Tanácsra van szüksége?
Miért a mi termékünket?
- Ingyenes kiszállítás 9900 Ft felett
- Elégedett ügyfelek
- Kiszállítás általában 48 órán belül
Hatásai - meggy
Önnek is már feltűnt, hogy a meggyre csak az ujjain keresztül néz? Azt mondják, hogy a meggy csak egyszerűen savanyú, de épp ez a pikánt savanyúsága adja meg a belőle készült italok, és étkek ízét. A pálinkafőzdékben, pedig egyenesen ódákat szavalnak a gyümölcsről.
A dicséretet azonban mindenkitől megérdemelné, mégpedig azért, mert:
- A tápértékének köszönhetően nagyon hasznos a fogyás, és a cukorbetegség szempontjából
- Magas antioxidáns tartalmú, így erősíti az immunrendszert
- Csökkenti a kardiovaszkuláris problémák kialakulását
- A fogyasztása előnyös az osteoporózisban, és a köszvényben szenvedő egyének részére
- Enyhíti a fájdalmat, és gyulladás csökkentő
- Gyorsítja az izmok regenerálódását nehéz fizikai megterhelés után
- Javítja a vérkeringést
- Megnyugtatja a pszichét, és hasznos az alvászavarok esetén
- Küzd az öregedés korai jeleivel
- Kedvező hatással van a bőr, a körmök, és a haj minőségére
A meggy kétségtelenül a nyári ikonikus szimbólumok egyikéhez tartozik. Sokak szemei előtt, ha meghalják a meggy szót, a nagymamáik éléskamrája jut eszébe, amint a polcai a gyümölcsből készül befőttektől, és lekvároktól roskadozik.
A meggyfák eredete délkelet-Európába vezethető vissza, körülbelül Törökország, és Oroszország közé. Idővel, a népszerűségének köszönhetően átterjedt a világ más részeire is. Nagyon népszerűek, például az USA-ban, vagy az Egyesült Királyságban. Mindez annak ellenére, hogy a termesztésük meglehetősen bonyolult, az időjárási viszonyok, és a kártevők fenyegetés miatt. A meggyfa alacsonyabb, mint a cseresznyefa, nagy lombkoronával rendelkezik, mely telte van apró, vörös, magot tartalmazó termésekkel.
A gyümölcsök beérése viszonylag rövid idő alatt történik - általában május végétől szeptember végéig. Meggyet a betakarításuk után a gyorsan kell feldolgozni, ezért ritkán találhatók frissen a boltokban. A konyhában a fa gyümölcseit dolgozzák fel, de hideg, illetve meleg italok elkészítéséhez a fa leveleit is felhasználhatják.