

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Az árnyékos kertek Bio minőségű japán királya. Finomított ízű zöld tea, amely lágyságával és mégis erőteljes intenzitása révén teljesen aláveti Önt. Gazdag színének köszönhetően elnyerte magának a jade könny jelentését, és olyan benyomást kelt Önben hogy minden érzékszervével élvezni fogja. Nem hiába, a Gyokuro az egyik legjobb japán tea, amelyet csak a legelismertebb vendégek imádnak, és a Miyazaki terület egyike az egyedi drágaköveknek.
Összetétel
Zöld tea Japan Gyokuro 100%A tea infúziója és íze
A híres japán Gyokuro zöld tea kiváló bio minőségű. Infúziója sárgászöld színű, az umami ötödik különleges ízét fogjuk érezni, finom édességgel kombinálva.
A tea eredete
Csak Japán déli részén, Kiotó szigetén található a Miyazaki prefektúra. Két oldalán az óceán mossa, ezért enyhe éghajlat van, sok napsütés és a tengeri levegő frissessége. A korábban elhanyagolt régió az utóbbi években jelent meg, és a teáival egyik díjat a másik után nyeri. A kertekben nagyon öreg fákat és tea cserjéket termesztenek, amelyekből később előállítják a terület valódi tea-ritkaságát - a Miyazaki Gyokuro -t. Hangsúlyt fektetnek a fa természetes növekedésébe való behatolás minimalizálására, hogy pontosan azt vegye igénybe, amire szüksége van a természetből.
Közvetlenül a rügyek kinyílása után a teafákat teljesen szalma szőnyegek árnyékolják, és közel három hétig rejtve maradnak a napsugarak ellen. Ennek eredményeként a sötétzöld levelek gazdag mennyiségben tartalmaznak teint és aminosavakat. Ezek közül talán a legfontosabb az L-teanin, amelynek pozitív hatásaival a tudományos közösséget évek óta lenyűgözi. Ezenkívül az árnyék egy anyagot bocsát ki a levelek szövetébe ami a neves umami íz mögött áll. Ezt "ötödik íznek" is hívják (édes, sós, savanyú és keserű), és aligha lehet egyértelműen leírni. De ha megkóstolja, akkor biztosan a csapdájába esik.
Húsz nap szürkület után megtörténik a betakarítás, amely csak a hibátlan levelek gondos kiválasztásával biztosítja, hogy a legjobb tea kerüljön a kapott teába. A hab a torta tetején a levelek és rügyek gőzölése és utólagos kézi formázása az ősi hagyományos módszerek szerint.
Japán Gyokura-termelése alacsony - csak néhány tonna évente - a növekedés és az azt követő termelés kihívást jelentő körülményei miatt, ami a hatalmas világkereslet miatt ritka kérdés.
Japán Miyazaki Gyokuro, akárcsak a többi zöld tea, nem megy keresztül erjedésen, ezért megőrzi nagy mennyiségű antioxidánst és tiszta természetét . A másik teához e kategóriában viszont emeli a félreérthetetlen finomság és selymes íz az első kortytól a teáskanna aljáig.
Tea csomagolásának bemutatása
Egy erős alumínium tok, cipzárral, amely lehetővé teszi az ismétlődő zárást nyitáskor. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a tea jellegét. A tea mindig hermetikusan le van zárva, ezáltal ellenáll a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak. E három dologra a tea nagyon hajlamos, és nagy hatással van az ital minőségére.
Tea elkészítése
|
|
|
Használati útmutató
Tegyen 1 teáskanál Gyokuro-t 1,5-2 dl vízhez. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
A Gyokuro-t 70-80 ° C vízzel öntse le. A Gyokuro-t magasabb hőmérsékletű vízzel történő leöntése a tea rosszabb ízét és illatát eredményezheti.
Áztatási idő 2 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
A Gyokuro 3-szor leönthető.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Papír tea filter M - csészékbe és teáskannákba

Teaszűrő permanent nagyság M
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zöld tea

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zöld tea
