shizuoka prefektúrából származó tea szintén nagy elismerést kap. A területet japán Riviérának is nevezik, itt találhatunk rá a kamairicha pörkölt tea legjobb termelőire.

Sajnos az eljárás során a kivitelezők gyakran komoly égési sérüléseket szereznek, emiatt az évszázadok során a felkelő nap földje fokozatosan visszatért a tealevelek megpárlásához, annak ellenére, hogy a folyamat egyes részeit már gépesítették is.

Manapság ez egy nagyon ritka, és lokalizált alkalmazás. Csak nagyon korlátozott számú termelőnél találja meg ennek a technikának az alkalmazását, általában a kiválasztott, minőségi teák előállításakor alkalmazzák, vagy oktatás céljából. Leggyakrabban családi ültetvények alkalmazzák, amelyek így őrzik meg a hagyományaikat.

A tealeveleket a betakarításuk után egy kis ideig hagyják megpihenni. A kamut, vagyis a nagy serpenyőt ezután felhevítik, és rászórják a tealeveleket. Az állandó rázásuk, és keverésük közben a tealevelek lassan megperzselődnek, mely hatására leáll a levelek oxidációja. A tealevelek pörkölését nagy figyelemmel kísérik, mivel fontos, hogy megmaradjon a levelek színe, és a külleme. Ezt követi a levelek gondos átválogatása, és a tipikus, sodort, tű alakba történő átalakításuk. Korábban ez az eljárás manuális munkán alapult, a gépek mai segítségének ellenére, mégis a fő hangsúly a több éves gyakorlat, és a teamesterek szinte perfekcionizmusában rejlik.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 70-80 °C Elkészítési idő 2-3 perc Mennyiség 1 teáskanál 1,5-2 dl vízhez

Használati útmutató

  1. Öntse le a zöld teát 70–80 ° C-os vízzel (kb. 2 perc a forrás után), 1 teáskanál 1,5–2 dl arányban.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében).

Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JOONGJAK PLUS BIO - zöld tea

Miért olyan kellemes, friss és illatos a dél-koreai Joongjak? Egyedülálló tulajdonságait  a termékeny  vulkánikus talajon szerezte, amelyen nevelkedett, kristálytiszta víznél, amely öntözte és a kellemes éghajlat, amely körülölelte. Korea a minőségi teatermelők egyike, és az utóbbi években a termelését ismét a keresettek közé sorolják. Az organikus gazdálkodási mód a kártyáiba játszik! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
9 296 Ft /250 g 3 718 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea

A hegyvidéki Kyushu sziget híres Japán legaktívabb vulkánjáról, forró forrásairól és gazdag történelméről, valamint kiterjedt teaültetvényekről. Évszázadok óta tökéletes tisztaságú és finom illatokkal és ízekkel látják el a világot. Japán Gyokuro a BIO minőségben az egyik legjobb. Nádas szőnyeg árnyékában növekszik, finoman lágy és gyümölcsös édes. Ennek a teának, a beceneve Jade Dew. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
24 606 Ft /250 g 9 842 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

LA CUMBRE VALLE DEL CAUCA GREEN EMERALD BIO - ZÖLD TEA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

LA CUMBRE VALLE DEL CAUCA GREEN EMERALD BIO - ZÖLD TEA

A kolumbiai városok nyüzsgő életétől távol, az érintetlen természet közepén, az Andok lábánál egy csodálatos zöld smaragd látott napvilágot. Azonban ez a zöld drágakő nem az ékszerdobozba tartozik, hanem egy forró vízzel teli teáskannába. Dél-Amerikából származó finom ritkaság, ez bizony az egyedülálló és jellegzetes Green Emerald zöld tea, BIO minőségben. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
10 408 Ft /250 g 4 163 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »