06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO

Kód: 1642

A teakészítés mestere által létrehozott jade harmat. Így hangzik a Gyokuro Takumi szókapcsolat szabad fordítása. Afelől természetesen nincs kétség, hogy a japán teamesterek valóban az iparág élvonalába tartoznak. Ha mégis rátalálnánk valakire, aki e téren szkeptikus, akkor miután megkóstolta a Kyushu szigetének gyönyörű természetével tökéletes összhangban termesztett Gyokuráját, azonnal megváltoztatja a véleményét.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
36 355 Ft /250 g 14 542 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Japán
Vidék
Vidék:
Kagosima
Íz
Íz:
Friss, Umami
Gyerekek számára
Gyerekek számára:
12 éves kortól
Szüret
Szüret:
Utolsó betakarítás
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Zöld tea Japan Gyokuro BIO 100%

A tea íze és főzete

A tea főzete gyönyörű arany színű, zöld tónusokkal. A tea a frissességével, a váratlan édességével, a gyógynövényes jegyeivel és a jellegzetes umami ízével fogja meglepni.

A tea eredete

Japán legdélibb szigete, Kyushu a hatalmas, aktív Aso vulkánjáról híres. Ennek köszönhetően a felkelő nap országának ezen a részén nincs hiány tektonikus tevékenységből, meleg forrásokból és ásványi anyagokban gazdag talajból. Főleg az utolsó említés add választ arra, hogy miért épp itt találhatók meg a leghíresebb teaültetvények, amelyek specialitása a zöld teák.

Az egyik a Kagoshima prefektúrában található. Kagoshimában egy teljesen egyedi teát állítanak elő, amelyet Takumi-nak becéznek. Ez a Gyokuro teljes mértékben függ az alkotói hozzáértésétől. A tealeveleket organikus módon termesztik, hozzáadott kémia nélkül. Ez azonban gyakgri buktató lehet, hiszen a Gyokuro az úgynevezett árnyékolt teák közé tartozik. A napfény hiánya nagyon jó közeget biztosít a kártevők számára, amelyek megtámadhatják a tealeveleket, és képesek ezeket a tealeveleket teljesen tönkre tenni. A tapasztalat, a generációkon át bevált módszerek és a türelem azonban csodákra képesek, ezért a Gyokuro Takumi BIO legalább tizennyolc, de leggyakrabban akár harminc napig is boldogan növekedhet az árnyékban. A teafák árnyékolása mindig tavasszal történik, így az árnyékolásuk után azonnal le lehet szüretelni az első rügyeiket, a két mélyzöld leveleikkel együtt, amelyekben a soha nem látott intenzitású ízek és aromák lakoznak. A betakarításukhoz hasonlóan a levelek utólagos vékony tűkké való tekercselése is kizárólag kézzel történik. Így, garantáltan csakis a legjobbminőségű tealevelek jutnak el a fogyasztóihoz.

A szorgalom és a mesterség iránti odaadás a legmagasabb árat kapja a folyamat végén. Ez egy rendkívüli tea, amely a bódító illatával és a finom ízével fogja Önt elvarázsolni. Egy cseppet sem fog belőle a csészéjében hagyni. A fogyasztása közben pedig azon fog gondolkodni, hogy a tea kivételes umami tónusai varázsolták-e el, vagy a tea frissességének és a meglepő édességének a kombinációja.

Hatásai - teák

Zöld tea
Hatásai - zöld tea

Tea csomagolásának bemutatása 

A teák kiváló minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, felnyitás utáni visszazárható. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva a csomagolásban, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak. E három dologra a tea rendkívül érzékeny, és nagy hatással van az ital végső minőségére.

Tea elkészítése

Hőmérséklet 60 °C Elkészítési idő 2 perc Mennyiség 3g/100 ml

Használati útmutató

  1. Első infúzió - Öntse le a Gyokuro-t 60 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 100 ml víz arányban. Hagyja 2 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
  2. Második infúzió - a víz hőmérséklete 70 ° C, áztatási idő 1,5 perc.
  3. Harmadik infúzió - a víz hőmérséklete 80 ° C, áztatási idő 1 perc.
Íz és tónus:
Intenzitás
Fanyarság
Tein mennyisége
Minőség
Többszöri leöntés

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manutea.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea

A hegyvidéki Kyushu sziget híres Japán legaktívabb vulkánjáról, forró forrásairól és gazdag történelméről, valamint kiterjedt teaültetvényekről. Évszázadok óta tökéletes tisztaságú és finom illatokkal és ízekkel látják el a világot. Japán Gyokuro a BIO minőségben az egyik legjobb. Nádas szőnyeg árnyékában növekszik, finoman lágy és gyümölcsös édes. Ennek a teának, a beceneve Jade Dew. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
31 137 Ft /250 g 12 455 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea

A felkelő nap országa újabb értékes kincseit kínálja a világnak, amely sok japán zöld teát kedvelőt elcsábít. Az egyedülálló és valóban rendkívüli Gyokuro Shincha Kiwami összhangban állt a természettel és felesleges emberi beavatkozás nélkül. Ennek eredményeként rendkívüli és intenzív ízt tud nyújtani, aminek olyan könnyű engedni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
52 793 Ft /250 g 21 117 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.

Japan Gyokuro Asahi - zöld tea
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Japan Gyokuro Asahi - zöld tea

A Kagoshima tartományból származó ritka gyokuro elvarázsolja Önt a páratlan umamival teli, lágy ízével. Könnyű, finom és kifinomult. Az ínyencek a legszebb harmatcseppnek nevezik, mert a vadregényes erdők pompáját és a friss reggel illatát idézi. A névben szereplő Asahi szó a teafák egy különleges fajtájára utal, amely árnyékban nőtt, hogy a leveleknek egyedi aromát és csodálatos ízt kölcsönözzön. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
31 639 Ft /250 g 12 656 Ft /100 g
A friss teát kiszállítjuk kedd, 2024. 04. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással»