

JAPAN KAMAIRICHA BIO – zöld tea
Tealevelet a serpenyőre? Az egyedülálló kamairicha zöld tea esetében a válasz határozottan igen! Sőt, a nehéz, vasból készült serpenyő alkalmazása az alfája, és az omegája a kamairicha zöld tea előállításának. Az úgynevezett „kínai módszer”, vagyis a száraz levegővel való perzselés manapság Japánban szerte nagyon ritka. És, maga a kamairicha is valódi ritkaság - egyes források szerint az egész japán tea termelésnek csak egy százalékát teszi ki.
Összetétel
100%A tea infúziója és íze
Japán Kamairicha ökológiai minőségű zöld tea, lenyűgözi Önt az enyhén pörkölt ízével, és a friss tónusaival.
A tea eredete
Egész a Ming-dinasztia korszakáig nyúlik vissza ennek az ősi pörkölési technikának az eredete, miszerint a tealevelek egy speciális serpenyőben pörköli meg. Ezekben az időben a japánok a kínai teamesterektől lesték el ezt a technikát, mivel elvarázsolta őket az így előállított teának a sajátos íze, és az illata.
Jelenleg Miyazaki területe híres ennek a technikának az alkalmazásáról. A Honshu szigetén lévő Shizuoka prefektúrából származó tea szintén nagy elismerést kap. A területet japán Riviérának is nevezik, itt találhatunk rá a kamairicha pörkölt tea legjobb termelőire.
Sajnos az eljárás során a kivitelezők gyakran komoly égési sérüléseket szereznek, emiatt az évszázadok során a felkelő nap földje fokozatosan visszatért a tealevelek megpárlásához, annak ellenére, hogy a folyamat egyes részeit már gépesítették is.
Manapság ez egy nagyon ritka, és lokalizált alkalmazás. Csak nagyon korlátozott számú termelőnél találja meg ennek a technikának az alkalmazását, általában a kiválasztott, minőségi teák előállításakor alkalmazzák, vagy oktatás céljából. Leggyakrabban családi ültetvények alkalmazzák, amelyek így őrzik meg a hagyományaikat.
A tealeveleket a betakarításuk után egy kis ideig hagyják megpihenni. A kamut, vagyis a nagy serpenyőt ezután felhevítik, és rászórják a tealeveleket. Az állandó rázásuk, és keverésük közben a tealevelek lassan megperzselődnek, mely hatására leáll a levelek oxidációja. A tealevelek pörkölését nagy figyelemmel kísérik, mivel fontos, hogy megmaradjon a levelek színe, és a külleme. Ezt követi a levelek gondos átválogatása, és a tipikus, sodort, tű alakba történő átalakításuk. Korábban ez az eljárás manuális munkán alapult, a gépek mai segítségének ellenére, mégis a fő hangsúly a több éves gyakorlat, és a teamesterek szinte perfekcionizmusában rejlik.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
- Öntse le a zöld teát 70–80 ° C-os vízzel (kb. 2 perc a forrás után), 1 teáskanál 1,5–2 dl arányban.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében).

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN KUKICHA - zöld tea

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
